Cruz: 'Vergelijk komst Orejuela met Sánchez'

BVeenstra, 10-08-2017 om 07:38, 15682 views, Ajax Showtime | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Met Luis Manuel Orejuela lijkt Ajax de derde Colombiaan in een jaar tijd binnen te gaan halen. Rond de eeuwwisseling speelde er met Daniel Cruz ook al eens een Colombiaan in Amsterdam. De voormalig aanvaller van Ajax spreekt in gesprek met Ajax Showtime over de nieuwe rechtsback van Ajax, die ook als linksback uit de voeten kan.

'Het is een rechtsback, een lange speler en hij is fysiek en technisch erg sterk', begint Cruz zijn uitleg. 'Ik vergelijk het een beetje met de komst van Davinson (Sanchez, red.). Van hem denk ik niet dat Ajax zijn eindstation is, ik denk dat hij nog hogerop kan. Datzelfde gevoel heb ik ook met Orejuela.'

Volgens Cruz heeft de 21-jarige verdediger al het talent om te slagen bij Ajax. 'Hij is snel, gebruikt de hele zijlijn en kan erg goed verdedigen. Alleen positioneel kan het nog wat beter', geeft hij een klein kritiekpuntje. Toen Cruz bij Ajax speelde was Hatem Trabelsi de rechtsback, maar helemaal vergelijkbaar zijn ze niet. 'Het is toch wel wat verschillend. Hatem gebruikte ook de hele zijlijn en had een goede voorzet. Die van Orejuela is wat minder, maar ik denk dat Orejuela wel technisch weer wat beter is dan Trabelsi.'

Cruz vertelt verder dat Orejuela in Colombia bekend staat als een groot talent, maar de overstap naar Nederland kan voor Zuid-Amerikanen toch lastig zijn. Dat er met Sánchez en Mateo Cassierra al twee Colombianen spelen, ziet Cruz dan ook als een voordeel. 'Het is erg belangrijk dat zij er zijn. Het kan erg moeilijk zijn, maar met twee landgenoten om je heen kan de aanpassing een stuk makkelijker gaan.'

Dat Cassiera weinig speelt, vindt Cruz jammer, maar over Sánchez is hij erg lovend. 'Of hij de top kan halen? Ja, ik denk het zeker wel. Op een gegeven moment komt er echt wel een topteam voor hem. En ik denk dat hetzelfde kan gaan gebeuren met Orejuela.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees hier nog eens het interview van Ajax Showtime met Daniel Cruz over Davinson Sánchez van vorig jaar.

(Foto: Twitter @Redeball)

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pinballmagic
Ai is hij maar half zo goed als Sanchez dan nog is het een goede aankoop.
Sanchez moet als laatste weg bij ons
Met andere woorden hij sluit de deur bij ons
0 0
ST
Ajax heeft Usher binnen gehaald!
4 0
gi0vanni
O nee! Die gast heeft Bieber op de wereld los gelaten. :d
0 -2
frisooooooo
Hahaha
0 0
The
Ik kan mij die Daniel Cruz helemaal niet herinneren. Heeft 12 wedstrijden voor Ajax gespeeld daarna verhuurd aan Germinal Beerschot. Volgens Wikipedia.
0 0
ST
Ik wel. Een aanvallende middenvelder/buitenspeler. Sierlijke speler maar veel geblesseerd.
1 0
BillSplate
Klopt inderdaad. Speelde uiteindelijk in Ajax 1 voornamelijk als rechtsback. Jammer dat hij vaak geblesseerd was, want had wel potentie om omgeschoold te worden naar een redelijk goede rechtsback.

Voor meer info over 'm: https://www.transfermarkt.nl/daniel-cruz/leistungsdatendetails/spieler/13047/saison/2000/wettbewerb/NL1/verein/610
0 0
Davedinho
was bij Jong Ajax een spits hoor. Had hem ooit de award van speler van het toernooi zien winnen in Hilversum met Jong Ajax.
0 0
BK020
Had stiekem al iets meer zin in het nieuwe seizoen, maar heb nu wel echt zin in zaterdag. Onder andere zin om deze gozer te zien, ergens hoop ik dat dit net zo'n alles-om-te-winnen type is als Sanchez.
3 0
RaynoFischer
Alleen speelt hij zaterdag nog niet natuurlijk, waarschijnlijk eerste minuten tegen Rosenborg of Groningen.
Verder ook zin in :)
0 0
Red Devil
Eerst maar eens zien of hij echt komt want dat weet je maar nooit bij Overmars.
Hij lijkt me wel goed en sterk dus Veltman dat wordt banken.
0 -2
RaynoFischer
Hij komt gewoon hoor.
Dit is niet zo'n Richarlison soap en aan Barac kan niemand wat aan doen en is logisch dat ze geen risico nemen.
0 0
NoPants
Ik denk niet dat keizer met 4 rechtsbenige verdedigers gaat spelen, dus hij zal wel de tweede rb zijn, en het stokje overnemen zodra veltman vertrekt. Of de ligt op de bank en viergever lcv.
0 0
Hillie99
Waarschijnlijk bedoelt hij lang voor zuid amerikaanse begrippen..1,80
1 0
Genant
Op filmpjes zie je dat zijn linkerbeen ook redelijk is dus linksback kan ook. Lijkt prima aankoop
0 0
ST
Jody Bernal is ook een Colombiaan. Hi schijnt inmiddels ook op de radar van Ajax te zijn.
2 -8
Ajax4life020
voor zijn blessure scheen hij behoorlijk kunnen voetballen
0 0
Mr.P.
que si, que no
0 0
JesusZoonVanGod
Aan welke scout zouden we deze transfer toe kunnen schrijven? Wel leuk dat we onze weg beginnen te vinden in Zuid-Amerika.
1 -1
ajaxminimax
Ik denk veldmate... Het is opvallend dat sinds zijn komst, ajax veel meer in Zuid-Amerika scout
1 -1
Ozymandias
Sánchez en Cassierra waren al in beeld voordat Veldmate werd aangesteld (al in de zome van 2015 werd in de Colombiaanse media gesproken over interesse van Ajax in bepaalde Colombiaanse talenten) en over Neres heeft Veldmate gezegd dat hij hem voordat hij kwam nooit heeft zien spelen. De invloed van de hoofd scouting moet niet worden overdreven. Hij is niet iemand die zelf spelers op het spoor komt maar verantwoordelijk is voor het organiseren van de scouting en het verder scouten van de spelers die de scouts bij hem aandragen.
0 0
Rood Gevaar
maar we kunnen niet onder stoelen of banken schuiven dat sinds de komst van Veltmate we nu eindelijk ook echt de spelers halen uit Zuid-Amerika en voordat Veltmate er was Overmars ze niet durfde te halen ivm schimmige constructies
0 0
Ajax#1900
Dit zou wel eens de rol van Veldmate kunnen zijn idd. Hij heeft een aardig netwerk en kent de manier van werken daar. Dat scheelt natuurlijk enorm.
0 0
Chill
Prima ontwikkeling. Daarnaast is het ook goed om te zien dat Ajax zich niet meer dood kijkt op middelmatige eredivisiespelers. Eindelijk durven ze wat verder te kijken dan Nederland en noord Europa. Nu zijn ze goed bezig in Colombia, maar het zou mooi zijn als Ajax ook een goed scoutingnetwerk op kan bouwen in de landen rondom Colombia. Landen als Venezuela, Peru e.d. zouden toch ook genoeg talent moeten bezitten lijkt mij?
0 0
zuidzuid
Prima aankoop maar zal wel jaartje wennen worden tegen Fortuna, Emmen en MVV.

Veltman is aanvoerder en zal niet 1 2 3 weggaan . Of op de bank gezet worden.

Helaas.
1 -5
Rood Gevaar
ik ben bang voor het scenario Sanchez voor een godsvermogen verkopen, deze nieuwe aankoop rechtsback en Veltman weer centraal.
ik mag het niet hopen, maar Keijzer riep toevallig vandeweek nog dat Veltman centraal beter is dan rechtsback
1 0
RaynoFischer
Sanchez heeft maar 1 wedstrijd in de JL gespeeld.
Ook kan deze jongen linksback.
3 0
achterlijn
Nee je moet geen rechtspoot op linksback zetten... voor mij mag hij Veltman vervangen als hij goed genoeg is.

Ik vond Tete sowieso ook een betere verdediger dan Veltman, Veltman is te traag als rechtsback en te traag en klein als CV.
1 -1
RusselWestbrook
Volgens mij is deze kerel nagenoeg perfect tweebenig. Hij knalt ze er in iig geval met beide benen in.
0 -1
BobaAjax
Je denkt toch niet dat hij viergever of sinkgraven op links eruit gaat spelen. Deze jongen gaat eerst rustig aarden en zorgen dat hij kan communiceren.
1 0
achterlijn
Viergever had nooit uit het centrum gehaald moeten worden in de belangrijke wedstrijden, ik had de Ligt (hoe goed hij ook is) langzamer gebracht, en ook het feit dat er twee rechtspoten als CV staan is niet voordelig.
0 0
Rujar
Op de linksback kan ieder bankzitter spelen bij Ajax. Daar is helemaal geen concurentie
1 0
achterlijn
Dijks is de beste daar, bij Frank had hij ook gewoon een basisplaats, Bosz is Dijks ernaast gaan zetten omdat hij Sinkgraven beter vond.

Ik vind Frank zijn kijk beter dan die van Bosz op Dijks.
Mitchell is een solide betrouwbare verdediger die heel goed opkomt en die beter verdedigd dan Sinkgraven en dat is de eerste vereiste van een verdediger.

Bij mij kwam zonder na te denken Dijks als linksback te spelen, ik haalde geen nieuwe linksback, Sinkgraven is geen verdediger maar een uitstekende middenvelder, misschien wel de beste die we hebben op Frenkie na.
0 -2
RusselWestbrook
Hahaha, Dijks.
0 0
Ferd
Dijks is voetballend niet goed genoeg, daarom verloor hij z'n basisplaats. En als jij meer in het saaie FdB voetbal ziet dan in het aanvallende voetbal onder Bosz dan snap je het Ajax dna niet
1 0
afcas
je hoeft maar 1 ding te bedenken. dijks is een vrij lange speler ten opzichte van sinkgraven. dat is alles wat je hoeft te weten met betrekking tot zijn reactie...
0 0
ST
Ben het letterlijk met niks wat je zegt eens. Dijks bleek uit de statistieken verdedigend juist minder en is juist niet betrouwbaar. Zie ook de tegengoal van Kuijt aan het einde van de wedstrijd bij Fey uit. Vd Beek noem je niet en Ziyech ook niet. Die zijn nu allebei al veel verder dan Sinkgraven en De Jong als middenvelder.
1 0
NoPants
Viergever, sinkgraven, dijks, en deze nieuwe jongen.
0 0
BrandjeXL
Klopt, het duurde ook maanden voordat Sanchez in de basis stond(sarcastisch bedoeld)
2 0
RaynoFischer
Als hij Sinkgraven eruit hoeft te spelen, wanneer is hij weer eens fit?
0 0
Ajax4life020
en al is hij fit word hij wissel voor het middeveld
0 0
3sterren
Overmars krijgt in vijf minuten jetskiën kennelijk meer voor elkaar dan menigeen in een heel mensenleven : )
Hij trekt zich gelukkig niets aan van de ladingen zouteloze kritiek die hij dagelijks over zich uitgestrooid krijgt.
We zijn de meest gezonde club van Nederland met ook nog eens de beste selectie. PSV is nagenoeg bankroet en Feijenoord heeft al hun miljoenen alweer bijna uitgegeven aan spelers die bij ons niet eens in aanmerking zijn gekomen als breedte-aankoop.
Ik ben zo tevreden met onze grote ’kleine’ man.
En nu die schaal terughalen…!
23 -3
Rood Gevaar
St. Juste en Amrabat hadden onze selectie zeker wel versterkt.
Overmars kiest straks weer voor een goedkopere optie als Gadioglu ofzo, iemand die er niet meteen staat maar wel goedkoop is
0 0
ajaxminimax
Heb nog altijd twijfels bij St. Juste. Verder is amrabat nog wel een leuk spelertje moet ik zeggen, maar ja dat Ajax geen interesse had is ook logisch, omdat er toen nog niks was met Nouri. En nouri was toen al veel beter dan Amrabat
0 0
Ajax27
Helemaal mee eens!
2 -1
mvdk
We zijn zelfs 1 van de gezondste clubs van Europa.
1 0
3sterren
Ik probeerde bescheiden te blijven, maar ben daar ook best wel apetrots op.
Ik denk dat ze bij Ajax best een goed plan hebben wat ze met hun geld gaan doen. Alleen maken ze dat (nog) niet wereldkundig, omdat anders het effect dat zoiets met zich meebrengt nu eenmaal prijsverhogend werkt.
2 0