Kluivert over toekomst: 'Je weet het nooit'

FinnDekker, 13-02-2018 om 07:54, 9791 views, Helden | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-aanvaller Justin Kluivert kijkt, mede door de grote belangstelling van veel clubs, geregeld naar zijn eigen toekomst. Zijn familie, vrienden en zakenwaarnemer Mino Raiola zijn raadgevers in de keuzes die Kluivert maakt, maar uiteindelijk kiest de rappe vleugelspeler altijd zelf.

'Vroeg in je carrière naar het buitenland vertrekken is een beetje normaal geworden, lijkt het. Maar of je nou vroeg gaat of wat later, ik denk dat het per persoon verschilt of dat een verstandige keuze is. Als je goed bent, kom je er wel, linksom of rechtsom', vertelt Kluivert, die volgens Marc Overmars met Ajax over een contractverlenging spreekt.  

'We hebben het zeker met elkaar over onze plannen en mogelijkheden. Ik bespreek die met hen, met mijn ouders, broers en vrienden. Dan kom ik zelf tot een beslissing', vertelt de achttienjarige voetballer aan Helden. 'Een zaakwaarnemer biedt je de mogelijkheden, maar ík ben degene die de keuzes maakt. Daar bemoeit mijn vader zich ook niet mee, hij weet dat ik dat niet wil.'

'Maar als er een mooi aanbod komt, weet je het nooit. Engeland trekt me erg.' Kluivert noemt clubs als Chelsea, Arsenal en Tottenham. Toch vertrekt Kluivert als het zo ver is liever richting Spanje. 'Uiteindelijk wil ik heel graag bij Barcelona of Real Madrid terechtkomen. Barcelona zit in mijn hart, maar wie ben ik om ‘nee’ te zeggen tegen Real Madrid?'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amsteraaij
Dit zegt kluivert in de VI: En Kluivert zelf? 'Ik kan daar nu nog niets over zeggen. Dat zal binnenkort wel komen', zo houdt hij zich op de vlakte over zijn contract. In algemene zin weet hij wel wat hij wil. 'Uiteindelijk is het mijn doel, de top halen. Maar nu telt mijn ontwikkeling. Ik heb nog genoeg tijd om te groeien, en geld is geen reden. Dat is iets voor later, niet voor nu. Het gaat er bovenal om die stap te maken als het perspectief goed is. Ik heb in mijn jeugd jongens naar het buitenland zien vertrekken. Dat klonk mooi, maar ik vond het niet slim. Zoiets moet je niet te vroeg doen.'

Als je dat Zo leest.. lijkt het alsof hij al heeft bijgetekend. En dat ze het alleen nog naar buiten moeten brengen.
0 0
GregNeck
Lekker bijtekenen en twee jaar, dertig goals en twintig assists later dromen over die clubs. Dan kan dat misschien, nu nog niet.
0 0
geronimo
Barcelona ,Real Madrid ? Kluivert schat zichzelf wel erg hoog in ,denk veel te hoog
0 0
Middenweg401
Jeugdige overmoed. En een zaakwaarnemer die daar (keer op keer in vergelijkbare gevallen) dankbaar op inspeelt.
1 0
Stibba020
Justin gaat wel verlengen, komt goed.
1 0
Harrie Nak
Is veel te klein voor Engeland (en Duitsland) en wordt bij elk duel onder de voet gelopen. In Spanje is dat minder een probleem, alhoewel...
0 0
Nagilahava
Hebben wij buiten younes nog een vleugel aanvaller in de jeugd? Dan Kluivert alvast wennen aan de bank bij Ajax om vervolgens de bank elders te gaan verwarmen.

Krijgt alle kansen zich te ontwikkelen bij Ajax en vervolgens moeilijk doen bij de onderhandelingen over een nieuw contract. Wederom een omhoog gevallen spelertje.
0 0
Michelinho
Kühn, maar die heeft om mysterieuze redenen nog geen officiële minuut gespeeld of zelfs maar bij de selectie van Jong gezeten. Johnsen, maar die bakt er vooralsnog weinig van. Noa Lang, maar is denk ik nog te vroeg. En de geblesseerde Cerny idd.
0 0
amthree
Ja cerny maar die ligt er een tijdje uit.
0 0
Middenweg401
Talentvoller dan Justin i.m.o. Maar het is zeer de vraag wat de mentale en fysieke klappen voor zijn ontwikkeling betekenen.
0 0
Rolleman
Doei Justin. waren leuke 2 wedstrijdjes!
0 -1
altijdwelwat
Zolang je niet gewoon je contract verlengd weet je het idd nooit. Je kan ook gewoon wel tekenen om dan over 2 jaar , wanneer je "slechts" 21 bent een mooie stap te maken. Nu kom je bij elke club in de Wereld slechts binnen als een jongentje met potentie, die nog niks bewezen heeft op een hoger niveau. Waarom moet die pizzabakker altijd conflict situaties creëren? Alsof dat Kluivert zijn spel ten goede komt. Neem nou eens een beslissing puur in het belang van die jongen, ipv centjes.
0 0
Raoul14
Spuug hem maar weer uit, net zoals de meeste anderen met iets meer talent als de gemiddelde Ajax speler. Hoe meer minnen hoe meer dit bevestigd wordt.
1 -2
Michelinho
Wat een stel onzekere tienermeisjes hier zeg. 'Boehoehoe hij houdt niet van ons, nou rot dan maar op ondankbare hond!'
1 -3
MokumInMeHart
Eén van de meest onzinnige reacties die ik ooit op een supportersforum heb gelezen.
0 0
NouriVandeBeek
Met Raiola is er altijd problemen. Dat patroon ziet iedereen. Mino heeft Donnarumma zelfs helemaal kapot gemaakt. Heeft 2 kampen tegen elkaar opgezet. Daar is hij een meester in.
5 0
MisterAFCA
Zolang je tegen ene ter Avest onzichtbaar bent moet je gewoon even een pas op de plaats maken Kluivertje... maar als jij lekker wil gaan banken bij een grote club is het ook prima. Dit soort jongens zijn de teloorgang van het Nederlandse voetbal. Dat een jongen als Malen en al die andere het doen is niet verstandig maar soms wel begrijpelijk. Heel veel van die jochies komen uit een arm gezin en willen cashen. De voetbalerij is heel onvoorspelbaar en als je op jonge leeftijd in tweeën wordt getrapt is de kans op groot geld verkeken. Kluivertje daarentegen komt uit een goed nest en daar is over centen niet te klagen. Ajax op je cv zou voor echte Amsterdammers een grote eer moeten zijn(voor elke speler eigenlijk) helaas leven we in een tijd dat het snelle grote geld regeert en Ajax niets meer is dan een springplank. Hoe geweldig zou het zijn om met Ajax in de huidige tijd een team bij elkaar te houden en weer enigszins in europa mee te tellen! Ik hoop dat er ooit een lichting komt die beseft hoe talentvol ze zijn en eerst het hoogst mogelijke met hun/ons Ajax willen halen, alvorens zij een stap naar het buitenland maken... Ach ja mannen ik weet het, het is een utopie maar dromen mag gelukkig nog wel ;-)
4 0
3*stars*3
Grappig dat je Malen noemt, ook zo 1 uit Mino kamp.
Sandler heeft een leuke fase en Mino zag weer een cashcow en nu weer met Justin...
5 0
MisterAFCA
Mino=gezeik....
5 0
Ricbun
Het is graag of niet, volle inzet voor Ajax of je dondert maar op. Was gewoon vergeten dat hij meedeed afgelopen zondag in de tweede helft en dat is tegen Twente. Dan hoef je niet over een basisplaats te denken bij dat rijtje clubs die je opnoemt.
1 -1
amthree
“Barca zit in mijn hart” Man ga dan lekker daar op de bank zitten. Stank voor dank is dit.
1 -1
RusselWestbrook
Patrick speelde bij Barcelona toen Justin geboren werd.
0 0
amthree
Ja dus? Ajax is de club die hem een kans geeft om een prof te zijn. barcelona heeft nog niks voor hem gedaan.
3 -1
Amsteraaij
Ja. Bizarre uitspraak. Die hoor je normaal alleen maar als iemand ergens gespeeld heeft. Wat jij zegt klopt helemaal. Ajax biedt hem alle kansen, Ajax zou in z’n hart moeten zitten.
2 0
ajax4ever01
De bank vast reserveren om daar plaats te nemen
0 0
Joseph
Bank? Ik denk niet eens de tribune, invalbeurten bij het 2e elftal voor dit verwende jochie. Ongekend hoe deze speler zichzelf overschat in dit verhaal.
2 -1
Dick
Heerlijk dat moderne voetbal, gefinancierd met niet bestaand geld. Het is een grote grap aan het worden allemaal.
4 0
Mokum31
Dit gaat verkeerd
1 0
MokumInMeHart
Het probleem is dat het primaire doel van veel van die gasten - waaronder Kluivert - is om zo snel mogelijk, via Ajax, naar het buitenland te vertrekken. Het doel is niet langer om de beste speler van Ajax te worden, laat staan met vallen en opstaan. Oortjes dicht voor kritiek, een paar keer een goede wedstrijd spelen en op de eerste trein stappen. Waardeloze opvoeding én een cultuur waarin hij continu het prinsje mag spelen, dan krijg je dit.

Vind dat Ajax hier veel meer op zou moeten scouten. Maarja, Justin levert straks wel weer 20 miljoen op..
1 0
FelixjeGassenlicht
Bekende scenario. Blijft te lang stil. Die is weg komende zomer. Wel wrang.
3 0
grannig mokum1
Deze jonge gaat van de zomer weg en Justin gaat depay achterna, die denkt aan dollars
2 0
bojansuarez
Buiten het feit dat het voor ons supporters erg jammer zou zijn, hoop ik dat Justin zelf realiseert dat ie iets moois kan bereiken in zijn eigen stad. Kjjk speel je bij een clubje als psv of utrecht zou ik ook zsm naar het buitenland gaan als je het talent en bod ervoor hebt. Maar je kan je voor levenslang onsterfelijk maken, wie wilt dat niet? Spelers als Klaassen, Huntelaar, Sneijder, Vertonghen worden gerespecteerd en zijn altijd welkom terug te komen. Kan me niet voorstellen dat je dit niet wilt. Lekker zomer 2020 na het wk een mooie transfer pakken.
2 0
RedFeather
Die gaat weg.
Wat komt deze jongen dom over zeg.
Ontwikkelt zich wel erg snel.
Topper in de dop.
2 -1
Joseph
Ontwikkelt hij zich? ik heb hem een paar leuke wedstrijden zien spelen, maar de afgelopen paar wedstrijden zit er weinig verbetering in hoor. Moet zijn reeks van 5 goede wedstrijden nog spelen..
Ik denk dat hij met deze instelling de top niet gaat halen.
1 -1
chloorbestendig
Ook hier om is het jammer dat je geen europees speelt, af en toe een wedstrijdje tegen de grote jongens buiten de Eredivisie die hem aan tweeen zagen, weet hij weer even waar hij staat. Dromen mag, eerst constant presteren op Eredivisie niveau móet.
0 0
stefanwillem
tottenham, chelsea, arsenal, barcelona, real madrid? Sorry maar momenteel ben je voor de subtop van die competities nog niet eens klaar. Ik hoop dat hij snel weer met beide beentjes op de grond komt want meneer voelt zich inmiddels wel heel erg veel.
6 -1
mehmetseuntjens
Europees voetbal moet gehaald worden (CL) anders gaan veel spelers weg.
2 0
Bep
Je zou de ontwikkeling van zijn uitspraken eens op rijtje moeten zetten. Van Ajax en Amsterdam in mijn hart ongeveer 1 jaar geleden tot deze uitsprakenheb ik het gevoel. Van een debuterende jongen die graag gemogen wil worden tot een zelfbewuste kerel die wil kijken waar zijn top ligt. Ik hoop dat hij voor de geleidelijke weg kiest en nog minstens 1,5 seizoenen blijft.
1 0
Joseph
Zelfbewust?

Van dankbaar debuterende jongen, naar verwend dromend jochie die elke realiteitszin verloren is.
1 -1
wendoo9
Dromen kost niks Justin. Real ,Barcelona. Ga maar nu eerst constanter presteren bij Ajax. Regelmatig problemen met een back uit het rechterrijtje die ook snelheid heeft ! Moet wel zeggen dat deze jongen wel heel veel talent heeft ! Jammer als hij Ajax zou verlaten.
1 0
10Sneijder10
Heeft meer interviews gegeven dan wedstrijden gespeeld. Engnek met een grote bek. Ga maar joh, voor jou 10 anderen.
3 -2
pizzapunt
Shane lijkt mentaal al verder dan Justin, en al gaan praten over de Premier League. Speel eerst maar 5x op rij een 8 of hoger.
1 0
Dolberg25
'Wie ben ik om nee te zeggen tegen Real Madrid'? Een echte Ajacied ben je dan!
1 -1
Joseph
Ik denk eerder een realist, Justin is alles behalve een Ajacied..
0 -1
Redrum
Als je een realist bent zeg je juist nee tegen clubs als Madrid.
2 0
Joseph
Ging om de vraag wie Kuivert moest zijn om nee te zeggen tegen madrid. Maar we zitten op dezelfde lijn ;)
0 0
Ron75
Ten eerste zegt hij toch niks raars, dit is gewoon het standaard riedeltje van elke voetballer. Ten tweede is het een interview en daar worden naar dit soort dingen gevraagd.
1 -1
ajax4ever01
Zet die gast lekker uit de selectie. Je tekent gewoon bij of vertrekt zo simpel is het. Niks die spelletjes spelen om vervolgens op het laatste moment te vertrekken wat al zo vaak bij Ajax is gebeurd
2 -1
Amsteraaij
Wordt moe van die interviews van kluivertje.. doe niet zo fokking interssant. Teken gewoon bij, of niet en ga weg. Dude speelt zijn eerste seizoen in de basis. En presteert echt niet constant. Kan nog genoeg leren in de eredivisie. Als je het nog moeilijk hebt tegen de rechtsback van Roda of NAC kun je nog prima ff blijven plakken in Nederland
6 -1
Redrum
Ja ga dat zo'n jongen maar eens uitleggen. Die luistert liever naar zijn zaakwaarnemer, die hem graag vertelt hoe goed hij wel niet is en dat hij zeker klaar is voor de volgende stap.
2 -1
Ajaccus
Nog een jaartje in de luwte en dan is het nog steeds vroeg genoeg.
0 0
Mart42
Ga lekker weg en kom ergens op de bank terecht en over 4 jaar speel je net als je pa bij PSV.....
1 -1
3*stars*3
Vroeg of later, het verschilt per persoon?
Patrick moet zich dus ook niet mee bemoeien want dat wilt prins Justin niet....

Deze gast leeft echt in zijn eigen wereld en in cocon van Mino.
2 0
Jaridebeste
Ik begrijp hier ook helemaal niets van. Zo goed is hij (nog) niet eens. Maar goed, graag of niet. En dan maar niet. Ga je carrière maar lekker om zeep helpen.
3 0
3*stars*3
Nog niet idd maar hij heeft wel potentie maar als je in de zwakke Eredivisie niet constant bent, heb je momenteel niets te zoeken in een topcompetitie.

Laatste Nederlander die vroeg vertrok en slaagde in een topcompetitie was volgens mij RvP maar Wenger had ook echt plannen en geduld met hem.
Tegenwoordig hebben ze weinig geduld met jonkies want er is veel geld en als je niet presteert, ben je een nummertje en komt de volgende.

Hij noemt ook nog eens Chelsea....Hij kwam nooit over als een slimme jongen voor de camera's maar deze uitspraken?...
4 0
Erik1966
weer een gevalletje, goed met de voetjes maar niet slim. Die speelt over 5 jaar bij Almere.
2 0
ErikDeBosz
Dan ga je toch lekker weg, leeghoofd.
1 -1
NouridolbergNeres34
Die gaat pleite als je dit leest. Leuk hoor arsenal, tottenham, als 4e linksbuiten van de selectie.
2 -1
Joseph
Die blijft echt niet in de selectie hoor, die gaat direct een divisie lager spelen in Engeland, die heeft namelijk al moeite genoeg met de eredivisie.
0 0
marco1972mb
speel eerst bij Ajax eens 1 a 2 seizoenen constant voor je met die praatjes komt....

maar ja rioolrat als zaakwaarnemer.....
0 0
DeGodenzonen020
Gewoon realistisch. Als hij weg zou willen nu al, was hij niet in gesprek voor verlenging. Tuurlijk kan hij niet garanderen wat er bij een goed bod gaat gebeuren. Zo werkt het nu eenmaal. Ik haal hier niet direct uit dat hij weg wil.
1 -4
Eastwood
Hij wil te snel weg (mede door Raiola ingefluisterd). Die zakt straks door het ijs bij Spurs of Arsenal, belandt daar op de bank, wordt verhuurd of verkocht aan een degradatiekandidaat in de Premier League en over een paar jaar zien we hem in het shirt van PSV.
2 0
Redrum
Ja psv staat te popelen om dit soort jongens een tweede kans te geven en daarmee maken ze de situatie nog erger dan hij al is. Zo'n Malen hadden ze nooit mogen terughalen. Een slechter signaal dan dat kan je onmogelijk afgeven aan jonge talenten. Haal je het niet in het buitenland? Dan kan je altijd nog terugkomen in de top van de eredivisie. Dat maakt het voor die gasten nog aantrekkelijker om snel naar het buitenland te gaan, omdat de laffe identiteitsloze schijtclub psv wel even als vangnet gaat lopen fungeren. Ongelofelijk die club ook echt.
10 0
3*stars*3
Eens!
Ze vertrekken te vroeg van Varkenoord en De Toekomst maar PSV staat weer klaar.

Verbaasde mij na contracteren van Malen weer over beleid van dat clubje.
Who's next? R.Kongolo, Dilrosun, Redan of toch maar Chong?
2 0
Redrum
Ja echt verschrikkelijk die club gewoon. Malen had zich eerst bij Ajax aangeboden, maar die waren heel duidelijk: je wilde zo graag weg, dan ben je nu niet meer welkom. Gelukkig voor hem stond er een warm bedje voor hem klaar in Eindhoven. Walgelijk die club. En zelf maandenlang lopen janken in de media omdat wij zogenaamd Bazoer tegen de afspraken in weggekocht hadden. Het is voor mij heel simpel: er is echt geen smerigere club ter wereld dan psv, maar zij hebben niet de allerergste fans die er zijn. Dat zijn toch met ruime afstand de feyenoord-fans.
2 0
3*stars*3
Haha niet te geloven en echt de smerigste club...
Zou mij ook niet verbazen als ze weer gaan aankloppen bij Viergever.

Ach en die kakkies.
Ze zijn 26mil armer, veel lege plekken in het stadion, 15 punten achter op Ajax en die arrogante mondjes zijn dicht.
Nu hopen ze op een titel van PSV en Wim ook.

PSV fans ken ik niet echt om over te oordelen.
Moet vaak alleen lachen als ik ze weer eens hoor na een voorsprong en wat stoere teksten op vz of vi.
2 0
Kibbahimovic
hahaha precies deze scenario heb ik een paar dagen ook geplaatst. Ik had dan niet clubs als Tottenham of Arsenal genoemd :P
0 0
Bonno1978
De lokroep van het buitenland (lees: geld) prefereert voor bepaalde jonge spelers al langer boven het worden van een volwassen voetballer in eigen land. Toch heb je gelukkig ook nuchtere gasten die, mede door een normale zaakwaarnemer, heel bewust hun carriere bepalen en waarbij geld momenteel nog secundair is. Ik zie in houding, gedrag, uitstraling én keuze voor een bepaalde zaakwaarnemer enorme verschillen tussen bijvoorbeeld een Justin en een Hakim enerzijds en Donny, Matthijs en Frenky anderzijds. Hele andere type mensen, instelling, denkwereld en achtergrond. Dat is niet erg, maar wel een feit. Wat ik wel opvallend vindt, is dat Justin als zogenaamd 'kind van de club' al zo denkt en praat. Dat geeft mij het signaal dat hij zo snel mogelijk weg wil en Ajax niet op waarde schat. Jammer dat hij zegt dat zijn vader zich er niet mee mag bemoeien. Ik denk dat Patrick al geen ander zijn zoon kan adviseren om nog even te wachten totdat hij de backs van Twente en Zwolle het hele seizoen voor bij komt. Een zaakwaarnemer als Raiola bespeelt zo'n jongen al heel wat jaren en dat gaat in je hoofd zitten. Maar ik vind het eigenlijk geen probleem. Ga lekker op de bank zitten bij Barca en geef ons jongens die zich wel realiseren wat Ajax is. Praat eens met Donny Justin.....
0 0
NoPants
Hoe is hakim in deze te vinden in het rijtje met kluivert? Hakim is juist een jongen die altijd open is geweest over zijn toekomst, en is ook heel zorgvuldig van middenmoot, naar (destijds) subtop, naar topclub gegaan. Gaf hier bij binnenkomst ook direct aan binnen 2 seizoenen topspeler te willen zijn, om dan verder te gaan. Ik zie werkelijk geen overeenkomsten met kluivert qua carriere..

Het is hier steeds negatiever over hakim aan het worden. Tegenwoordig worden alleen de echt absolute toppers nog aanbeden in amsterdam, zelfs jongens als klaassen en donnie krijgen constant kritiek. Maar waarom gaan alle bovengemiddelde spelers toch steeds zo snel weg, hebben ze dan geen clubliefde? Wij fans houden toch zoveel van hen?!
0 0
Joseph
Ik denk ook dat Patrick hem veel zou kunnen leren, die zat bij de beste club ter wereld toen hij voor het geld ging, Justin gaat alleen voor het geld. Maar dat heeft vast iets met zijn moeder en stiefvader te maken, die leven ook voor het geld, nemen het daarbij ook niet zo nauw met de regeltjes..
3 0
Bjorn
Moet nog zeker twee of drie jaar in Ajax 1 schitteren voordat hij klaar is voor een mooie stap.

Alles lijkt nu schitterend, maar als hij een terugslag krijgt zoals Dolberg en zit bij een club als Arsenal, dan is hij snel klaar. Dan eindig je straks bij een degradatieclub in één of andere League.
4 0
Ajax412
Gewoon lekker gaan als je dat zo graag wil, komt er nog een voorbeeld op de stapel van gefaalde jeugdspelertjes in het buitenland.
3 0
trodat4030
Blijkbaar heb je geen kloot aan al die voorbeelden, want ze blíjven m splitten..
2 0
afcas
ze denken allemaal dat zij wel het talent hebben om het te halen. niet wetende dat al die andere jongens ook het talent hadden, maar dat dat niet genoeg is.
1 0
flodder
Justin ...ik zou eerst eens gaan presteren.
8 0
insectenverdelg
Zn antwoord wordt steeds meer naar direct verteekken. En die uitspraak van dat als je goed genoeg je er altijd wel komt heb ik Raiola elke keer horen zeggen. Hij heeft Kluivert precies waar hij wil. En t blaagje denkt nog dat hij zelf kiest ook....
5 0
Inhartennieren
Je kon er wel eens heel dicht bij zitten.
2 0
Ajaxmax
Gewoon een realistisch verhaal dit. Je weet het toch ook nooit hoe dingen lopen. Vervelende reacties hier maar leg je er bij neer dat ook hij gaat. Dat ene jaartje eerder maakt ook niet uit. Wat moeten supporters van Fortuna denken dat zo een Schuurs naar Ajax gaat? Eigenlijk hetzelfde verhaal. You win some, you lose some! Top als er minnetjes onder dit verhaal komen maar ik baal van al die gasten die van achter hun pc-tje tekeer willen gaan. Helden!
1 -7
Joseph
Realistisch? Kluivert heeft al moeite genoeg bij Ajax, die kan alleen meer verdienen, sportief alleen maar kapot gemaakt worden..
2 -1
Godenzoon24
Haha klaas. Hypocrisie ! Zegt je dat iets??
0 -2
Ajaxmax
Vertel? Klaas?
0 0
Godenzoon24
Huilen om geschreeuw vanachter pc. Dat noemen ze nu een forum. Daar doen mensen dat. Srerker nog dat is het hele idee en dat doe je zelf ook. Beetje dom om dat mensen dan te verwijten.
0 -1
Ajaxmax
Om ongefundeerde bullshit te spuien bedoel je? Oooh , zeg dat dan meteen! Beetje dom om dat nu pas te zeggen.
0 0
Daveajax1976
Triest ... lekker verkopen voor 30 miljoen! Dag Justin
0 -1
Joseph
De tering, deze heeft te veel klappen op zijn hoofd gekregen van die criminele stiefvader.
1 -2
gras
Blaag.
1 -2
Jari_held
Doe maar effekes wisselen kluivertje. Zet maar even een jochie in de basis die wel voor ajax wilt spelen of iig weet wat ie komend jaar wilt gaan doen. Die amsterdamse kruisjes op je arm zouden je toch trots moet maken voor ajax te spelen... teken bij vlam nog 2 jaar bij ajax en ga als een grote meneer naar je volgende club ipv als het zoontje van
0 -1
RaynoFischer
Ja maar wie dan?, diegene achter hem hebben het niveau niet en Younes mag blijven banken wat mij betreft.
1 0
Bocarra
Jezus, ik hoop dat er een speler in de Ajax selectie zit die hem is effe een flinke schop onder zijn kont verkoopt en hem met beide beentjes weer op de grond zet.
2 -3
RaynoFischer
Ff vertalen en naar Nico sturen, die weet er vast wel raad mee ;)
0 0
artteun
Chelsea, Arsenal , Spurs? of toch Barca of Madrid? Dan zou ik eerst maar eens beginnen met constant te presteren voor een heel seizoen...
0 0
blessure
Kluivert, vraag even aan Kisna hoe het gegaan is,
Vraag even aan Klaassen hoe het gegaan is.
Vraag aan, nou ja, je weet zelf wel wie.
Luister in elk geval niet naar je zaakwaarnemer,
Die heeft maar 1 belang en dat is niet jouw belang.
5 -1
Ajaxtrouw
IJdeltuit
1 -1
Babayaka
Hij zou op die leeftijd meer met ajax bezig moeten zijn dan met de toekomst ergens anders.
Heeft nog bar weinig laten zien om nu al over zijn toekomst ergens anders na te denken.
Gewoon lekker voetballen, je zit bij een prima club in een prima land ( wel met hele rare liegende regering leiders, maar dat is overal in de wereld zo) met een prima loon.
3 0
NoPants
Al dat overal zo is, is het dan raar?
0 0
RaynoFischer
Presteer jij eerst maar eens 2 volledige seizoenen in Ajax 1, dan praten we verder...
2 0
Ajaxfan16
succes met het verneuken van je carriere als je weggaat
7 -1