'Keuze voor Marokko staat momenteel vast'

ArthurV, 15-05-2018 om 17:10, 14619 views, Studio Alphen |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het was voor Noussair Mazraoui een seizoen om nooit meer te vergeten. De verdediger annex middenvelder begon het seizoen nog bij Jong Ajax, maar klom zich op tot basisspeler van de hoofdmacht. In gesprek met Studio Alphen blikte Mazraoui terug op zijn geweldige jaar.

'Ik sta er niet echt bij stil, want het gaat wel een beetje snel allemaal', geeft de Mazraoui aan. De alleskunner had voorafgaand afgelopen jaargang nooit durven denken dat hij de laatste wedstrijden van het seizoen in de startopstelling van Erik ten Hag zou verschijnen. 'Het voelt voor mij geweldig dat ik dit mee kan maken. Nadat ik steeds vaker mee begon te trainen, kwam het eerste steeds meer in beeld en werd het een beetje normaal. Tot ik vast bij de A-selectie kwam', blikt Mazraoui terug.

Het afgelopen seizoen kende echter ook een groot dieptepunt. In de voorbereiding liep boezemvriend Abdelhak Nouri blijvende hersenschade op wegens hartfalen. Iets waar Mazraoui het vooral in het begin erg moeilijk mee had. 'Niet alleen ik, maar heel veel mensen die hem persoonlijk kennen. Ik denk dat het normaal is. Voor mijzelf had ik wel even tijd nodig om het te verwerken en nu ik erover praat krijg ik weer kippenvel. Het is pijnlijk, maar we moeten door. Ook dat is het leven', beseft Mazraoui zich.

Marokko
Komende zomer hoopt Mazraoui het seizoen te bekronen met een uitverkiezing voor de nationale selectie van Marokko, welke komende zomer zal gaan verschijnen op het WK. De multifunctionalist had ook de mogelijkheid om voor de vertegenwoordigende elftallen van Nederland uit te komen, maar dit lijkt nooit aan de orde te zijn geweest. 'Ik ben begonnen bij het Marokkaanse elftal, dus dan denk ik wel dat de keuze vast staat. Het is namelijk mijn vaderland. Dat voelt voor iedere Marokkaan anders, maar mijn ouders komen daar vandaan en ik heb er veel familie zitten.'

De doelen die Mazraoui zich voor het komende seizoen gesteld heeft zijn helder. 'Ik wil de lat heel hoog leggen en een meerwaarde worden in Ajax 1.' Op welke positie hij dan speelt, maakt hem niks uit. 'Mijn doel is om elke wedstrijd te spelen en zoveel mogelijk vlieguren te maken. Van daaruit wil ik alle mensen laten zien wat ik in huis heb', besluit Mazraoui strijdbaar.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Wanneer er sprake van is van meerdere nationaliteiten zou de volgorde moeten zijn dat je eerst in aanmerking komt voor het land waar je geboren bent en wanneer dat land (bond van dat land) afziet van je diensten je voor je tweede nationaliteit kan en mag uitkomen.

Ik vind zelfs, dat wanneer je begint in een vertegenwoordigend jeugdteam van een land, dat daarmee je keuze al gemaakt is. Kies je voor Spanje op jonge leeftijd dan ben je voetbalspanjaard, doe je dat bij een jeugdteam van Nederland dan ben je een voetbalnederlander en zo voor elk land.
En dan zijn er ook die zeggen dat je op die jonge leeftijd niet die keuze kan maken. Dat geloof ik niet. Je weet verdomd goed dan al hoe of wat je je voelt. Dat is niet iets wat pas komt aanwaaien als je eenmaal een jaar of 19 bent. Die keuze kan en moet gewoon veel eerder gemaakt worden. liefst al op het eerste moment dat je voor een vertegenwoordigend team van welk land dan ook gevraagd wordt (uitgaande van dat je ook die nationaliteit hebt).
0 0
FlyingDutchMan
Behalve als je Ziyech heet en je interlandcarriere switcht op basis van vertrouwen van een ex bondscoach haha!!
0 -1
Cello
Mazraoui kan idd zelf de keuze maken. No problem toch?.
Het enige waar ik dan wel een beetje raar smaakje van krijg is dat iemand die in Nederland is geboren, in Leiderdorp, praat over dat Marokko zijn vaderland is. Tsjah. Vele Nederlanders van Marokkaanse afkomst hebben dat en zeggen dat ook hardop. Ook dat moet kunnen.
Maar waar ik me dan omgekeerd wel aan erger is het feit dat men dan verongelijkt komt doen, wanneer zij niet voor volwaardige Nederlanders worden gezien. Dat werk je namelijk zelf in de hand door Marokko als vaderland te bestempelen en duidelijk te maken dat daar je loyaliteit en je hart ligt. Je ziet het ook vaak bij Nederlanders van Turkse afkomt overigens.

Dus nee, ik heb geen moeite dat zij hun keuzes op deze manier maken dat ze dus kiezen voor het land van hun voorouders en dit ook hardop uitspreken. Wat ik wel ergerlijk vind is dat dan vaak diezelfde gasten die er zo in staan klagen als ze als niet volwaardige Nederlanders worden gezien door een groot deel van Nederland. Zulke keuzes (voor een ander land als je geboorteland) helpen dan niet. Net zoals het vlagvertoon in de straten en het verheerlijken van die landen.

Het zijn zulke geweldige landen, dat ze liever hier zitten dan daar. Maar gelukkig leven we in een land waarop je die keuzes kunt maken, net zoals dat we in een land leven waar je dat kan en mag bekritiseren. Ik weet zo net nog niet of dat allemaal in die landen zo makkelijk is en gewoon is.
4 0
geDaante
Marokkanen worden helaas niet als volwaardige Nederlanders gezien, period.
0 0
BokkieBokstra
Zou het niet hand in hand gaan en komt het van meerdere kanten? Je hoort hier ook een enorm gezeur en gezeik van politieke partijen over de islam, over marokkanen zus marokkanen zo. Zou je daar, als je nu van Marokkaanse komaf bent ook op een gegeven moment niet doodziek worden? Als je nu op zo op de feiten wordt gedrukt van je komaf begrijp ik goed dat je de keuze maakt voor je vaderland.

Moet altijd denken aan Boukhari die vanaf minuut 0 uitgefloten werd door het Ajax publiek. Dat was niet vanwege zijn voetballen. Mooie echte Ajax speler....
0 0
geDaante
Precies, ze worden over één kam geschoren, jonge marokkaantjes groeien op met 'kutmarokkanen dit, kutmarokkanen dat'. Die haat en discriminatie is de grootste oorzaak van de kloof tussen autochtoon Nederland en de Marokkaanse gemeenschap, en dat straathangen en rotzooien (door een kleine minderheid, en pubers!) wat je vaak hoort is daar onder meer een gevolg van. 'Wij' stoten ze af, discrimineren hen en zij zoeken elkaar als minderheid logischerwijs meer op, en worden als minderheid en pubers/testosteron tieners rebelser.

En dan versteld staan dat een Marokkaanse speler niet voor het Nederlands Elftal kiest...
0 0
FlyingDutchMan
Valid
0 0
Stibba020
Prima toch? Waar maken mensen zich echt druk om..
0 0
Pierre Heno
Mazraoui kan zo'n keuze prima zelf maken lijkt me. Vervelend voor Ajax en latere clubs is natuurlijk wèl dat die Afrika Cup (=agressief voetbal en daardoor verhoogde kans op blessures) er steeds weer doorheen fietst in een belangrijke fase van de competitie waardoor hij voor (sub)topclubs in Europa toch minder interessant wordt.
0 0
IJzereRinus
Als hij zich zo lekker doorontwikkelt, wie weet wat in t verschiet ligt. Komt leuk over, weet wat hij wilt er werkt er keihard voor. Zou zeggen ga dr voor!

En de kwestie Marokko/ Nederland.. gaat nergens over. Hij moet spelen voor wie hij wilt spelen. Waar hij zich goed bij voelt. Net zoals ik..jullie of wie ook.. doe je dingen waar je je goed bij voelt. Anders wordt het een vervelend leven voor je.
2 0
Ajacied33
Netjes verwoord
2 0
Chesterson93
En voor de wijsneuzen: Oranje had geen vertrouwen in deze jongen en Marokko wel. Zoals sommige NL’ers zich voelen bij Ziyech en zijn keuze, zo zou de Marokkaanse voetbalbond zich voelen als Mazraoui voor Oranje uit zou komen. Waar Oranje hem niet interessant vond, vind Marokko dat wel. Geen probleem, toch?
2 -2
FlyingDutchMan
Dus jij generaliseert een ex bondscoach en een assistent tot heel Oranje? Wat een wijsneus haha
0 0
BokkieBokstra
Ho ho, dat het steeds maar in deschoenen van Blind geschoven wordt. Ik weet het nog, Ziyech was gekozen, raakte geblesseerd, speelde nog amper op dat moment dat hij niet gekozen werd. Verder herinner ik me interview over het spelen van 2 oefenwedstrijden voor Marokko. Ziyech wist zelf niet dat hij daarmee definitief voor Marokko had gekozen. Hij schrok, ik vond dat heel suf. Het is allemaal wel leuk en aardig om het in de schoenen van Blind te schuiven maar houd het wel bij de feiten.
0 0
FlyingDutchMan
Hoho, daarom reageer ik juist. Was allesbehalve schuld van Blind, Hakim kende de regels niet en dacht even een interlandje te spelen om de KNVB onder druk te zetten. Die kop van Hakim toen hij hoorde dat Mocro bindend was, vergeet ik nooit meer haha. Daarom reageerde ik op wijsneus Chesterson93, die effe de bal bij Nederland denkt neer te leggen..
0 0
BokkieBokstra
Sorry! Ik mis hem. Dat interview zal ik ook niet vergeten, Ziyech wist helemaal niet wat de gevolgen waren. Was heel erg suf van Ziyech.
0 0
FlyingDutchMan
Precies xD
0 0
Middenweg401
Het is zijn goed recht mensen!
Dat de mogelijkheid er is (en dus de verplichting te kiezen), daar kan hij niks aan doen.
We zouden het toch ook mooi vinden als dat Barca ventje (zijn naam ontschiet mij even) voor Oranje zou kiezen?

@omlaagduimer: hij heeft het recht niet? Hij kan er wél wat aan doen dat hij mag kiezen? Of je hoopt niet dat Xavi Simons voor Oranje kiest?
Niet zo duidelijk zo hè?
1 -1
Jim Wonk
Xavi Simons.
0 -1
RusselWestbrook
Dan doet iedereen de vlag uit, hè? Zo gaat dat.
2 -2
Wheelie
Goede inhoudelijke discussie hier op AS over Mazraoui... Not! Laten we het eerder hebben over het feit dat het zo lovenswaardig is van hem, dat hij er zo vol voor gaat. Dat het hem NIKS uitmaakt op welke positie hij speelt, als hij maar speelt. Dat zien we niet bij elke jongeling. En mijns inziens maakt het dan geen bal uit waar ja vandaan komt of welke nationaliteit je hebt.
3 -1
RusselWestbrook
Als ik bondscoach van Nederland was had ik hem, zolang ie nog beschikbaar is voor Nederland, gewoon opgeroepen voor Nederland. Alleen is het nu nog wel te vroeg, maar als ie na de zomer zo door gaat zou Koeman het gewoon moeten proberen.
2 -1
Ferd
En dan kan hij simpel ‘nee’ zeggen en alsnog voor Marokko kiezen. Zijn keuze.
0 0
RusselWestbrook
Tuurlijk. Maar daarom kun je het nog wel proberen.
2 0
BokkieBokstra
Moet hij wel geselecteerd omdat hij zo goed speelt niet alleen maar om de speler maar vast aan je te binden.
1 -1
RusselWestbrook
Allebei.
1 -1
Lane 8
Leuke kerel, kwalitatief heeft Marokko ook gewoon een prima elftal, dus ik snap hem wel. Overigens als je hierdoor wordt getriggered ben je echt heel droevig, laat men gewoon in hun waarden, wil je dan dat ze ongemotiveerd in het nederlands elftal spelen? Daar hebben we er al genoeg van. We moeten juist nu we zo'n slecht elftal hebben alleen maar mensen selecteren die hun hele ziel en zaligheid geven voor hun land (itt naar mijn mening depay).
0 -2
Rentokill
Met Marokko speel je tegenwoordig sneller WK's dan met Nederland...(laten we het maar even bij voetbal houden).
2 -1
Ozymandias
Logisch dat hij voor Marokko kiest aangezien die hem ook een kans hebben gegeven in hun nationale jeugdelftallen.
0 -3
FlyingDutchMan
Iedereen maakt fouten Nous, als je ze maar op tijd hersteld ;)
1 0
ST
Zijn goed recht. Wel jammer. Kan best wat leuks worden als rechtsback.
0 -1
Ajacied33
Prima keus. Ik denk dat deze jongen tot een leuke vaste RB van Ajax 1 kan uitgroeien
2 -2
CruyffFootball
Zowieso. Heeft alles om tot een moderne back te kunnen uitgroeien.
Hoop dat Ten Hag hem de kans geeft daar vanaf Juli.

Komt helaas wel voor zijn favoriete plek op het middenveld tekort imo.
0 0
Ajacied33
Op het middenveld gaat hij de slag verliezen ook. Veel concurrentie en we hebben betere middenvelders dan hij is
1 0
Bocarra
Nog 1 die je mogelijk kwijt bent tijdens de Afrikacup. Kan op termijn een probleem worden als het keyplayers worden. Anders wel op te vangen.
2 -2
Babayaka
Ter info

Sleutel spelers. Is het Nederlandse woord voor keyplayers.
0 0
Dolberg25
Tegenwoordig is de Africa Cup in de zomer
4 0
Harrie Nak
Probleem is gelukkig nihil in vergelijking met bijvoorbeeld Liverpool.
1 0
afcaman
Mooi om te zien dat zo'n jongen kiest met zijn hart.
1 -3
Oeroeboeroe
Ja, tot dat hij over een jaar 3 ballen goed heeft geraakt en weg wil.
3 -1
Ajacied0591
Denk de kant van z’n hersens waarmee iedereen mens z’n emoties bestuurd.
1 0
Lagasj
Je hart is een pomp.
1 0