Doelpunt Ajacied Ünüvar historisch voor 2 minuten

SJvanveen, 19-09-2018 om 16:29, 13150 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor heel even ging Naci Ünüvar woensdag de geschiedenisboeken in. De vijftienjarige Ajacied maakte zijn debuut in de Youth League en scoorde een penalty, waardoor hij de jongste doelpuntenmaker ooit werd in de Champions League voor jeugd. 

Hij onttroonde zo teamgenoot Ryan Gravenberch, die vorig seizoen door zijn treffer tegen AIK de jongste goalscorer ooit was in de Youth League. De mijlpaal van Ünüvar duurde echter slechts drie minuten, want op het veld bij Manchester City - Olympique Lyon scoorde Ryan Cherki. Laatstgenoemde is twee maanden jonger dan de Ajacied. 

Zo viel een plek in de geschiedenisboeken in duigen voor Ünüvar, die wel als een raket gaat bij Ajax. De jongeling is pas vijftien geworden, maar speelt structureel bij de O17 van de Amsterdammers mee en werd eind vorig seizoen, op zijn veertiende, al topscorer van de prestigieuze Future Cup. 

Foto: Instagram Ünüvar. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maus1978
Doet me aan Nouri denken deze jongen...zelfde postuur, bescheidenheid, manier van voetballen en ook de zelfde status aparte als onbetwist grootste talent dat er aan zit te komen...Hopen maar dat het voor hem wel weggelegd mag zijn..
0 0
AFCA.
Nou die Cherki maar naar Amsterdam halen hè
4 0
Moozz03
Dat Lyon produceert ook toptalent na toptalent, echt ongekend wat een goede jeugdopleiding zij hebben op dit moment!
5 -1
RaynoFischer
Ik ken die Cherki niet, maar wat een klootzak zeg konden we maar 2 minuten van het record genieten.... :p
5 0
AFCAwooz
Het waren twee fantastische minuten!
11 0