De Jong baalt: 'Ik denk dat ik beter kan'

SJvanveen, 12-12-2018 om 23:17, 7888 views, Veronica |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Frenkie de Jong baalt na het gelijkspel tegen Bayern München van woensdagavond. De middenvelder was hoofdverantwoordelijk voor de derde goal van de Duitsers en vond zichzelf niet al te best spelen, zo gaf hij eerlijk aan bij Veronica

'De eerste helft was ik zeker niet goed. Slordiger dan normaal en ik kwam niet naar voren. De tweede helft was ietsje beter, vooral het eerste kwartier. Daarna liep ik veel, maar was het niet goed genoeg. Ik denk dat ik beter kan', aldus De Jong, die Ajax de eerste helft niet goed zag spelen en dat weet aan een andere veldbezetting dan normaal. 

'De eerste helft was een beetje anders, want ik stond rechts. We speelden niet echt ons eigen spel, al kwam dat niet door de opstelling. Het liep gewoon anders dan normaal. De tweede helft was iets beter. We hebben het omgezet en dan krijg je het gevoel dat we gaan winnen. Aan het eind was het spektakel.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aeter
Telkens als hij interviews geeft, is alles spot on. Heel knap op deze leeftijd ook al zo zelfkritisch te kunnen zijn.
1 0
Bocarra
Deze wedstrijd heeft duidelijk aangetoond dat de Jong nog lekker een jaartje bij Ajax moet blijven. Hij leed 2 keer dodelijk balverlies. Dat kan niet op dit niveau.
1 0
RSM
Klaar voor of niet de pass was fout. Jammer.
0 0
Postmus
Grappig dat door één fatale pass mensen zeggen dat hij er net niet klaar voor is. Terwijl deze mensen de voorgaande weken, laten we zeggen maanden, superlatieven tekort kwamen.
Frenkie is er gewoon klaar voor, want als één fatale pass al een argument is om dat te beoordelen, dan is Daley van het niveau Fortuna Sittard aangezien de vele balverlies hij heeft geleden met bijzonder slechte passes in de eerste helft en is dan zeker niet klaar voor het grote werk bij Ajax.
Dan zijn een merendeel van de Bayern Munchen spelers allemaal net niet rijp genoeg voor de top.

Jongens hou toch eens op met die kul argumenten, Frenkie is er gewoon klaar voor. Als ook De Ligt.
1 -1
gi0vanni
Helemaal mee eens. Gelukkig voor hen zitten ze al bij een topclub dus ik zou zeggen nog minimaal een jaar extra blijven. Maar van mij mogen ze zelfs met 5 jaar verlengen. :d
0 0
ETM
Lekker zelfkritisch. Eerste helft liep het niet. Maar om in zo'n grote wedstrijd een veranderde samenstelling van het middenveld te hebben vind ik ook nog al wat. Al ging het Blind/Schone in Munchen prima af. Ik genoot overigens zeker ook van de 1ste helft maar Ajax was echt naief aanvallend. Abnormaal hoor hoe hoog Ajax dan durft te spelen.
Ook gingen ze voor massale pressie tegen een tegenstander van zeer serieus formaat.

Maar als 'scout' heb je weinig boodschap aan het mindere spel van Frenkie, wat kan die gozer dwarrelen tussen de linies en tussendoor passes verzenden. Ook nu weer.
Kritisch moeten we echter zeker zijn. Die fout waaruit de 2-3 valt is hoe dan ook echt groot. Het onbevangene waarvoor hij terecht ook geprezen wordt zit daar toch ook in, denk ik.
0 0
Babangida83
Enige punt is, maak je zo'n fout één keer bij een club a la Barcelona, zeggen ze direct: Wacht jij maar een half jaartje. Je moet nog volwassen worden in je spel. (Ik heb redelijk lang in het buitenland gewoond, ik weet hoe een andere cultuur is). En dan brengen ze je rustig. Je kunt naar mijn idee beter dan nog een jaartje CL met Ajax spelen, al naar dat niveau toegroeien, EK meepakken en als iemand binnenkomen. Snap eigenlijk niet dat iedereen dat niet ziet :-D
1 0
NouriVandeBeek
Ik heb nooit de illusie gehad dat Frenkie of Matthijs foutloos zouden zijn op dit niveau. Zeker niet met de aanvallende speelstijl van Ajax. Is onmogelijk denk ik.
1 0
Ajax27
Vanuit F de hele wedstrijd eens op Frenkie zitten letten. Wellicht niet het beste zicht vanuit daar maar wederom heeft hij mij niet kunnen overtuigen. Ja ik zie het talent, maar 75 miljoen en volgend seizoen in een top-4 competitie spelen? Ik vind het nog steeds een enorme hype. Ik zou zo graag zien dat ie al zo bepalend in een wedstrijd is als een Busquets of een Iniesta, maar hij haalt bij lange na nog niet het niveau. Ik hoop voor hem en voor Ajax dat ie gewoon verstandig is en nog een jaartje de verleiding durft te weerstaan. Bepalend zijn in topwedstrijden zoals de Ligt dit wekelijks in alle competities laat zien. Laatstgenoemde laat wederom wel zien dat ie klaar is voor een top-4 ploeg in Europa. Frenkie moet gewoon nog even werken.
2 -2
afcas
maar zo bepalend zijn als iniesta en busquets zijn zou de prijs minimaal verdubbelen... op zijn leeftijd meer dan verdubbelen zelfs... overigens heb je bij je oplettendheid op de jong vergeten op te letten op de ligt blijkbaar. schuldig aan 1e goal, regelmatig slordig in de passing en maakte verder ook nog andere verdedigende foutjes buiten die goal om... ze hebben eigenlijk beide gewoon bewezen deze wedstrijd dat nog een seizoen extra bij ajax behoorlijk nuttig kan zijn.
0 0
Remark
Nee hoor, seizoen extra is niet nodig, die zijn er echt wel klaar voor. Bij PSG of Barcelona word je op de training dagelijks geconfronteerd met spelers van wereldklasse, daar word je sneller beter van dan als éénoog in het land der blinden. Van die blunder is Frenkie dood en doodziek, die zal ie een volgende keer niet gauw meer maken, zoals de Ligt Lewandowski ook niet meer zo snel uit het oog zal verliezen. Bovendien, wie objectief is (en dat zijn er maar weinig) ziet dat iedereen, ook Busquets, Iniesta, Suarez, ja zelfs Messi, met enige regelmaat een bal verspeelt en fouten maakt. Dat hoort erbij en dat accepteert men in die landen ook. Alleen in Nederland word je meteen afgerekend op die ene fout, vooral als er een prijskaartje van 75 miljoen om je nek hangt.
0 -1
Babangida83
Depay, die werd bij ManU ook op de training zo veel beter...Wat een gelul vind ik dat altijd. Dat heet aanpassen. Niet beter worden. Een hoger niveau, dan pas je je snel aan en dus gaat jouw niveau omhoog. Dat is iets anders dan beter worden. Juist door wedstrijden te spelen wordt je constanter en krijg je meer inhoud. Dat is precies wat ze nodig hebben. Dat leer je nu juist niet op een training. Aan de intensiteit, daar passen ze zich dan wel een jaartje later op aan. Dat is prima. Nu in alle rust en vertrouwen nog een jaartje veel beter worden bij Ajax.
0 0
OpaVerteld
Helemaal eens!
Geweldige potentie, maar een beetje te veel ge-hyped de laatste tijd.
Gelukkig is die knaap zelf nuchter genoeg.
3 -1
gi0vanni
In dit tijdperk is 75 mil een prikje.
1 0
Ajax#1900
Na 50 wedstrijden Ajax 1 verwacht je van hem als Busquets een wedstrijd te bepalen. Je hebt er wel echt verstand van zeg.
2 0
SnifferClarke
Als je 75 miljoen voor iemand betaalt, zal jouw publiek dat zeker verwachten. Terecht of onterecht. En dan wordt de druk heel groot. Een slechte wedstrijd wordt niet zomaar vergeven.
0 0
Ajax27
Hij wordt toch aan dat soort type clubs gekoppeld? Wat denk je, dat ze 70-80 miljoen voor iemand gaan betalen om hem langzaam op te leiden en klaar te stomen voor het grote werk? Jij hebt er veel verstand van...
0 0
Rik428
Dat zegt hij toch juist pik
1 0
Schwalbino
Raketich was op zijn 21ste ook niet de speler die hij nu is en Modric ook niet. Die twee waren zelfs op hun 21ste niet de speler die De Jong nu al is. De topclub die hem haalt doet dat omdat ze denken dat er nog veel rek in hem zit.
0 0
jollie18
Jij kunt zeker beter door jou foutje verliezen we nog bijna de wedstrijd. Maar Wober was nog dommer toen zaten we echt goed in de wedstrijd en hadden we kans op winst
2 -1
DeGodenzonen020
Komma's en punten, vriend :)
0 -1
DiAngelo
Frenkie kwam te weinig aan de bal aan de zijkant en de Duitsers net als bij Nederland zaten boven op m. Ik denk dat hij teveel baalde, waardoor zn focus minder werd, dat mag niet gebeuren. Met zijn klasse moet ie dan nog sneller handelen, iets meer risico en naar voren blijven voetballen. Blijven durven en focussen. Hij heeft nu 2 punten weg gegeven. Die thiago moest buiten de 16 al 2 x getackled worden, kan t ook geen penalty worden. Was niet de fout van Tagliafico
1 0
Babangida83
Daarom dus nog een seizoentje rijpen. Dan kan hij direct de stap naar de absolute top nemen. Nu nog net niet constant genoeg daarvoor. Zelfs in een wedstrijd niet constant genoeg. Begon goed, maar heeft dan niet de inhoud, en is ook iets mentaals, om door te gaan. Viel toen vrij ver terug.
Een Xavi, eiste net zoals De Jong ook de bal op. Maar kon dan een hele wedstrijd het tempo maken. Over een heel seizoen lang en ook zeker tegen de beste tegenstanders. Dat laat zien dat er nog een best groot verschil zit tussen beiden. Terwijl de potentie in mijn ogen vrijwel hetzelfde is.
2 0
PetrusKeizer
geloof niet dat hij nu ineens met beide benen op de grond staat. Stond hij al. Hij is intelligent genoeg om zn spel in n wedstrijd als deze te plaatsen in t kader van zn hele ontwikkeling, Je kan hem ook qua spel niet met Cruijff vergelijken zoals sommigen doen, gewoon omdat hij n beperktere rol heeft. Johan had/nam alle vrijheid, die was niet aan n teamopdracht gebonden en scoorde natuurlijk ook veel en veel gemakkelijker. Dat zit er bij Frenkie niet in en hoeft ook niet. Als hij echt weg zou gaan zeg ik nog steeds: ga eerst ns bij n club als Sevilla spelen. Vlak onder de top.
2 0
Rukboor
Blijf dan gewoon nog een seizoen bij Ajax, niks minder als Sevilla toch??
0 0
GvanderK
Dit is weer een stukje ontwikkeling voor hem, De Jong en De Ligt zijn toptalenten maar soms betrap je ze nog wel is op een slippertje. Achja het was een topduel!
2 0
amthree
Iedereen van de nederandse media tot de buitenlandse media en andere fans van andere clubs praten frenkie al weg, maar je kan zien dat die echt nog niet klaar is voor een andere stap...
4 0
JesperOlsen74
Was zeker niet z'n beste wedstrijd, maar die kunnen er altijd tussen zitten. Hoort ook bij z'n leeftijd, wat meteen aangeeft dat hij best nog een jaartje bij Ajax kan blijven. Leren over een heel seizoen constant te presteren.
Volgende CL wedstrijd maar weer ouderwets vlammen.
2 0
Gajes
Tsja een speler van Barcelona heeft ook wel is een slechts wedstrijd. De Jong is juist toe aan meer wedstrijden op hoog niveau.
0 0
Joseph
Duidelijk dat hij niet tevreden was dat hij op rechts moest spelen, moet ten Mag toch beter doen. Voor de rest was het niet zijn beste wedstrijd maar alsnog is hij zo ontzettend belangrijk voor het spel, de absolute spelmaker van het team.

Komende 3 wedstrijden met dit middenveld spelen, meer ritme en dan wordt het een mooie 2e seizoenshelft!
0 -1
EricAjax1
Als hij een goede professional is beïnvloedt dat zijn wedstrijd niet want dit zijn dè wedstrijden waarin je je moet laten zien
0 0
Ozymandias
Wat moet Ten Hag beter doen?
2 0
AjaxBaggio
De media maakt hem kapot imo. Durf niet meer vrijuit te voetballen na al dat gehype.
En ik denk ook dat hij nog een jaar bij Ajax moet blijven.

Snap sowieso niet waarom spelers tegenwoordig na 1 of 2 goede seizoenen al weg willen.

Kijk eens naar Suarez en Sneijder bijv. Gewoon 4-5 jaartjes Ajax. Mis de goede oude tijd
5 0
amthree
Het geld regeert helaas de laatste 10 jaar....
0 0
SammyR
De Jong heeft nog meer dan genoeg te leren, hoop dat hij inziet dat een jaartje extra bij Ajax het beste is voor hem.
2 0
Remark
Ha ha, alsof je bij Ajax op de training meer kunt leren dan bij PSG of Barcelona. Heerlijk toch, die arrogantie...
0 -1
SammyR
Bij Ajax spelen in de CL leer je meer dan bij Barca of PSG op de bank zitten. En als je zulke fouten maakt bij die clubs zit je meteen de volgende wedstrijd op de bank. Dus ik weet niet wat je loopt te lullen
0 0
MK77
Geeft niet Frenkie gewoon nog een jaartje rijpen bij ons
2 0
Labrador
Eens. Hij is er nog net niet klaar voor.
2 0