Overmars: 'Voor veel jongens belangstelling'

FinnDekker, 13-02-2018 om 07:10, 26717 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Marc Overmars heeft een dagtaak aan het behouden van spelers voor komend seizoen, zo stelt de directeur spelersbeleid zelf tegenover De Telegraaf. Waar de buitenlandse topclubs zich melden voor de Ajacieden, probeert Overmars een aantal spelers langer aan de Amsterdamse club te verbinden.

'Voor heel veel jongens is concrete belangstelling. Voor Hakim Ziyech, André Onana, Matthijs de Ligt, David Neres en Justin Kluivert hebben zich clubs gemeld. Welke? Die rij is veel te lang om op te noemen', opent Overmars.

Naast het weigeren van verzoeken van buitenlandse clubs is Overmars ook bezig met het langer vastleggen van spelers. Kluivert is er daar een van. 'Ik ben daarover met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in gesprek en heb nog steeds goede hoop dat we eruit komen.' Een langer verblijf van Amin Younes acht Overmars onmogelijk. 'Volgens mijn informatie heeft hij gewoon bij Napoli getekend. Die deur zit dicht.'

'Erik en Alfred hebben mij gevraagd me 2,5 jaar aan hen te committeren', beantwoordt de oud-aanvaller ten slotte een vraag over zijn eigen toekomst bij Ajax tegenover de ochtendkrant. 'Maar ik ben eigenlijk niet met mijn eigen positie bezig. Het gaat er nu om de club zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen.'

Kortingen tot wel vijftig procent in de online webshop van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
Blijft wel erg ingewikkeld zo. Jonge jongens als de Ligt en Kluivert zou je toch nog jaar of twee moeten houden wil je beetje kunnen groeien. Anders blijf je steeds 19 jarigen integreren die al weg zijn voordat ze iets hebben kunnen betekenen. Moeilijke situatie want je koopt er ook niks voor terug
0 0
trainerdv
Tsja, dit geeft wel een beetje een beeld inzage hoe lastig is om dat werk bij Ajax te doen.
Het is het belangrijkst is dat we iets van een basis voor de aankomende jaren hebben. In elke linie 1 a 2 spelers minimaal. Het liefts De Ligt, vd Beek en Kluivert, maar het gaat lastig worden.
1 -1
koppendicht
Stop met het continu in de media roepen dat er belangstelling is, Dagobert Duck! Het halve elftal zit hierdoor met zijn hoofd bij transfers. Het is een komen en gaan van allerlei louche makelaars in de Arena en op de Toekomst. Het hele jaar door hoor je niks anders dan transfer dit, transfer dat. Kluivert, De Jong, Younes, Ziyech, Neres. Het is te gek voor woorden dat het hele elftal telkens door Overmars zelf in de uitverkoop wordt gezet. Hoeveel honderden miljoenen wil je binnenharken? Het is klaar nu met het in de etalage zetten van spelers. Alles eraan doen om het elftal bij elkaar te houden en stop met het afgeven van signalen dat iedereen te koop is.
0 -1
Pierre Heno
Op die manier verkocht hij Sanchez ook 40 miljoen onder de marktwaarde en sloeg zich vervolgens op de borst over zijn geweldig 'koopmanschap' . Milik werd ook veel te goedkoop van de hand gedaan: Napoli had net 93 miljoen euro voor Higuain binnen gehaald en konden Milik voor iets minder dan 1/3 van dat bedrag ophalen bij Ajax waar ene Overmars zich in zijn handjes wreef terwijl Napoli zich verheugde over het lage transferbedrag en Bosz op zijn neus keek want hem was toch echt beloofd dat Milik niet verkocht zou worden. Maar ja MU wilde Pogba...dus.... Overmars kwam behoorlijk in de problemen en moest als noodgreep alsnog Ziyech aankopen voor 12 miljoen waar hij eerder had laten weten dat Ajax hem niet nodig had. LAchwekkende visie , lachwekkend 'koopmanschap'. NV Ajax mannetje, geen AFC Ajax man.
1 -3
chuckie88
Denk je dat de media alleen maar de bronnen zijn voor deze spelers... je wil niet weten hoeveel louche zaakwaarnemers, tussenpersonen achter de schermen de interesse laten blijken van clubs.... het is een grote slangenkuil waar heel veel centjes in omgaat. de media is denk ik juist datgene waar spelers bijna juist niet naar luisteren...
1 0
mickey2602
Als een journalist aan hem vraagt hoe het er wat betreft de spelers voor staat,wat moet hij dan zeggen? Sorry maar daar krijg je geen antwoord op?
En dan beginnen er weer supporters te morren dat er nooit duidelijkheid komt voor wat betreft een bepaalde speler en dat we alleen maar geruchten lezen.
Oftewel hij kan het nooit goed doen en dat bewijzen sommige mensen op dit forum dagelijks,die zijn aan het hakken op Overmars maar in mijn ogen kunnen we geen betere TD hebben.
En met dat hakken op Overmars bedoel ik jou niet hoor.
1 -1
Rentokill
Wat een stemmingmakerij. Bij Ajax is altijd iedereen te koop. Dat heeft niks met Arie van Os of Overmars te maken. Suggereren dat zijn statements in de pers hierover effect hebben op de spelers is ongeveer net zo naief als denken dat clubs niet zouden komen als Overnars niks zou zeggen.
3 0
Nouwske
Wat mij betreft hoeft kluivertje niet meer bij te tekenen, dat heeft veel te lang geduurd. Vd zomer de deur uit met een mooi doorverkoop percentage
2 -4
nightgoat
Younes hééft geen hart voor de zaak, hij ís hard voor de zaak.
7 0
Eastwood
Beter dat Overmars langer aan Ajax verbonden blijft. Hij doet het steeds beter. Sterker nog, hij doet het gewoon prima. Bovendien heeft de man inmiddels een nationaal en internationaal netwerk waar je U tegen zegt. Beter dat dat in Amsterdam blijft, dan dat het in bijv. Londen terecht komt.
8 -3
Minsc
Orejuela, Johnsen, Cassierra, dure O19 spelers.
2 -4
NoPants
Onana, sanchez, frenkie, dolberg. Goedkope A selectie spelers
6 0
chuckie88
lees hier allemaal potentiele vervangers.... en velen komen niet verder dan het terughalen van Klaasen, Anita, Tete, Bazoer, Riedewald, El Ghazi, enz, enz.... Oh ja en de Aldeweirelds, Vertongens, Vermaelens, Suarezsen enz die totaal onhaalbaar zijn. Wij zijn geen Feijenoord die alsmaar weer terugvallen op "oudspelers" door een gebrek aan scouting. Bovendien is het financieel kapitaalsvernietiging. gezien de laatste jaren heb ik vertrouwen dat Overmars en onze scouting weer een prima selectie heeft volgend seizoen. De paniek is al weer aardig toegeslagen bij veel supporters. Ik vind deze ontwikkeling alleen maar een bevestiging van goed scouting en opleidingsbeleid, ondanks het uitblijven van prijzen. Die stap zal nog gemaakt moeten worden
4 -2
Ozymandias
Ik zou het persoonlijk prachtig vinden als Overmars deze zomer weigert ook maar één basisspeler te laten gaan. Spelers als Ziyech en Onana mogen dan best een grote bonus krijgen om ze tevreden te houden. Ajax heeft met Onana; Veltman, De Ligt, Wober, Tagliafico; Ziyech, Frenkie, Vd Beek; Neres, Dolberg en Kluivert een basiselftal met meer kwaliteit dan welk basiselftal van Ajax sinds het begin van deze eeuw dan ook. Als dit elftal optimaal gaat presteren maken ze volgend seizoen weer een kans om de Europa League te winnen.
2 -4
Rinus M.
Weinig realistisch, spelers hebben tegenwoordig ook wensen en ambities.
0 0
Restored
Als die spelers echt weg willen dan houd je ze echt niet tegen hoor, tegenwoordig staken ze ook gewoon als het ze niet bevalt, zie o.a. Aubamayang en van Dijk. Spelers die echt weg willen gewoon verkopen voor de hoofdprijs...
4 0
chuckie88
Dream on... mooi streven maar absoluut niet haalbaar... helaas heeft Ajax maar een beperkte stem ... spelers en zaakwaarnemers kunnen een situatie creeren waar je als club wel moet verkopen... dat is nu eenmaal de macht van het geld.
2 0
chuckie88
Ach, als je alle analisten hoort dan stelt onze Mickey Mouse competitie geen reet voor... maar als Ajax zou willen kunnen ze zonder probleem ieder jaar weer euro 100 miljoen binnen harken. Ik heb Overmars altijd hier verdedigd... en terecht.... want ga maar na hoe lastig het is als spelers 4 wedstrijden een goal maken dat er dan al weer 5 clubs geïnteresseerd zijn om hem over te nemen.
En even vanuit de spelers gezien ... je moet verdomme erg sterk zijn om sommige interesses en financiele klappers naast je neet te leggen omwille van clubliefde en of carriereplanning. Zeker met zaakwaarnemers als Raiola die natuurlijk aan iedere transfer weer zijn kassa lade opent.
Ik heb het hier al vaker gezegd... De laatste 20 jaar heeft Ajax altijd zijn beste spelers moeten verkopen en dat zal komende zomer weer niet anders zijn. Helaas, Ajax en Nederland zijn gewoon niet meer als een opleiding situatie voor de grote competities. get used to it
0 -3
Budapest
Ik denk dat Frenkie, VD Beek en De Ligt behouden geen groot probleem hoeft te zijn. Die willen zelf ook gewoon blijven en hebben net getekend. Voor Neres denk ik niet dat er een interessant genoege club komt. Kluivert hangt af van wat hij over het contract beslist.

Veltman en Ziyech mogen van mij voor een mooie prijs verkocht worden. Die hebben er de leeftijd voor, en de vervangers staan klaar (al moet er imo een cvm komen indien Frenkie am gaat spelen).

Blijft over Onana. Daar ben ik het meest bang voor. Hij is echt heel goed en het zal heel moeilijk zijn voor Ajax om een waardige, directe vervanger te vinden. Van Leer ligt er eigenlijk gewoon een heel jaar uit, dus met hem is het afwachten. Ik hoop heel erg dat het behouden van Onana, in ieder geval voor 1 extra seizoen, topprioriteit krijgt.

En dan zie ik het heel positief in voor volgend seizoen.
4 -1
Ricbun
Off: Mooie gedetailleerde breakdown van Frenkie als valse CB: https://streamable.com/pxikj
3 0
grannig mokum1
Tegenwoordig kan je of moeilijk je spelers behouden, want wanneer er veel geld op tafel gelegd wordt dan zijn ze meestal weg. Echt dat rijke stinkerd ze maken voetbal helemaal kapot.....
0 0
Red Devil
Het zal heel erg moeilijk worden voor Overmars om de spelers hier te houden komende zomer want er zullen flinke bedragen geboden gaan worden.
Hopen dat de scouting weer een paar goede spelers op het oog heeft voor komend seizoen en dat er een paar doorstromen vanuit jong Ajax.
0 0
petwes
Zal allemaal best, maar de Nederlandse jongens spelen in ieder geval geen WK, dus dat is positief. Als Ajax nog kampioen gaat worden, ga ik het liefst met Ziyech de CL in, en hoop ik dat hij er niks van bakt op het WK, als we toch geen CL spelen is dit misschien anders en kan het me wat dat betreft niet zo veel schelen. Helaas is de kans op CL met kampioenschap slecht een klein beetje groter, want het scheelt maar 1 voorronde, in die zin boeit het kampioenschap niet eens zo veel dit jaar, behalve dat het een prijs is.
0 0
Ajaxsupzuidned
Op een eventueel vertrek van Ziyech en Neres kin je anticiperen haal Klaassen maar terug de rest wordt lastiger.
1 -2
RusselWestbrook
Ja, superrrr. En dan een middenveld opstellen met Donny van de Beek, Davy Klaassen en Siem de Jong.

Wat een feest.
10 -1
Genant
The horror. Hoewel ik Donny wel ons grootste talent vindt.
0 0
Synzo
Schöne voor Donny :-)
2 0
AlexIbarra
Ik dacht ook al: met Donny erbij heb je toch het idee dat het nog wel wat statischer kan.. ;)
0 0
bojansuarez
Erg knap van Overmars hoe die het de laatste tijd doet. Echter moet je wel scherp blijven en nu zet Napoli je gwn voor schut. Die voorzitter beweert dat het contract al getekend en opgestuurd is naar de italiaanse bond. Maar dat kan helemaal niet want Ajax had er een optie tot verlenging instaan. Geruchten gaan dat dit een blufspel is van de napoli voorzitten. Advocaten hadden namelijk "fouten" ontdekt in het contract en nu probeert Napoli uit te buiten. Overmars denkt nu dat ie al getekend heeft en geeft het simpelweg weg. Terwijl je min 10 miljoen moet krijgen voor deze duits international.
6 0
gi0vanni
Denk het niet. Heb nergens gelezen dat Ajax die optie gebruikt heeft. Verder kan je een speler een half jaar voor zijn contract afloopt gewoon een voorcontract laten tekenen. Daar kan je niets tegen doen. Vandaar dat spelers met een 1 jarig contract al vrij weinig waard zijn.
0 0
JohnSnow
5* miljoen, uitgaande van voorgaande persberichten.
0 0
ajax500
Ajax is een beetje als de Nederlandse politiek: duidelijk problemen aanwezig, maar tekortschieten in paal en perk stellen.
4 0
godenzonenssuper
Fijn ventje die Younes.
3 0
trodat4030
En waarom wordt er niet doorgevraagd over de optie in het contract van Younes? Want daar is nu totaal geen duidelijkheid over (behalve dat Ajax m niet licht). Heeft Marc zich daar de kaas vh brood laten eten? In dat geval ff geen bonusjes voor Marcje de aankomende jaren..
2 -1
Minsc
Potver, hij noemt Veltman, Orejuela, Cassierra en Johnsen niet.
2 0
eros
Er is veel belangstelling, en er zullen er een aantal vertrekken.
Ik ga uit van:

Onana (20 miljoen): Vervanger vLeer
Veltman (7 miljoen): Vervanger Kristensen/Orejuela
Viegever (gratis): Schuurs/Wober
Ziyech (30 miljoen): Frenkie/Siem/Mazroui
Younes (gratis of verlengen): Kluivert/Bande/Johnson

Kluivert, Neres, de Ligt zou ik nog niet verkopen,.... daarnaast is het in mijn ogen voor hen ook nog te vroeg om te vertrekken.
1 -2
Sunstridr
Onana kunnen wij warshijnlijk houden (anders 40-50 miljoen vragen, want dat is hij minimal waard in de huidige transfermarkt, niet 20 miljoen).

Younes gaat voor niks naar Napoli, hij heeft een contract getekent.
0 0
petwes
Onana kan de beste keeper onder de 1.90 worden in de wereld, beter dan Michel Vorm (die inmiddels al lang vergeten is, maar in de PL wekelijks uit blonk, en wat mij betreft de beste keeper van NL in potentie is)
0 0
Genant
Ik vind hem door zijn geringe lengte wat weinig reach hebben. Ballen die echt in de hoek worden geschoten heeft hij zelden. Voor de rest idd een topper.
0 0
Bensco
Ik denk dat de Ligt en Kluivert wel blijven, dat zijn clubmensen. Ziyech en Onana vertrekken sowieso wel na het WK. Veltman zal ook wel vertrekken, daar heeft hij de leeftijd voor wil hij nog naar het buitenland.

Neres wordt een twijfelgeval. Ik zou hem aan zijn contract houden. Hij speelt geen WK dus zijn prijs zal niet hoger zijn dan normaal, bovendien denk ik dat hij volgend jaar een bepalende speler kan gaan worden.
0 0
Ajax27
Neres speelt een WK? Sinds wanneer? Als ie al mee mag wat ik betwijfel zal ie waarschijnlijk banken. Heb je de concurrentie gezien tegen wie hij moet opboksen? Neymar en Coutinho... daar wint ie het sowieso niet van. Dan heb je nog als backups Willian
0 0
Bensco
Een moet geen zijn.. typfoutje

Edit: al aangepast
0 0
X-RaY
De marketingafdeling draait weer overuren.
0 -1
Lekiam
Mooie woorden maar ik geloof er geen kloot van. Zoals elk jaar gaan de 3/4 beste en kun je weer op ieuw beginnen. Onana, Ziyech, De Ligt en Kluivert.
2 0
Simon1
Waarom zou Can der Sar moeten opstappen. Hij heeft Ajax aan prachtige sponsorcontracten geholpen en breid Ajax flink uit in de Aziatische markt. Dat hij fouten heeft gemaakt moge duidelijk zijn, maar maken we allemaal gren fouten. Pvermars heeft ervoor gezorgd dat het huishoudboekje op orde is, jonge talenten weer naar Ajax komen en durft ook te investeren. Het enige wat steeds maar weer terugkomt is de problemen van het eerste elftal. Ajax wilt dominant, attractief en goed voetbal zien en dat koppelen aan resultaat. Bosz deed dat...
4 -2
Minsc
Ik maak 'gren fouten', jij wel.
0 -2
afcas
keizer deed dat in de competitie toch beter...
2 -4
DJMokum
Jammer dat de zomer periode de laatste jaren spannender is dan het voetbalseizoen zelf...
Kijken of Marc (die het prima doet) deze zomer idd de boel bij elkaar kan houden...
2 0
Eduard
Als Overmars al deze jongens vasthoudt doet ie het zeer goed. Al deze jongens zijn nodig voor een zeer goede europese reeks vlg jaar. (off topic: Ik hou niet van uitfluiten eigen spelers maar laten we ophouden met Ziyech uitfluiten en m t zetje geven te vertrekken, m.i. zou dat een ramp zijn!!)

Desondanks moet Overmars een een lijst met minimaal gelijkwaardige alternatieven klaar hebben liggen voor als er een mocht vertrekken. Ik ben enorm voor jeugd. De jeugd is de levensader van de club. Toch zie ik op dit moment geen directe vervangers voor deze mannen in de jeugd. De paar waarvan ik hoop dat ze het gaan halen spelen niet op die posities of zijn er nog niet klaar voor.

Marc gaat een cruciale rol spelen deze zomer!!
2 -1
Sunstridr
Als wij (Ajax) kunnen de vertrekkende speler tot Ziyech en Veltman huiden zou het heel goed zijn, Ziyech is een speler die waarshijnlijk heel wat interesse krijgt van de Wereld Cup, en Veltman was al laatste jaar, op de punt om weg te gaan.
1 0
3*stars*3
Denk gewoon dat er weinig interesse is in Veltman.

Onana en De Ligt zie ik nog graag een jaartje blijven.
Kluivert heeft van die rare uitspraken en zou mij verbazen als hij gaat bijtekenen.
3 0
Sunstridr
Persoonlijk zei ik iemand zoals Schalke of Gladbach, Veltman halen.

Kluivert moeten wij afwachten want het jochie geeft positive tekenen redelijk vaak, maar ik denk dat Riola wil nog wachten.
En Neres is denk ik slim genoeg om nog een jaartje of 2 te blijven (ik heb ook vermoeden dat hij de landstitel wil halen).
0 0
Ajaxbrl
De Ligt weg Vertonghen halen , Kluivert weg Robben halen , Onana weg Vermeer halen , Frenkie weg Blind halen(CVM) , Dolberg weg Jansen halen , Ziyech weg Klaassen halen , Neres weg Traore halen , Veltman weg Tete halen
0 -13
mehmetseuntjens
Haha
0 0
chuckie88
Neem er nig eentje
1 0
mgtow
Heb je absint op?
2 0
Budapest
Wat een klets. Vermeer is ons niveau? Traore is betaalbaar? Robben wil naar Ajax? Jansen vervangt Dolberg, een totaal ander type spits? Blind is al bereid terug te komen op zn 28e vanaf Man U? Dit gaat nergens over.
0 0
Just_wes
Maar je reageert er ook gewoon serieus op? Je gaat er vanuit dat Ajaxbrl dit meent?
0 0
KleinMiljoen
Zo wat heb jij gesnoven zo vroeg op de ochtend
2 0
SjaakWolfs
Gedronken, lijkt me. Als hij een beetje scherp was geweest van een nakkie, dan was dit niet uit z'n toetsenbord gekomen.
0 0
Ajaxbrl
Als hij van de zomer voor ieder die weg gaat maar een toppee terug haald...
0 0
NouridolbergNeres34
Als jongens als de ligt, neres, onana deze zomer vertrekken kunnen we weer van vooraf af aan beginnen je wordt er zo moe van ieder jaar.
Onana zal zeker gaan die is denk ik ook toe aan een stap zal die man zo erg gaan missen, maar de ligt en neres moet je ten koste van alles proberen te houden.

Younes wat mij betreft nooit meer opstellen . Lekker bij jong wegzetten.
Want waarom als je in de winter een transfer kan maken en ajax krijgt 5 mil, besluit je niet te gaan om vervolgens wel alvast voor de zomer te tekenen....... en die familie omstandigheden zijn al ontkracht.
2 -1
Ajax68
Houdt KLUIVERTJE binnenboord asjeblieft, en geef hem een contract dat hij NOOIT meer kan weigeren.
De Ligt als Hollandse jongen ook laten blijven.
Ziyech laten gaan als hij persé weg wil, Frenk de Jong doorschuiven naar het middenveld, en voor achter centraal spelers erbij.
Van Leer staat klaar achter Onana, dus tweede keeper erbij.
En laat ASJEBLIEFT die Veldman gáááááán !
0 -9
Panama
De enige nederlandse club die relevant is voor clubs in europa
2 0
DeGodenzonen020
Younes zn verhaal half duidelijk nu. Ik vind het prima als hij zich schikt in een invallersrol, en dat lijkt ook het geval. Die 5 miljoen is natuurlijk niet netjes, maar om hem daarom nu als stront te behandelen hoeft voor mij niet. Ajax kan het missen. Hij heeft hier ruim drie jaar gebald en had eigenlijk deze zomer, met vertrek van anderen ook n goede deal willen maken. Zonder goede uitleg behouden, terwijl een goed bod op voor hem een goed moment kwam. Erna had Ajax hem echt even rust mogen geven trouwens.

Je hebt nu n goede back up voor lb.
1 0
ajaxminimax
Ik lees het al, het wordt een hels karwei om contract kluivert te verlengen. Enja dan mag ik een boom wezen elke keer als het moeilijk is om een contract te verlengen is Raiola zaakwaarnemer. Die pizzabakker moet heel snel opdonderen uit de voetbalwereld. Ben echt helemaal klaar met deze vieze dikke pad
3 0
Simon1
Hopelijk kunnen ze Onana de De Ligt behouden. Ik ben er niet zo rouwig om als Ziyech weg gaat. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Frenkie doorschuiven als opkomende middenvelder op de linker CAM positie met Donny daarnaast als rechter CAM. Hebben ze alleen nog een goede CVM nodig een nieuwe rechtsback en een extra CV voor als De Ligt of Wöber geblesseerd raken of geroulleerd moeten worden.
1 0
Mart42
Wel mooi om te lezen dat Overmars zelf inziet dat Ajax ontspoort is..... Met zijn alle als 1 man achter Ajax staan en de zon gaat weer schijnen
2 -1
Shardo
Ha die Younes, zelf z'n kont tegen de kribbe gegooid en nu in het schimmige wereldje van voetbal handelaren als koe worden verhandeld, eigenschuld dikke ...
Als hij gewoon verlengd had en gewacht had op papa Marc die aangeeft: er heeft zich een club gemeld die goed is voor jou en Ajax dan was er niks aan de hand...
0 0
Ajaxtrouw
In de zomer vertrekken de besten weer en beginnen we zoals elk seizoen gewoon weer opnieuw met een team en verspelen we daardoor in het begin van de competitie weer zo veel punten dat we weer geen kampioen worden. Ons lot!
2 0
Redrum
Ik wil niet al te negatief doen, maar daar begint het toch wel op te lijken ja. Elk jaar weer opnieuw bouwen en dat kost teveel punten. Maar als het goed is heeft psv dat volgend jaar ook. Dit jaar hebben ze eigenlijk ook een verzwakt team, maar de belangrijkste spelers hebben ze gehouden en natuurlijk Lozano erbij. Daarnaast is hun trainer natuurlijk al jaren hetzelfde en dat laffe reactievoetbal is een stuk simpeler om uit te voeren en zit er met Cocu wel goed ingebakken. Ajax zal alles op alles moeten zetten om zo snel mogelijk de selectie op orde te hebben en zo snel mogelijk de speelstijl duidelijk te hebben.
0 0
Ajaxfan16
geef mij 1 iemand die het na 1 a 2 seizoenen bij ajax het gered heeft in het buitenland, ja Sanchez maar die was van hoog niveau, maar als een Kluivert echt weg wil dan doet die dat verneukt die gelijk zen carriere
3 0
Eastwood
Vertonghen
0 -2
Sunstridr
Vertonghen was er voor langer dat 1 of 2 seizoenen. Hij was bij Ajax voor 9 jaar in total en in de eerste voor 6.
1 0
Ajaxtrouw
Dat dondert niet, it’s all about money!
0 0
RaynoFischer
Eriksen draaide echt 1/2 seizoenen over een langere periode goed (zat natuurlijk wel al langer erbij).
Volgens mij was dat bij Zlatan ook?

Sanchez is idd biitencategorie en was bijna abnormaal hoe hij er gelijk stond
0 0
Simon1
Eriksen is ook buitencategorie. Ik snap ook echt niet dat Barcelona hem niet heeft gehaald. Een middenveld met Verratti - Busquets - Eriksen is echt dodelijk. Kan hij (Eriksen) gelijk veel leren van Iniesta.
2 0
Adios
het seizoen van Sanchez was dan ook wel extreem sterk, dat heb ik nog niet bij Kluivert gezien
1 0
Bocarra
Kluivert kun je uit je hoofd zetten. Met een rioolrat als zaakwaarnemer is het bijna niet te doen. Die wil gewoon heel veel geld verdienen aan Kluivert.
3 0
RaynoFischer
Nou je kan meer aan Kluivert verdienen als hij 2 volledige goeie seizoenen draait dan een paar leuke maanden.
1 0
altijdwelwat
Kluivert is een momenten voetballer pur sang , die zal nooit een heel seizoen goed en constant zijn. Dat hij met 40 goals achter zijn naam meer waard is dan met 8 lijkt mij duidelijk, maar dat interesseerd zo een Raiola helemaal niets. Die is weg en gaat de grens over ....
3 0
AFCAsphere
Ik denk dat ieder weldenkend mens tot die conclusie kan komen, maar die bolle pad denkt alleen maar aan al het geld (en het eten dat hij ermee kan kopen) dat hij aan Justin kan verdienen. Die kerel is echt een plaag voor jonge jongens als Kluivert.
5 0
ajax4ever01
Voetbal in Nederland stelt geen kip meer voor. Alles wat ook maar even 1 of 2 seizoenen goed speelt verkast naar het buitenland
0 0
Duif63
Dat wordt dus uitverkoop komende zomer, want als Marc geld ruikt...
Gevolg, een selectie die natuurlijk pas weer veel te laat compleet is waardoor de kans groot is dat we ons weer niet gaan plaatsen voor de CL/EL. Somber vooruitzicht.
0 -9
AFCAsphere
Somber vooruitzicht voor jou ja. Spreek alsjeblieft voor jezelf.

Ik kan mij verder niet heel druk maken om een transfer van Ziyech, want zijn vervanger staat al klaar. Onana gaan we natuurlijk wel missen, maar ik ga ervan uit dat Overmars al een lijst heeft met kandidaten die de strijd moeten aangaan met Van Leer.

Of Kluivert tekent moet hij natuurlijk zelf weten. Het beste zou zijn als hij blijft, maar het is allerminst zeker. Gelukkig hebben we met Kühn een ander groot talent rondlopen en heeft Marc ongetwijfeld ook een lijstje met vleugelaanvallers die hij gaat benaderen, indien Justin zo nodig wilt vertrekken.

Neres vertrekt echt nog niet na één goed seizoen. Zelfde geldt voor De Ligt.
2 -1
koppendicht
en zo kunnen we elk jaar de boel volledig verversen. Dit is geen voetbal meer maar een carousel.
2 0
AFCAsphere
Wat had je verwacht dan?

We zijn historisch gezien een grote club die zijn nationale wedstrijden speelt in een competitie van een erbarmelijk niveau. Het wordt niet voor niets regelmatig de Mickey Mouse League genoemd. Spelers als Neres willen logischerwijs niet drie jaar achter elkaar naar Stadion Woudestein of op het rubber in De Koel voetballen. Dat is gewoon niet interessant genoeg. Hopelijk weet het niveau van de Eredivisie omhoog te gaan de aankomende jaren, maar of dat daadwerkelijk gaat gebeuren...

Ajax is momenteel niet meer dan een springplank voor jonge talentvolle voetballers die niet meteen een stap naar een club uit de vier beste competities willen maken. Wij moeten daar op de juiste manier gebruik van maken.

Ideale scenario is dat spelers minstens twee jaar basisklant moeten zijn voordat ze aan een stap omhoog denken. Matthijs debuteerde op zijn zeventiende. Als hij tot zijn 22ste bij ons blijft, dan mogen wij daar heel erg blij mee zijn. Het is vreemd vergeleken met vroeger, maar dit is het moderne voetbal.
2 0
Babayaka
De Superdiscount is geopend.
1 -3
Afca85meer
Laat Younes alstublieft wegrotten in een hoekje op de toekomst. Signaal afgeven naar alle spelers/zaakwaarnemers anders is het hek van de dam. Hij naait de club een oor aan met 5 miljoen missende transferinkomsten, wij gaan dan niet verder zijn carrière faciliteren die laatste 4 maanden.
6 -4
altijdwelwat
Eens apart dat je hier minnetjes voor krijgt ....waarom nog investeren in iemand die hier zelf niet meer wil investeren en waarvan het al duidelijk is dat hij over 4 manden weg is.
2 -1
Bjorn
Inzake Kluivert mag je toch een rol van zijn vader verwachten? Als Kluivert naar het buitenland gaat, dan heeft Patrick even tekortgeschoten.
5 -1
altijdwelwat
Zijn vader speelt niet echt een rol , zijn moeder trekt aan de touwtjes.
0 0
Dazoo
Zie ander artikel over Kluivert hier. Daar geeft hij aan dat hij met 'vrienden en broers' spreekt en niet met vader, en dat hij ook niet van advies van vader gediend is. Dan weet je het al.
3 -1
Ferd
Z’n vader, die Ajax heel jong transfervrij verliet en daarna nog eens voor de knaken naar PSG vertrok. Eh daar verwacht jij positief advies vab voor Ajax?
4 -1
Joseph
Die is kapot gemaakt door zijn moeder, erg treurig.
1 0
kaashaas
Zoek maar vast een ander voor kluivert die gaat niet tekenen en als hij wel tekend is het financieel voor ons niet interresant.
0 0
Synzo
Goede reactie. Ben ondertussen wel een beetje fan van Overmars. Verwacht veel van met name volgend seizoen. Voor nu houd ik hoop. Wat is nou 7 punten?
5 -1
Johnnie
7 Punten zijn 3 verloren wedstrijden van PSV en 3 winstpartijen van Ajax en met het huidige spel gaat Ajax ook punten verliezen. Dus 7 punten lijk niet veel, maar zie PSV niet snel verliezen helaas. Denk wel dat we op 3/4 punten achterstand kunnen komen.
1 0
ETM
Klopt niet. 2 keer gelijk spel van PSV, 1 keer verlies (tegen Ajax) is genoeg.
2 0
Bjorn
Gelukkig ging het in 2016 ook goed toen we vertrouwde op doelsaldo...

Ajax is nog nooit kampioen geworden op doelsaldo.. dat is geloof ik een feitje dat speelde rond Doetinchem in 2016.

Maar helemaal gelijk, in theorie is dat genoeg.
0 0
Ajacied33
Ben je wat je laatste zin betreft serieus? Ben ook wel een fan van Overmars,maar Ten Hag binnenhalen is een grote fout geweest. Al gaat hij volgend seizoen kampioen worden dan roep ik nog steeds hetzelfde. Deze man is gewoon in niks een Ajax trainer
3 -8
ajax4ever01
Eens
3 -3
AFCAsphere
Met alle respect voor jouw mening, maar in welk opzicht zou jij er gelijk in hebben dat Erik geen geschikte trainer voor Ajax is?

We zijn net vijf wedstrijden onderweg en men (waaronder jij) maakt Ten Hag al meteen met de grond gelijk. Dat is totaal niet eerlijk als je ziet hoe lang Keizer mocht blijven ploeteren met zijn gebrek aan tactisch inzicht.

Erik heeft zelf aangegeven dat 'zijn hand' en zijn accenten pas na een aantal maanden te zien zal zijn. Ik vind het niet onlogisch dat de tweede helft tegen Feyenoord meer gecontroleerd werd gespeeld. We moesten drie punten pakken en als wij thuis verliezen van onze rivalen, in de eerste wedstrijd onder deze nieuwe trainer... dan was het meteen een chaos. Tegen Utrecht kom je gewoon niet aan voetballen toe vanwege een waardeloos veld.

Het tekort aan doelpunten tegen NAC en Twente wijt ik meer aan het feit dat de spelers hun taken niet goed uitvoeren. De laatste twintig minuten in de eerste helft tegen NAC en de eerste vijftien minuten tegen Twente bieden genoeg hoop. Als de spelers dat over 90 minuten weten te verdelen, dan kan je pas echt van domineren spreken.

Ik heb er wel vertrouwen in dat het uiteindelijk gaat lukken. Dit seizoen nog? Not sure, we gaan het zien.
4 -4
Synzo
Ik had het niet beter kunnen verwoorden!
0 0
altijdwelwat
Hoe lang heeft Keizer aan mogen ploeteren dan ? In september was het besluit over zijn toekomst bij Ajax al genomen. Daarna was het enkel nog wachten op het juiste moment, en dat bleef langer uit dan verwacht na een prima reeks met o.a. Feyenoord en AZ uit. Een gemiste strafschop werd hem uiteindelijk fataal.
1 -2
AFCAsphere
Dan heeft hij dus zo'n 4 maanden mogen ploeteren. Dat de beslissing om hem te vervangen al in september was genomen, is puur speculeren op basis van journalisten die dat in de media hebben geuit. Als het klopt, dan heeft hij alsnog september, oktober, november en december gehad om het spel drastisch te verbeteren. Een slecht begin kan, maar daarna moet er wel verbetering te zien zijn.

Feyenoord-uit had net zo goed anders kunnen eindigen. We kwamen toen niet snel in de problemen, maar als Jörgensen die penalty erin schiet en Vilhena raak schoot i.p.v. tegen de paal, dan kijk je zo tegen een 3-1 achterstand aan. PSV-thuis was de enige échte goede wedstrijd, maar dat kwam denk ik ook omdat de spelers toen moesten laten zien dat ze nog in de titel geloofden. De tactiek zag er die wedstrijd prima uit. AZ-uit was ook redelijk goed, maar had ook heel anders uit kunnen pakken met Zeefuik op rechtsback.

Die twee gelijke spelen tegen Twente gaven wel aan hoe wisselvallig Ajax onder Keizer was. En toch denk ik trouwens niet dat ze op een verlies bij Twente hebben gewacht om Keizer te ontslaan. Dat hadden ze kunnen doen na die 3-3 in de competitie. De beker winnen was ook een doel. Zonder Europese verplichtingen hadden wij de beker echt wel kunnen winnen. Maar een degradatiekandidaat bleek al een te groot obstakel.
1 0
insectenverdelg
Wordt er nog wel betaald dan voor younes?
0 -2
mvdk
Ik denk het niet, ze hebben gewoon op een vieze manier gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hem gratis te contracteren.

Het is heel simpel, Younes heeft een eenzijdige optie in zijn contract om zijn contract met 1 jaar te verlengen, maar dat geldt alleen als hij in zijn laatste jaar een x aantal wedstrijden speelt. Het is wel heel erg toevallig dat hij veel geblesseerd was en nu ineens op het allerlaatste moment nog een half jaar bij Ajax blijft. Ik denk daarom dat Younes en Napoli al heel lang bezig zijn en dat zijn 'blessureleed' een onderdeel is van het ontlopen van een verlenging en dus een transfersom. Younes krijgt gewoon een lekkere tekenbonus en Ajax een grote stok diep in de kont.

Younes mag van mij op de bank wegrotten.
6 0
Michelinho
Als het werkelijk zo zou zijn dat 'blessures' meetellen in het aantal al dan niet gespeelde wedstrijden mag degene die dat contract heeft opgesteld met pek en veren de stad uitgejaagd worden. Kan dat me maar moeilijk voorstellen.
0 0
insectenverdelg
Zou de Duitse Sjaak Zwart dan ook naast de echte op de tribune zetten elke pot. Ff kijken hoe aardig de echte Sjaakie tegen hem is.
0 0
mvdk
Ik zou hem gewoon elke wedstrijd in de 20e minuut laten warmlopen dan de 89e minuut brengen.
1 0
Joseph
Heerlijk, en dan hetzelfde doen bij jong Ajax.
0 0