Dolberg 'blij': 'Natuurlijk ga ik wat bewijzen'

BartVeenstra, 10-10-2018 om 07:40, 16045 views, BT |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Na maandenlange frustratie vanwege zijn blessureleed is Kasper Dolberg blij weer terug te zijn bij het Deense nationale elftal. De Deen was weliswaar actief op het WK, maar vanwege zijn eerdere voetblessure had hij toen geen basisplaats. Na het WK raakte hij opnieuw geblesseerd: een buikwandblessure zorgde voor een enorm valse seizoensstart.

De laatste weken kwam Dolberg steeds meer aan spelen toe en afgelopen zondag stond hij in het thuisduel met AZ (5-0) in de basis. Dankzij zijn goede prestaties van de laatste weken kreeg hij een uitnodiging van Åge Hareide, de bondscoach van Denemarken. 'Het betekent veel om deel uit te maken van het nationale team. Het is een gevoel van trots, iets speciaals', zegt de spits in gesprek met BT.

In zijn debuutseizoen in het eerste elftal van Ajax was Dolberg vaak fenomenaal, maar vanwege blessureleed in het seizoen erna lijkt hij nu min of meer opnieuw te moeten beginnen. 'Ik moet mezelf elke dag bewijzen. Ik weet niet of ik het zo kan zeggen, maar ik ga natuurlijk ook wat bewijzen', aldus Dolberg, die van zijn bondscoach te horen kreeg dat hij in ieder geval één wedstrijd de kans krijgt zich te bewijzen. 'Of ik klaar ben om de spitspositie te veroveren? Ja, natuurlijk. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als ik de kans krijg, zal ik mijn best doen om die positie te veroveren.'

Denemarken speelt in de komende interlandperiode twee wedstrijden. Zaterdag wacht een wedstrijd in de Nations League tegen Ierland, terwijl men dinsdag een oefenduel speelt met Oostenrijk. Namens Ajax behoort ook Lasse Schöne tot de selectie van de Denen.

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de nieuwe collectie voor nieuwe Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
atouba19
Zag tegen AZ af en toe weer momenten van de Dolberg onder Bosz. Kwestie van vertrouwen van de coach + wedstrijdritme en het komt wel goed.
9 0
GrandMasterFlex
Ik ook en als er iemand is die juist spelers individuele groei en vertrouwen kan brengen is het Ten Hag
4 0