Schöne: 'Schmeichel niet geholpen met drie missers'

BVeenstra, 02-07-2018 om 07:20, 9765 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-middenvelder Lasse Schöne baalt ontzettend dat zijn land Denemarken is uitgeschakeld op het WK. De Denen speelden in de achtste finales tegen Kroatië en omdat het na 120 minuten spelen nog altijd 1-1 stond, moesten er penalty's genomen worden. Kroatië won, mede dankzij een misser van Schöne.

'Helemaal leeg van binnen', zegt Schöne in gesprek met de NOS. ''Dit is volgens mij de eerste in achttien, negentien wedstrijden die we verliezen… Ik denk dat wij het fantastisch gedaan hebben. Dit doet pijn, heel erg pijn. Maar gelukkig zijn we er als team en ik ben ervan overtuigd dat we hier beter uit komen.'

Schöne kwam direct na rust het veld in bij de Denen en dat zorgde voor een verandering in het spelbeeld. 'Ik vond hen de eerste helft beter, we hadden moeite met het positiespel. Maar in de tweede helft en de verlenging deden we het beter en waren we de betere ploeg. Hele grote kansen hebben we niet gecreëerd, maar goed. Onze keeper pakt in die verlenging nog een penalty fantastisch.'

De Deense goalie Kasper Schmeichel pakte in de strafschoppenreeks nog eens twee strafschoppen, maar de Denen zelf wisten liefst drie strafschoppen niet te scoren. 'Dat is niet goed genoeg. Penalty's moeten erin. Ik heb er aardig wat genomen bij Ajax en had ook een plan. Ik wilde de keeper de andere hoek opsturen, maar hij pakte 'm goed. Of het was slecht ingeschoten... Maar drie uit vijf is te veel in zo'n situatie. We hebben een heel goede keeper, maar we hebben hem niet geholpen met drie missers', is Schöne schuldbewust. Toch weet hij het gesprek nog enigszins positief af te sluiten. 'Uiteindelijk kunnen we wel trots zijn op wat we bereikt hebben, maar nu overheerst de teleurstelling. En dat duurt nog wel even.'

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rudolph J
Bla
0 0
3sterren
Nu weet Denemarken ook hoe het voelt om te worden uitgeschakeld door het missen van pingels. San Marco (Van Basten) miste ooit een hele belangrijke strafschop en verspeelde zo een mogelijke titel op het EK 1992. Stond Schmeichel toen al in het doel?
Ik blijf het een idioot fenomeen vinden: beslissing door middel van penalty's.
Zie liever shoot outs ...
0 -1
FlyingDutchMan
Wat een vreselijk irritante verliezer was die Schmeichel zeg, lekker dat hij retour Denemarken gaat!!
0 0
Marcoryn
Mooi, nu snel even op vakantie en aansluiten bij de groep. Komt binnenkort een hele belangrijke wedstrijd aan.
1 0
WesleySonck
iedere penaltynemer wil de keeper altijd de verkeerde hoek insturen door met de lichaamshouding "verkeerd" te houden. Heel simpel als keeper: gewoon de andere kant op duiken als waar de lichaamshouding op wijst.
0 0
BrandjeXL
Wat een onzin is dit weer. Een goede penalty nemer schiet die bal er gewoon in en een goed genomen pingel is onhoudbaar voor elke keeper.
0 0
Hagmag
Zeg dat wel.
Als je keeper in de wedstrijd 1 en tijdens de serie 2 penalty's stopt, dan moeten de spelers het afmaken.
2 0
Ruff Rhythim
Gelukkig was je niet de enige die miste....
1 0
Geoffajax06
Zag zijn misser wel al een beetje aankomen. Hij schiet ze altijd een beetje het zelfde. Halfhoog in de hoek, vaak rechts van de keeper zoals dit. Als het dat niet lukt om de keeper de verkeerde hoek in te sturen is het een perfecte bal voor een keeper. Jammer, had het ze zeker gegund.
2 0
Tinus
Onbegrijpelijk dat hij ze zo neemt idd. Met zoveel traptechniek moet een penalty altijd onhoudbaar zijn voor de keeper. Maar hij leert ook niet van zijn missers. Ik hoop echt dat Lasse ze niet meer neemt komend seizoen.
2 0
gi0vanni
Met zijn traptechniek zou hij in staat moeten zijn om hem in de rechter kruising te trappen. En dan zou hij dat zelfs tegen de keeper kunnen zeggen want dan is hij toch onhoudbaar.
0 0