Ten Hag: 'Mazraoui is me positief opgevallen'

BvdPloeg, 06-02-2018 om 09:25, 16871 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui debuteerde zondag voor Ajax 1 tegen NAC Breda en dat was volgens Erik ten Hag niet voor niets. De coach ziet het zitten in de middenvelder annex buitenspeler, die steeds vaker bij de selectie zit.

'Hij kan heel balvast spelen en is buiten dat ook sterk in de duels. Ondanks dat hij kort speelde, kreeg ik toen wel weer het gevoel van controle. Hij speelde wat behoudender, maar wel heel balvast en goed vanuit de positie. Het is een hele dynamische en sterke speler. Hij is technisch goed en maakt goede keuzes qua positie', begint Ten Hag bij Ajax TV.

Hij vervolgt: 'Hij is me positief opgevallen in de weken dat ik hier nu werk en daarom zat hij net als tegen Feyenoord bij de selectie. We vonden dat we een type als Mazraoui nodig hadden in de slotfase, vandaar dat we hem brachten. Hij kan offensief op het middenveld het beste uit de voeten. Hij moet op deze voet verder gaan, hard werken en een plek in de kleedkamer veroveren. Dan kan hij een hele mooie carrière tegemoet gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik hoop dat Overmars en Ten Hag het aandurven om naast Ziyech ook Siem na dit seizoen te laten gaan en Mazraoui en Eiting door te schuiven. Met Schöne, Frenkie en Eiting voor op '6' en Sinkgraven, Vd Beek, Frenkie (weer) en Mazraoui als halven heeft Ajax het middenveld prima bezet. Daarnaast zal het ook niet lang duren voordat Pasquali en Jensen op de deur van het eerste gaan kloppen, misschien nog niet in 2018 gebeuren maar ik zou niet gek opkijken als één van de twee of zelfs allebij in de loop van het seizoen 2018/19 hun debuut voor het eerste maken. Ajax moet naast een koopclub ook een opleidingsclub blijven en niet doorslaan in de koopdrang en het aanwezige potentieel daardoor uit het oog verliezen.
4 -2
FT`S
Schone mag hij ook wel laten gaan..
1 -2
Ozymandias
Ik zou het absurd vinden als ze Schöne na dit seizoen laten gaan. Hij is kwalitatief zeker nog goed genoeg voor Ajax en is daarbij een geweldig voorbeeld voor de jonge talenten in de selectie. Spelers als Huntelaar en Schöne hebben (zelfs als ze niet spelen) een belangrijke rol als ervaren mannen met leiderschapskwaliteiten en een geweldige mentaliteit.

Mocht Ajax een middenvelder kopen dan hoop ik dat ze voor Anita gaan maar dan zou ik Schöne alsnog bij de club houden en Eiting een seizoen verhuren. Anita is in mijn ogen nog steed de ideale '6' voor Ajax aangezien hij naast zijn felheid ook een groot spelinzicht koppelt aan een goede functionele techniek en daardoor een hoge handelingssnelheid heeft.
2 -1
ajaxinho
Leiderschap in Jong Ajax vind ik een belangrijke stap.
Mazraoui brengt iets extra's en doet alles met een gedachte.
Het is mooi dat zijn geduld is beloond.

Voor anderen zit het er niet in.
Zoals Dankerlui en Zeefuik.
Dat zijn dienaars.
0 -1
Bram410
Dankerlui is al weg naar Willem 2.
2 0
grannig mokum1
Als ik zo ziet is ten hag meer behouden trainer dan onze vriend Keizer, en hij zal eerder Mazraoui op 6 zetten dan Frenkie of heb ik het mis??
0 0
FissaDeGekste
Mazraoui kan perfect de passlijnen afdekken waar ten Hag zo naar op zoek is. Ben alleen bang dat hij hem nooit op het middenveld gaat opstellen, maar als 'slot' op de deur als rechtsbuiten.
Moet ook eigenlijk zeggen dat als je hem niet in de tactische variant als rechtsbuiten neerzet, ik me ook afvraag of een evt. basisplek voor Mazraoui op het middenveld niet enorm zonde is omdat je Frenkie de kans op minuten ontneemt.. Meer een stand in voor vd Beek dan voor Schone sowieso.
1 0
Ajax412
Ontwikkeld zich sterk in de laatste fase van zijn opleiding. Dit is een speler die stabiel op zijn niveau blijft spelen en niet snel daar onder. Hij kan leuke dingen net een bal, is niet de meest begaafde speler op de wereld, maar weet wat zijn zwakten en krachten zijn en speelt daar ook naar. Al met al een hele bruikbare speler waarvan ik in het begin niet dacht dat hij Ajax 1 zou gaan halen, maar me de laatste jaren langzaam van mening doet veranderen. En hij heeft de gunfactor!
1 -1
Minsc
Ontwikkelt
1 -1
Duif63
Aan het begin van het seizoen al gezegd dat hij ( en Noa Lang) één van de weinige JA spelers was die het eerste zou kunnen halen. En dan niet voor een paar invalbeurtjes maar voor een vaste plek op het middenveld als box tot box speler. Heeft veel meer kwaliteiten als de al jaren geroemde Eiting waar ik het nooit in heb zien zitten.
0 -2
ajaxinho
Kun je niet vergelijken.

Mazraoui en Lang spelen op andere posities dan Eiting.
Ten Hag zegt het: aanvallende middenvelder.
0 0
Web
Deze speler maakt een hele sterke ontwikkeling door. Wat je niet kan zeggen van Eiting.
Ik had altijd gedacht dat Eiting Ajax een zou halen, maar ben bang dat dit niet gaat gebeuren, hij komt handelingssnelheid te kort. En mist snelheid, in de jeugd kon hij dit corrigeren door zijn inzicht.

Mazraoui heeft dit allemaal wel. Lijkt mij ook een intelligente speler, op meerdere posities inzet baar. Ben erg benieuwd waar zijn plafond ligt. Ten Hag ziet het in iedergeval in hem zitten.

Zo zie je maar weer, spelers nooit te snel op een voetstuk zetten, maar ook zeker niet te vroeg afschrijven. Dat is ook best lastig voor Ajax. Je kunt ze niet allemaal een contract geven zie Sandler PEC. Wie had gedacht als A2 speler van Ajax, dat hij ooit een contract zou tekekenen bij Man City?
7 -1
Sampaoli
Eiting mist fysieke eigenschappen: snelheid en duelkracht. Had hij dat wel, dan was hij echt een geweldige speler geweest.
2 0
RaynoFischer
Precies, goeie gozer Eiting maar wordt hem net niet vrees ik.
Al is het natuurlijk te gek voor woorden dat je na een leuk half jaar bij PEC al naar City kan, heeft Raiola als zaakwaarnemer :p
Denk niet dat hij het daar gaat redden hoor.
2 -1
DavidFerr
Nu nog zijn aflopend contract zsm gaan verlengen.
2 0
AlexIbarra
Ik vind dit een hele fijne speler die lekker het balletje rond laat gaan, geen gekke dingen doet en wel gewoon zn werk.

Benieuwd hoe hij het gaat doen, heeft op zich wel iets van Serero qua wendbaarheid en snel spelen maar dan meer lengte, beter schot en betere passing naar voren.
1 0
Van Reenen
Mogelijk morgenavond 2e helft voor Schone?
0 0
J020H
Misschien wat vroeg gesproken, maar het is mooi om te zien dat Ten Hag ook jeugd de kans geeft.
4 0
Pauw
Mooie, terechte woorden. Potentieel opvolger van Ziyech. Als je je jeugdopleiding serieus neemt je ‘m in elk geval de kans geven.
1 -1
RaynoFischer
Naast dat beide Marokkaans zijn niet echt te vergelijken.
Als je dan een opvolger uit de eigen jeugd heb zou ik eerder Noa Lang zeggen, al zie ik Frenkie eerder op die positie komen ;)
1 0
Ajax#1900
Haha, opvolger van Ziyech, sure
2 0