Dijks ziet verschil: 'Bij Ajax fluiten ze je dan uit'

BVeenstra, 15-08-2018 om 15:30, 13408 views, Football Italia |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ex-Ajacied Mitchell Dijks heeft het goed naar zijn zin tijdens zijn eerste weken als speler van het Italiaanse Bologna. De linksback heeft een ultieme droom en daarnaast geniet hij van zijn nieuwe fans.

'Bologna is echt prachtig. Ik ben op dit moment voor een huis aan het kijken waar ik kan gaan wonen in de stad met mijn vriendin', citeert Football Italia de Purmerender. 'In het Dall'Ara zijn de fans enorm gepassioneerd. Bij Ajax fluiten ze je bij een verkeerde pass uit, maar hier gaan ze je juist aanmoedigen.'

Bij Bologna heeft Dijks nu te maken met Filippo Inzaghi, de voormalig spits van onder meer Juventus en AC Milan. 'Ik kende hem al een beetje, maar ik was wel verrast met de manier waarop de fans hem verwelkomden. Hij is een coach die met iedereen praat en je onmiddellijk op je gemak stelt', zegt Dijks, die een doel heeft voor dit seizoen. 'Ik droom ervan om te spelen in het stadion van Juventus en hun fans stil te krijgen!'

In het afgelopen weekend was Dijks trefzeker voor zijn nieuwe club in een bekerduel met Padova. De fans van Bologna zongen de linksback direct toe, zoals te zien is in onderstaande video (link voor app-gebruikers).

 

Genieten hoor voor @mitchelldijks 👀! De ex-Ajacied scoorde voor zijn nieuwe club @officialbolognafc en brengt daarmee de fans in extase 🎉💪💪! #dijks #coppaitalia #italia #bologna #ajax (video @nick.grandi)

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peterv13
Ik zou het voor die jongen mooi vinden dat hij het enorm goed zou gaan doen daar in Italie. Dat gun ik hem wel, lijkt me een prima gozer
0 0
Maik
Misschien zijn ze daar meteen begonnen met cynisch juichen zoals aan het eind bij Ajax? ^^ Van hem snap ik deze opmerking nog wel, want hij heeft het af en toe wel flink voor zn kiezen gehad. Hij speelde af en toe ook echt belabberd, maar na even schelden als fan is het idd toch beter als je als publiek er maar achter blijft staan, voor het vetrouwen van spelers. Fluiten doe je lekker in de rust of na het laatste fluitsignaal.
1 0
Dennis1964
FLUITEN DOE JE THUIS
0 0
D4nny
Zal ie veel toegejuicht worden...
2 0
Stone020island
Mitta als jij geen knikker raakt wordt je gwn uitgefloten vriend. Net dat als je wordt toegejuicht als je goed speelt. Zo werkt het leven. Je wordt vorstelijk betaald voor dit werk en daarbij komt dat je gewoon met een paar fluiters moet leren dealen.
2 -1
ajaxrulesz
het gaat er in het voetbal niet om om uitgefloten te worden met het minste of het gringste.
Dat is niet de essentie van voetbal!. Wat jij nu suggereert is dat dat we iedere voetballer/beslissing maar uit kunnen fluiten bij iedere verkeerde pass of wat dan ook dat is dus niet waarom voetbal wordt gespeeld. Dat is gespeeld om de mensen vreugde te brengen.
Als je dus wat heden ten dagen bij ajax gaande is gaat fluiten bij iedere verkeerde gebeurtenis zij het een ingooi een pass eeen gemiste kans noem maar op neem je een groot deel van de vreugd van voetbal weg. en dat bedoel ik uit te leggen. Je kunt kritische noot ook verheffen tot een god.
1 0
ajaxrulesz
dit is het grote verschil met een psv of feyenoord en waarom dat ajax nooit het bayern van nl zal worden. Het publiek in de cruiff arena is uber kritisch en veroordelend. Als je als speler zijnde een scheetje laat krijg je nog net geen semi fluitconcert. Het publiek is verschrikkelijk en is het meeste kritische voetbalpubliek van de hele wereld. En dit is al sinds jaar en dag zo en daar verander je niets aan. Ook al presteren spelers er zichtbaar onder hun niveau door.
0 -1
Pierre Heno
Gisteren in de Johan Cruyff geweest? ( ! dus niet 'cruiff' = geen hoofdletter en nog verkeerd gespeld ook).
0 0
Michels
De Johan Cruijff Arena
1 0
Ajaxtrouw
Kunnen hier wel weer alles op zeggen maar ik vind dat vertrekkende spelers toch vaak kritische opmerkingen maken die gaan over de sfeer bij onze club. Denk dat dit echt beter kan en moet.
0 0
JanTa
Kwam Dijks wel toe aan een fatsoenlijke voorzet?
0 0
Piejotter
Dat zie je veel in Italië, half lege stadions. Dat lijkt me niet leuk als speler. Je zou zeggen dat die clubs het financiëel niet gemakkelijk hebben. Maar het geld blijft volop stromen wat transfers betreft.
1 0
rodnet
tv rechten en sponsoring leveren veel meer op dan recettes. Als gevulde stadions maatgevend waren deed Nederland nog goed mee.
2 0
Ajax#1900
er zitten hier misschien net 20k, dus ook dan redt je het nooit hoor. De middenmotors in Duitsland hebben ook allemaal een 50k stadion.
0 0
Dennis1964
FLUITEN DOE JE THUIS
1 -1
Ferd
Dat worden rare wedstrijden dan, zonder scheids
0 0
MankeNelis
Ondanks dat blijft Dijksie toch een antiheld. Goeie gozer altijd positief.
1 0
Cello
Tsjah Mitchel.... dat ligt 'm ook aan hoe het verwachtingspatroon is en de doelen die door een club en haar supporters gesteld worden. Van Bologna wordt echt niet een kampioenschap verwacht of geëist. En dus zullen ze veel geduldiger zijn. Bij een topclub worden wekelijk topprestatie's verwacht en geëist. Bij Bologna is dat allemaal veel minder het geval.
1 0
Radie125
dan zal hij wel veel aangemoedigd worden. is zijn slechte passing toch nog ergens goed voor
0 0
AjaxCitizen
Aan de ene kant valt het niet goed te praten dat spelers worden uitgefloten, aan de andere kant valt er wat over te zeggen.

Mensen betalen zich scheel om een wedstrijd van hun favoriete club mee te maken. Als je dan wedstrijden achter elkaar sommige spelers ziet lopen alsof het ze allemaal niet uitmaakt, dan kan ik wel begrijpen dat supporters gaan zitten morren. Voetballers verdienen een vermogen. Als ze niet vooruit te branden zijn om 90 minuten alles te geven, dan kan dat tot irritatie leiden bij het publiek.

Daarnaast kan je als supporter spelers steunen en toejuichen tot je een ons weegt. Soms wordt die loyaliteit niet terugbetaald. Kijk alleen al hoe die logokusser de club verlaat. Steekt een mes in de rug van de club en de trouwe supporters die hem toezongen als hij speelde en scoorde.

Zelf zou ik spelers niet uitfluiten na een matige pot, maar ieder zijn ding. Voor Dijks vond ik het sneu dat hij werd uitgefloten. Ondanks zijn matige voetbalkwaliteiten, werkte hij altijd keihard en is het een jongen van de club.
0 -1
MisterAFCA
Fluiten doe je niet tegen eigen spelers!
2 -1
Aspers73
Bij Ajax fluiten ze je uit als je er niks van bakt, en zit ook het stadio vol!
0 0
Wesl
Wacht maar, Bologna. Tot Mitchell voorzet numero trentaquattro de tribune in rost.

En dat is moeilijk met zo'n renbaan eromheen....
3 0
altijdwelwat
Nou dan zullen ze je in ieder geval heel veel en vaak aanmoedigen Mitchel....Helm op achter de goal , en klappen.
1 0
afcasven1995
Nee Mitch niet bij elke verkeerde pass wordt je uitgefloten, wel als je 8 keer in een helft een vrije voorzet niet voorbij de eerste paal krijgt.

Het zijn altijd de mislukte spelers die trapjes na geven.
1 -1
Ruudje74
Is toch gewoon waarheid wat ie zegt?! We zijn een stel azijnzeikers bij elkaar, dat is inmiddels in de maatschappij verweven. We zijn lekker individualistisch ingesteld en zeiken op anderen wanneer die iets doen wat we niet goedkeuren. Dat is Nederland aan het worden. Lekker ieder voor zich. Waarom denk je dat Geer en Goor zich inzetten voor de ouderen (althans de bedenkers van het programma, Geer en Goor krijgen dik betaald om het uithangbord te zijn). We zijn namelijk zo met onszelf bezig dat we geen tijd en aandacht meer hebben voor de zwakkere groepen in de samenleving.
Onbaatzuchtig iets voor een ander doen kennen we haast niet meer.
2 -2
Oempaloempa
De waarheid wordt niet altijd gewaardeerd, omdat ze voor velen te hard is.
Beetje meer solidariteit en positiviteit kan geen kwaad.
1 0
Murph
Is dit Ruudje uit ooit Big Brother
Ouwe knuffelaar.
0 0
GvanderK
Ajax is een topclub en hier let iedereen op je omdat we allemaal nou eenmaal het beste eisen, Bologna een degradatiekandidaat. Hij mag zijn handjes dichtknijpen dat hij nog kam spelen voor een club als Bologna, zijn zaakwaarnemer heeft dat mooi voorelkaar.
1 -4
Sterretje73
Rate tekst. Dijks is geen Ajaxverdediger maar een echte ajacied en een prima verdediger voor minder aanvallend ingestelde clubs. Fysiek sterk en een redelijke voetballer. Iets meer respect voor Dijksie aub....
5 -2
GvanderK
Absoluut geen rare tekst, hou op me dat geknuffel omdat het een aardige jongen is. Bij Ajax hangt er gewoon een bepaalde druk op je schouders, en terecht. Voor de persoon Dijks heb ik trouwens wel respect, net zoveel als voor andere ex Ajacieden. Maar hij is gewoon een zeer matige/slechte speler en dat mag best gezegt worden. Mag nogmaals echt heel blij zijn met Bologna en de Serie A. Dat hij bij Ajax mocht terugkeren was een groot wonder.
0 0
KKoossiiee
Sfeertje hoor ..... NOT
0 -1
jariafca020
Dat is het verschil tussen een topclub en een degradatiekandidaat.
3 -3
Fredschuit1
Ik zie ook een verschil met Nico Tagliafico..
0 0
NotForSale
Een soort Feyenoord publiek daar dus
1 0
Redrum
Waarschijnlijk zou Dijks bij Feyenoord bejubeld worden omdat hij zo lekker hard werkt. Het is niet voor niets dat ze hem wilden kopen toen van Willem 2.
3 0
ram
Jup, gelijk heeft ie. Als het even niet loopt, is Ajax-publiek het kutste publiek ever.
8 -3
Murph
Welkom bij Ajax
0 0
AFCSANCHEZ
Zoals het hoort bij een echte topclub. Kijk naar Real, Barcelona en andere topclubs in alle landen. Bij die clubs fluiten ze al na 1 slechte wedstrijd van een speler. Sympathie hoort niet in de top. Het is presteren en anders wegwezen. Natuurlijk kan je een mindere periode hebben, maar bij Dijks was het wel een hele lange periode en echt alles ging verkeerd. En dan zijn mensen er klaar mee, en terecht.
4 -4
DeKenner
Haha ik hou wel van deze instelling, het is inderdaad aanhaken of afhaken, hoe hard dat ook klinkt. Een kleine verzachtende opmerking: de benadering naar sommige spelers kan dan nog steeds wat anders zijn. Dijks heeft Ajax nooit iets misdaan. Die jongen wilde gewoon dolgraag in Ajax 1 spelen, maar had het niveau niet. Verder bleef hij altijd positief. Dan is massaal uitfluiten niet wat hij verdient. Sterker nog, dat maakt hem alleen maar zwakker. Ik heb een keer in het Philips stadion gezeten, vraag me niet wat ik daar deed, maar daar speelde toen Erik Addo in de basis. Die kon er werkelijk geen knoop van, maar hij werd massaal (uiteraard sarcastisch bedoeld) toegejuichd. Dat werkte aanstekelijk op die jongen. Ik bedoel maar aan te geven dat het ook anders kan.
2 0
Michels
Je vergeet er even bij te zeggen dat de fans van Real (wat bij uitstek de beste ploeg ter wereld is door de geschiedenis heen) vooral voetbalfans zijn. Die gasten geven het uitspelende team gewoon een staande ovatie wanneer ze Real kei hard overklassen in het Bernabeu (oke, niet bij Barça). Is Ajax vroeger ook eens overkomen...
1 0
jaripettersson
Zoals het gaat. Of het 'zo hoort' is de vraag. Het onsympathieke is een zwakte, geen kwaliteit. Met wat voor bravoure je het ook verpakt.
1 0
Redrum
Dan zijn we zeker niet op ons best nee.
2 0
Jelephi
Welke fans Mitchell. Ik zie enkel lege tribunes
3 -3
Tijndw
Hij ken er gewoon niks van!
4 -10
Murph
Wij vinden jou een toffe gast
Maar wanneer jij voor 36e keer bal niet redelijk voor kreeg hadden wij zoiets van alleen een toffe gast hebben wij niet zo veel vandaar Mitch.
Wens jou het allerbeste daar .
3 0
mvdk
Toch was er periode dat hij heel wat assists achter zijn naam had staan.
2 0
Redrum
Ach ja, van Mitchell kan ik dit wel hebben. Ik ben oprecht blij voor hem dat hij zijn plekje heeft gevonden. Het is natuurlijk wel logisch dat ze in Bologna iets minder kritisch zijn, maar goed..
4 0
Dennish
Blijf het een fantastisch vent vinden(zie oa het interview met Andy van der Meyde)
3 -2
N-ajax
Ik vond het altijd jammer dat hij werd uitgefloten want hij deed wel het meest zijn best van de hele selectie. Het is niet zijn schuld dat hij niet goed genoeg is en toch wordt opgesteld.
4 -4
Amsterdam Loyals
Ja, en als je 5x op rij verliest gooien ze je ruiten in..
8 -1
amthree
Het is ook een wereld van verschil he dijksie bij ajax spelen of bologna. Hier spelen we om het kampioenschap daar speel je om degradatie... daar zijn ze al blij als je een normale paas kan geven.
5 -1
Stamstadam
Lekker generaliserend van Dijks. Weg sympathie.
4 -4
HZMKK
Want de waarheid mag niet gezegd worden? Lekker kort door de bocht!
3 -2
ETM
Ach hij typeert het gewoon voor een interview, en dan klopt t toch gewoon. Is vind het wel iets moois hebben dat t Ajax publiek extreem kritisch is, maar zie zeker ook de charme van een publiek dat door dik en dun spelers probeert aan te moedigen.
2 0
Ajax27
Ik vind het niets moois hebben dat we spelers uitfluiten. Ik vind het ook niets moois dat we de meeste seizoenkaarten verkopen maar dat het stadion de helft van de tijd leeg is. In Nederland is het glas maar al te vaak half leeg. Een pessimistisch land zijn geworden, jammer.
1 0
ETM
Ik ben ook geen voorstander van een het uitfluiten van een speler individueel. Maar als blijk van onvrede over het spel vind ik weer wat anders.
Het negativisme in het algemeen staat me ook tegen. De wereld van voetbalmedia in Nederland vind ik daarom heel verkeerd.
1 0