Bosz: 'Kon niet meer doorgaan bij Ajax'

BVeenstra, 30-09-2017 om 10:00, 10117 views, WAZ | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Trainer Peter Bosz heeft in een uitgebreid interview met WAZ verteld dat hij direct een heel goed gevoel had toen Borussia Dortmund zich voor hem meldde. Bovendien spreekt de oefenmeester ook over zijn vertrek bij Ajax.

'Ik had een heel goed jaar in Amsterdam. Maar op het einde was het zo dat ik wist dat het voor mij bij Ajax niet kon doorgaan, Ajax wilde niet vol voor mij gaan', doelt hij zeer waarschijnlijk op zijn botsing met onder meer Dennis Bergkamp in Amsterdam. 'We besloten daarna uit elkaar te gaan', aldus Bosz, die blij is met zijn nieuwe club. 'Het is een van de twee beste teams in Duitsland. Als zo'n grote club uit een van de grootste competities in Europa je vraagt, ben je trots en enthousiast.'

Met Borussia Dortmund staat Bosz vooralsnog bovenaan in de Bundesliga en de trainer geeft eerlijk toe dat hem dat wel een beetje verrast. 'Ja, een beetje. Voor mij als een coach, die de voorbije jaren niet in de Bundesliga werkte, niet makkelijk om te oordelen of mijn aanpak zou aanslaan. Ik denk dat Pep Guardiola de zelfde problemen had toen hij begon bij Bayern München. Maar we zijn nog steeds niet waar we willen zijn.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
marco1972mb
Bosz heeft gewoon gelijk,als er niet te werken valt met Bergkamp/Spijkerman en Lami.
Hij geeft dat aan bij de directie en die hadden meer vertrouwen in de minkunkels die nu de boel verzieken.
Met de huidige namen die nu de dienst uitmaken word het voetbal NIET beter.
10 -1
blueberry
Als het een andere club was geweest met dat salaris was hij ook gegaan
2 -4
blava
Hypocriet Bosz, zeg nou gewoon dat je voor het geld ging. In ieder bedrijf zijn er spanningen. Lekker de weg van de minste weerstand kiezen. Lekker natrappen zonder in details te treden. Getuigt van weinig klasse en bevestigt jouw keuzes uit verleden. wat een schijnheiligheid!
3 -17
Juichtoon
Verander je naam in blabla.
4 -1
AjaxPassion
Jij snapt het niet helemaal. Wat heeft Bosz met Ajax? Wat heeft hij aan Ajax te danken? Waarom zou Bosz loyaal moeten zijn aan Ajax?

Hij kreeg een selectie in belabberde staat (wel enorm veel talent en kwaliteit) aangereikt, waar hij in 1 seizoen het onmogelijke mee heeft bereikt (al 20 jaar geen Europese finale meer van Ajax en 15 jaar van NL).

Na zo'n seizoen zou Ajax er alles aan moeten doen om hem te behouden (terwijl hem aan zijn contract houden het enige was wat ze daarvoor hoefde te doen). Maar wat deden ze? Ze lieten deze topcoach gewoon simpel de deur uitlopen!

Waar trapt hij na huilebalk? Welke keuzes uit get verleden?
11 0
blava
Altijd gaan naar de hoogste bieder
0 -6
AjaxPassion
Jij denkt dat Maccabi een hogere bieder was dan de andere mogelijkheden die hij destijds had? :')

Als er 1 ding duidelijk is dan is het wel dat hij clubs kiest die dezelfde fylosofie hebben of willen.
2 0
RedFeather
Dan haal je de finale.
En dan denk je dat het door jou komt.
Lekker Dennis
9 0
Red Devil
Het wordt hoog tijd dat Bergkamp vertrekt.
14 0
marco1972mb
Liever vandaag dan morgen,spijkerman/lami ook meenemen graag
1 0
oudzuid2
ongelofelijk dat ze deze kerel hebben laten gaan...
12 0
Bensco
Ik denk dat het zo is gegaan. EL finale gehad, evaluatie vindt plaats:

Ajax: je rouleert te weinig, hebt geen plan B en hebt geen prijzen gepakt maar het spel is beter en de fans zijn blij met je dus we willen met je doorgaan
Bosz: dat is goed maar ik wil 1. De selectie intact houden 2. 4 versterkingen (middenvelder, 2 backs en een buitenspeler) en een extra staflid waardoor Dennis effectief naar achter wordt geschoven.
Ajax: onbespreekbaar, Dennis hoort in de staf en we moeten meer met eigen jeugd doen
Bosz: dan ga ik praten met BVB
13 -2
aietos
En als ze zo blij met hem waren, waarom hebben ze hem dan zo makkelijk laten gaan voor een appel en een ei? Had hem dan aan z'n contract gehouden! Maar nee het moest allemaal beter volgens Bergkamp. Ik denk dat ze blij waren dat ze zo makkelijk van hem af kwamen.
6 0
Bensco
Omdat ze de eisen van Bosz teveel vonden en dachten dat ze het zelf ook wel konden.
5 0
aietos
Die kennis hebben ze niet!
0 0
AlexIbarra
Peter Bosz is een hele goede coach, en volgens mij ook een ambitieuze man.
Net zoals Sanchez de kans niet liet liggen om na een heel mooi jaar bij Ajax in de top van de PL te gaan voetballen, liet Bosz de kans niet liggen om naar de top van de Bundesliga te gaan.

Ik vind het lastig te beoordelen wat Bergkamp achter de schermen doet, hoe vdSar feedback geeft etc. omdat ik daar niet bij ben. Van Bosz heb ik door zijn regelmatige interviews wel enigszins een beeld gevormd. Hij lijkt me iemand die vrij rationeel is en graag op het hoogste niveau wil werken.

Niet iemand die een grote stap vooruit op sentimentele gronden afwijst. En ook niet iemand die eenzijdig zijn contract zou hebben ontbonden omdat hij Spijkerman niet tof vindt. Dortmund is een topclub, de timing was heel goed om er binnen te komen en je weet dat Ajax nooit zo ver zal gaan dat jij als coach (passant) alles mag bepalen.

Dat er te weinig werd gerouleerd en geen plan B was, lijkt me terechte kritiek. Niet dat we hem daarom zelf zouden ontslaan natuurlijk maar gewoon ontwikkelpunten voor de toekomst.
Ik heb vorig seizoen echt genoten van Ajax maar ook draken van wedstrijden gezien, en geen prijs.
6 -5
AFCAsphere
Die 3 laatste titels van Frank de Boer kunnen mij echt gestolen worden. Maar die Europese campagne van afgelopen seizoen staat wél in mijn geheugen gebrand. Zal ik nooit meer van mijn leven vergeten.

Al die aannames van jou betekenen helemaal niets. Speculeren kan iedereen. Maar wat wij allemaal wel weten, is dat onze club ziek is vanwege dat vriendengroepje dat momenteel de leiding heeft. Daar zou ik als trainer zijnde ook niet mee willen werken.
0 -1
Dusbaba
En die seizoenen daarvoor? Heb je toen ook genoten? Laten we zeggen tot een jaar of 20 terug?
1 0
Juichtoon
Rare laatste woorden. Finale EL is meer waard dan 3 titels.
5 -2
Freddy Al
jammer dat hij zich niet duidelijk maakt in het stuk wordt de suggestie gedaan dat hij een aanvaring met Bergkamp zou hebben gehad maar uit niets blijkt dat dat zo is.
Hij heeft gewoon voor zichzelf gekozen,dat is zijn goed recht, maar wees dan tenminste duidelijk en eerlijk.
1 -4
AFCAsphere
Nee Freddy, nee.
0 0
SuaSulejAjax
En bedankt he Bergkamp, dat je je eigen ego zelfs niet opzij kan zetten als gewoon blijkt dat iemand anders gelijk heeft. Dan ben je een onvolwassen man zeg, niet normaal. Bergkamp, je was een goeie voetballer, maar ook een heel naar mens.
10 0
KlasseLasse
als ik nou naar het voetbal kijk mis ik hem elke dag!! spel can nu is saai en futloos! zit geen tempo in!! vorig jaar als je 1-0 achter kwam wist je dat ze volle bak gingen ej het goed zouden maken! als ik nu kijk en we komen 1-0 achter weet je al dat het niks meer word
13 0
altijdwelwat
Makkelijk interview, Bosz was sowieso naar Dortmund gegaan. Ook al had hij Bergkamp op de trein naar Londen mogen zetten en een sleutel van het stadion gekregen. Het kwam hem allemaal prima uit, en hij komt daardoor wat sympathieker over.
4 -12
AjaxPassion
Ben je dom ofzo? Bosz had nog een contracr voor 2 jaar, hij had niks te willen. Ajax heeft gewoon meegewerkt aan zijn vertrek!
3 -1
Rujar
Zo is het gegaan. Met als gevolg dat sanchez weg is en Ziyech er geen zin meer in heeft. Er geen 4 directe versterkingen zijn gehaald. We hadden op rozen gezeten als ze naar Bosz hadden geluisterd.
0 0
Stibba020
Lees dat stuk op voetbalzone.. Nee, hij is weggegaan door onenigheid binnen Ajax.
4 0
foroloca
Idd conflict of niet het kwam hem goed uit. Hij wilde toch weg vanwege het geld en compentitie.
0 -4
Mr.P.
klopt, zo is hij nu eenmaal en dat had hij ook al een keer eerder zelf gezegd "als er een leuke club voorbij komt dan kies ik voor een nieuw avontuur"

in mijn ogen is hij de eeuwige tweede, nationaal en internationaal, wilde heel graag dat door hem feyenoord kampioen werd en dat is hem ook gelukt dus financieel en sportief was het voor hem een geslaagd jaar en vond hij een nieuwe uitdaging in het buitenland interessanter, de ruzie komt goed uit dan heeft hij een reden weg te kunnen gaan en de supporters op zijn hand
0 -9
AFCAsphere
Hahahaha! Je mag je naam veranderen naar "Mr. Illuminati Confirmed". Wat een ontzettende loser ben jij zeg.

Peter Bosz zou Feyenoord zogenaamd kampioen willen maken. Oh, en het bereiken van die Europese finale? Tja, dat was een bijzaak. Daar zijn we hem niet dankbaar voor. God allemachtig wat een idioten op deze website.
0 0
suitie
Wuhahaha...met die eerste zin lul je al aardig uit je nek. Maar de rest wat daarna komt is gewoon hilarisch man. Hoe dom kun je zijn..echt..knuppel.
1 0
AjaxPassion
Eeuwige 2e? Beargumenteer is? Met welke club had hij prijzen moeten pakken? Heracles? Vitesse?

En hij heeft godverdomme voor het eerst in 20 (!!!) jaar een Europese finale gehaald gozer! En ik zal het je sterker vertellen, als Ajax er (buiten dat ze alle pech van de wereld hadden (goal Zoet, goal Groningen, PSV 2 dagen na 120 minuten wedstrijd enz. enz.)) in een eerder stadium uit de EL hadden gelegen, dan waren ze gewoob kampioen geworden!
1 0
MSwertz92
Lachwekkend, triest persoontje ben jij zeg.
6 0
maikelklaassen
stakker!!
3 0
Robinjo1988
Echt ongelooflijk dat je zo iemand na zo'n 2e seizoenshelft niet het volle vertrouwen geeft om zijn visie verder uit te bouwen. Wat heb je dan een plaat voor je kop.

TH OUT
18 -1
Sterretje73
Dit kwam allemaal naar buiten toen het kalf al verdronken was. Bosz heeft nou zelf ook niet echt hard gevochten om bij ons te blijven dus ik denk dat het verhaal wel 2 kanten heeft. Ja Bergkamp heeft zich weer eens negatief gedragen maar het kwam Bosz volgens mij ook wel mooi uit zo. Je speelt zo’n geweldig seizoen en om een meningsverschil schuif je dit opzij. Ik vind het allemaal net iets te makkelijk of zie ik dat verkeerd...
2 -10
Stibba020
Waarom zou je blijven bij een club waar je tegen gewerkt word..
6 0
Sterretje73
Als iedereen direct wegwandelt bij z’n baas als er even tegenstand is wordt het een lekkere bende. Je laat wel een team wat je zelf opgebouwd hebt in de steek. Ook al liep Bergkamp weer te kwallebakken had ik toch eerst de confrontatie opgezocht. Hadden wij als buitenstaanders ook een beter beeld gehad van wat er nu werkelijk speelde. Bosz kon gewoon meer verdienen en heeft de weg van de minste weerstand bewandeld. Zeg dat dan ook...
0 -5
AFCAsphere
Nee.
0 0
Willem Alexander
Met afstand de allerbeste Nederlandse trainers op dit moment.
8 0
KlasseLasse
das niet zo moeiljjk tis de enige die ook durft te voetballen
2 0
Joseph
Bergkamp kan het gewoon niet hebben als de club succes heeft met ook maar iets van Cruijff, misselijke vent is het, heel snel wegwezen!
7 -2
Ajax412
Goed om te zien dat hij het daar goed doet.
0 0
Dwergje48
Hier hebben we eigenlijk niks aan. Is dit alles wat hij zegt?
3 -6
AFCAsphere
Jij bent toch degene die hier altijd politieke correctheid hanteert? Peter blijft nu gewoon netjes. Of wil je liever dat hij Bergkamp voor een eikel uitmaakt?
0 0
aietos
Die ene zin:"Ik wist dat het voor mij bij Ajax niet kon door gaan", zegt meer dan genoeg. Ik vind het Bosz juist sieren dat hij netjes blijft en het niet op de man speelt. Met Bosz heeft Bergkamp niet alleen een van de beste trainers die Ajax heeft gehad, de deur uitgejaagd, maar ook nog een professioneel en correct mens.
5 0
Youri08
Hij is gewoon een gentleman in deze. Schopt niet na, laat de kerk in het midden. Wij willen graag alle details zodat we een schuldige kunnen aanwijzen maar van Bosz ga je niets horen.
9 0
AjaxPassion
Idd hij zegt niks nieuws, wel weer voer voor discussie en clicks ; ) nu het zo slecht gaat met Ajax
2 -1
aietos
Dank je wel Bergkamp! Je hebt onze mooie club naar de klote geholpen.
11 -1
blessure
Als het allemaal waar is, wat over Bergkamp gezegd wordt, kan Bergkamp dan niet beter bij Wenger op de bank gaan zitten?
1 0
BaddahBing
Dat deed Bergkamp al met het wegwerken van Jonk en het in daden verloochenen van (Plan) Cruijff.
En Bosz had gewoon teveel met Cruijff en dat kan dit huidige AJAX in alle geledingen gewoon niet handelen,
omdat de Cruijff zweem dan blijft hangen en men dan zelf de credits niet op kan eisen.

n Tel Aviv haben Sie auch Jordis Vater, die niederländische Legende Johan Cruyff getroffen.

Bosz: Das stimmt. Ich bin seit Kindesbeinen an Fan von ihm gewesen. Für mich und meine Philosophie über Fußball war er sehr wichtig. Mit 15 oder 16 Jahren wusste ich bereits, dass ich Trainer werden möchte. Mit 19 hatte ich schon meine Trainerlizenzen. Meine Freunde und ich haben damals alles gesammelt, was Cruyff über Fußball sagte. Damals gab es noch kein Internet, wir haben Zeitungen gekauft und Artikel ausgeschnitten. Ein Freund hat am Ende ein Buch darüber verfasst, wie Johan über Fußball denkt, über Jugendfußball, über Offensive, Defensive, Organisation. Und das alles über einen Zeitraum von 20 Jahren. Sehr, sehr interessant. Bei Ajax habe ich mit jemandem zusammen gearbeitet, der sechs Jahre lang Co-Trainer unter Cruyff in Barcelona war. Vor dem Europapokalfinale damals gegen Sampdoria Genua musste er den Gegner analysieren und erzählte nach seiner Rückkehr von einem Stürmer namens Gianluca Vialli: ,Johan, so einen habe ich noch nie gesehen, den kann man nicht decken.' Cruyff sagte: ,Dann decken wir ihn nicht. Du hast doch gesagt, keiner kann ihn decken. Er ist es gewohnt, dass an ihm alle dran sind, er ist nicht gewohnt, wenn ihn keiner deckt. Wir decken ihn nicht!' Alle haben die Hände über dem Kopf zusammengeschlagen. Barcelona gewann mit 1:0. So etwas interessiert mich.
3 -1
Indojood
Dat verhaal over Vialli en hem niet dekken, er is niemand die zo denkt over voetbal. God, wat mis ik hem... :-(
1 -1
MSwertz92
Aan de ene kant siert het Bosz dat hij zelf niet persoonlijk naar iemand of meerdere wijst, aan de andere kant zou ik wel willen weten van Bosz wie of wat er allemaal gebeurt en gezegt is en door wie. Voor zover ik weet is Overmars de enige die Bosz wou behouden en toen dat niet meer lukte wou Overmars voor Laudrup gaan. Ook hier slaagde Overmars dus niet in. Ik vraag me daarom ook best af waarom (niet hier) sommige mensen van Overmars af willen, ja hij mist soms aankopen maar doet ook goeie aankopen en volgens mij gebeurt dat bij elke club, soms zit je goed soms niet. De rest van het TH, en een deel van de RvC (ik weet alleen niet wie) mogen wel zo snel mogelijk hun spulletjes pakken.
5 0
GvanderK
Hij was misschien wel de beste Ajax coach in jaren. Jammer dat voormalig topvoetballer Bergkamp het zo hoog in z'n bol heeft zitten.
7 -1
Koenniiee
Het is inderdaad een onwerkbare situatie als je beleidsbepalers niet achter je visie van spelen (te risicovol en geen plan B), management (te weinig roulatie) en trainen (methode Verheijen; periodisering) staan. Hoe halen ze het in hun hoofd. Reden voor ontslag.
9 0
M.Olsen
Waarom zegt iedereen dat het wel mee valt, is het nooit een probleem geweest, ging alles gewoon door zoals het ging, tot de trainer van Nice niet weg mocht?!?

Er is helemaal niet zoveel heisa geweest als deze man doet vermoeden. Anders is het een ware tyfeslijer dat die niet direct na het sezioen gestopt is. Nee meneer houdt ern slag om de arm, lul met vingers.
3 -7
Stibba020
Bergkamp vuile rat...
10 -4
Ajaxvooraltijd
Het tijdperk Jonk komt steeds dichterbij denk en hoop ik.
8 -1