De Jong: 'Het is dit weekend vast weer goed'

FinnDekker, 07-11-2018 om 23:30, 7088 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong baalt na afloop van de wedstrijd tegen Benfica in de Champions League dat de middenvelder niet wist te scoren vlak voor rust. Zorgen over een blessure heeft De Jong daarnaast niet. De Ajacied werd geblesseerd van het veld gehaald, maar het blijkt niets ernstigs.

'Donny had hem beter breed kunnen leggen, maar hij moest snel een keuze maken. Het is meer frustratie omdat hij niet zat', doelt De Jong voor de camera van Veronica op zijn uitbundige geschreeuw na de gemiste kans die voorlangs ging. 'Wij beginnen niet goed. We durfden niet te voetballen. De eerste helft kwamen we verdiend achter. De tweede helft voetballen we een stuk beter en maken we verdiend gelijk', luidt vervolgens de samenvatting van de middenvelder.

'Uiteindelijk is het geen slecht resultaat. Winnen was lekker geweest, maar ik ben hier tevreden mee.' Dat Ajax gelijkspeelde kwam door Onana, die zowel positief als negatief invloed had op de uitslag. Onana ging bij de tegentreffer de fout in, maar hield Ajax in de blessuretijd ook op de been. 'Dat kan gebeuren. Ik neem het hem niet kwalijk. Hij heeft zoveel goede dingen voor ons gedaan.' Door het punt wat Ajax haalde in Lissabon is het zeker van Europees voetbal na de winter. 'Dat is mooi nu gaan we voor overwintering in de Champions League.'

Kort werd ook geïnformeerd naar de kwetsuur die De Jong opliep in de tweede helft. 'Ik kreeg een knietje op mijn heup. In het begin ging het nog wel, maar op het einde kreeg ik er nog een. Ik kon niet meer bewegen. Het is nu heel stijf. Maar in het weekend is het vast weer goed.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Remark
Onwaarschijnlijk hoe goed Frenkie de Jong is. Terwijl onze twee prima donna's Ziyech en Tadic zegge en schrijve één moment van brille weten te produceren (dat prompt resulteert in de enige Ajax-treffer) zijn ze verder uitsluitend bezig steken te laten vallen, steken die Frenkie met zijn ongekende werklust, voetbalinzicht en balcontrole recht moet zien te breien. Naarmate de wedstrijd vorderde liet Frenkie zich steeds vaker terugzakken teneinde vanuit de verdediging het spel te verdelen en de rust te bewaren. Geweldig hoe hij via die simpel-ogende maar o zo moeilijke overstapjes en lichaamsschijnbewegingen van z'n tegenstander wegdraait, ruimte creëert en z'n vrijstaande ploeggenoten weet te bereiken. Helaas doen die er vervolgens niks mee en kan Frenkie steeds weer van voren af aan beginnen. Dat is ontzettend vermoeiend en frustrerend. Je zag hem dan ook steeds driftiger gebaren en foeteren; zelfs nadat hij geblesseerd was afgehaakt, strompelde hij nog naar de zijlijn om z'n medespelers terecht te wijzen en aan te sporen de bal in de ploeg te houden. En wat gebeurt er: met nog één minuut te spelen haalt meneer Ziyech het in z'n stupide hoofd om z'n zoveelste kansloze afstandsschot te produceren, waardoor Benfica alsnog in balbezit komt en op de valreep de winnende treffer zou hebben gescoord, ware het niet dat Onana na z'n eerdere vlaag van verstandsverbijstering weer bij de les was en via een wereldredding een rampzalig gevolg van Ziyechs egotripje wist te voorkomen.
Ik zit al een jaar te hopen op een vroegtijdige transfer van Frenkie en Matthijs naar Barcelona en word dan steevast voor "verrader!" uitgemaakt. Dat is natuurlijk nonsens, want ik wil het liefst dat ze bij Ajax blijven om oude tijden te doen herleven, maar ik vind het dood en doodzonde om te zien hoe deze twee exceptionele talenten 80% van hun energie moeten verspillen aan het herstellen van andermans fouten. We hebben een softie van een trainer die flapdrollen als Tadic en Ziyech de hand boven het hoofd blijft houden en supporters die hetzelfde doen. Ook dat eeuwige krediet dat Dolberg, Schöne en v.d. Beek lijken te hebben, komt me de strot uit. Net als iedereen hoop ik elke wedstrijd weer op een mirakel, maar ik ben bang dat het er gewoon niet in zit. Zo nu en dan een opleving is niet genoeg om te verdoezelen dat je gewoon nét niet goed genoeg bent voor de absolute top. Frenkie en Matthijs zijn dat wel en verdienen beter.
1 0
AjaxGLM
Vond het fantastisch hoe Frenkie nadat die eraf ging, stond te coachen langs de lijn a la johan! Geweldige voetballer!

ZIyech daarentegen, persoonlijk geloof ik niet dat we hem echt gaan missen, aangezien er voor die 30-40 mil een meer dan goeie vervanger gehaald kan worden. Constant die afstandschoten en kansloze acties. 1 pass per wedstrijd compenseert het niet voor mij.
0 0
PietjePrecisie
Is niet doodzonde, maar gewoon de realiteit (waar weinig aan valt te doen). Ik ben desondanks trots en blij met wat Ajax laat zien dit jaar, juist omdat ze met spelers die merendeels geen *absolute* top zijn toch voetbal laten zien dat bewondering oogst, hoewel gisteren even niet.
0 0
Holleeder87
Ik verwacht wel meer van Tadic inderdaad. Wat betreft het afstandschot van Ziyech heb je ook gelijk. Maar het is ook niet zo slecht als je nu doet lijken.
0 0
Zuiderling
Helemaal mee eens !!
0 0
Zuiderling
Beste man van Ajax,,,Zakt nooit door de ondergrens en heeft meer voetbalintelligentie dan Ziyech en Tadic samen.
0 -1
3*stars*3
Mooi moment toen hij na zijn wissel ff toch opstond en ging bemoeien met wat op het veld gebeurde en daarna sjokkend terug naar zijn stoeltje ging.
Heeft toch kwaliteiten van een leider.
Mag soms wel eerder een pass versturen maar hij is toch echt mijn favoriete speler.
3 0
AFCAMM
Hij doet me steeds vaker aan Johan denken..
0 0
AJAIXIXIXI
Lijkt in het veld alsof Frenkie 7x zo slim is als al zijn medespelers.
0 0
3*stars*3
Combinatie van techniek en intelligentie geeft hem voorsprong op de rest.
Ik hoop dat hij echt ezind blijft want dan hebben we binnen een paar jaar weer een absolute wereldtopper, die nog minimaal 12 jaar meekan in oranje.
1 0
ajacied93
Echt he. Das niet normaal man. Zo'n spel inzicht, ook bij balverlies, hoe hij soms een onderschepping goed timed is echt weergaloos. Heerlijk om naar te kijken!
1 0
NouriVandeBeek
Frenkie was in mijn ogen toch weer de beste. Zo balvast en slim.
1 0
Tijndw
Haha hij moest het ff herhalen hoor voor de camera.
0 0