Oproep Klaassen: 'Na EL op maandag spelen'

BVeenstra, 16-02-2017 om 23:45, 3864 views, De Telegraaf | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Waar inspanningsfysioloog Raymond Verheijen al opperde voor meer rust tussen de wedstrijden in de Europa League en de Eredivisie heeft nu ook Ajax-aanvoerder Davy Klaassen een oproep aan de KNVB gedaan. De Amsterdammers hebben na het duel met Legia Warschau (0-0) van donderdagavond minder dan 72 uur om zich voor te bereiden op de uitwedstrijd bij Vitesse.

'Voor de competitie zou het beter zijn als wij bijvoorbeeld op maandagavond zouden spelen', vertelt Klaassen in Warschau tegenover De Telegraaf. 'Daar zou zeker over nagedacht moeten worden. Dat kan zeker geen kwaad. Dat zou de KNVB aan het begin van het seizoen moeten bepalen. Zo bescherm je je eigen teams.'

Ajax kwam in Warschau overigens niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Klaassen dacht de Amsterdammers al snel in de wedstrijd op voorsprong te zetten, maar de zesde man zag over het hoofd dat de bal over de lijn was geweest.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Robinjo1988
Ja lekker Davy. Zeker als we een uitwedstrijd spelen. Kan je elke keer een halve dag vrij nemen van je werk...

Gewoon op zondag avond houden.
1 -1
Bijgoochem
Maandagavond wil ik thuis zijn bij mijn familie na m'n werk. Dan wil ik niet op en neer naar Amsterdam. Zondagmiddag is voetbal, af en toe eens zaterdagavond ok. Maar geen bullshit op maandagavond.
Die Europaleague is ook al bagger dat het om 19 uur is, dan moet je vroeg weg van je werk, of om 21.05 dan ben je heel laat weer thuis.
3 -1
A Cohen
Het is geen verplichting om naar Ajax te gaan.
Jij moet niks en je mag alles.
Ik begrijp het verzoek van Klaassen wel.
KNVB zou daar inderdaad over moeten nadenken.
Ik ben voor.
1 -2
Bijgoochem
Voetbal is er toch voor het publiek of heb ik het nou verkeerd.
En met mn seizoenkaart ga ik toch graag heen... ik begrijp z'n verzoek ook maar ben er absoluut tegen.
1 0
strafschop
Je zal maar vanuit de 3e voorronde tot de kwartfinale EL komen, dan kan je 16 wedstrijden op de maandag in plannen.
1 0
Ajaxbrl
gewoon een goed idee
0 -1
amberjari
Volgens mij riep cocu vorig seizoen ook al zoiets. (iig om meer rekening te houden qua speelschema. werd toen afgemaakt hier btw) Als de grotere clubs zoiets willen moet dat toch gewoon kunnen.

In PL spelen ze ook op maandag. Extra wedstrijddag is ook nog commercieel interessant voor Fox enzo.
0 0
strafschop
Ik ken geen competitie waar ze competitiewedstrijden naar de maandag verplaatsen vanwege de EL.

Wat ga je doen als je vier of zelfs vijf teams in de EL hebt?
0 0
RusselWestbrook
Tegen mekaar laten voetballen.
0 0
strafschop
Lijkt me een goed plan.

Wanneer wil je dit in plannen? Zo als gewoonlijk ergens in juli of op een later tijdstip?
0 0
RusselWestbrook
Dat kan toch gewoon op maandag nadat ze EL gespeeld hebben? Of de maandag ervoor.

Mochten er wel inhaalwedstrijden nodig zijn doe je die in januari.

Niet zo moeilijk doen.
0 -1
strafschop
Ik bedoel, wanneer leg je het programma vast.

Je weet pas eind augustus hoeveel clubs er in de EL poule fase zitten. Je weet pas in december hoeveel clubs er van de CL naar de EL gaan.

Je wil namelijk voorkomen dat een club die CL speelt op de dinsdag gekoppelt is aan een club die EL speelde in de week daarvoor.
0 0
RusselWestbrook
Niet voor het hele jaar vastleggen. Niet in augustus al beginnen, maar pas in september zoals elke zichzelf respecterende competitie al doet (beetje gechargeerd natuurlijk, maar dan ben je ook meteen van het gezeik af dat de selecties nog niet vast staan bij het begin van de competitie.

Clubs die Europees spelen later in laten stromen in de beker. 4e ronde ofzo, of 5e. Kun je ook meteen dat gare toernooi eens aanpakken en van de eerste 2 rondes een amateurfeestje maken. 3e ronde Jupiler League in laten stromen 4e ronde eredivisie en in de 5e ronde clubs die Europees spelen.
0 0
strafschop
Die vroege competitiestart ligt er juist op verzoek van de clubs die europees spelen. Straks zitten alle NL clubs inclusief de bekerwinnaar vanaf juli in de voorronden.

Met 4e ronde beker zit je al aan de kwartfinales.

Ik geloof niet dat er genoeg ruimte is op de speelkalender om zonder conflicten veel clubs in te roosteren op de maandag.

0 0
AbdelhakNouri22
Nee, TEGEN HET MODERNE VOETBAL. Fox off.
0 -2
AFCSANCHEZ
Goedgetrainde en goedbetaalde profs moeten toch gewoon 2 wedstrijden in de week kunnen spelen, kom op zeg. Het is hun beroep, ze werken alleen aan hun fitheid. Al die onzin, zo hard hebben ze nou ook weer niet gelopen gisteren en snel voetballen deden ze ook niet.
0 -2
Runnerlex
klopt ,maar de arbeids-rust verhouding lig wel scheef...Hier heeft de volgende tegenstander voordeel mee..Maandag lijkt me idd goede oplossing.
0 0
Wimmel
Als de cijfers het nou uitwijzen, wat zou dan het probleem zijn?

Ook ik vind dat 2-3 wedstrijden moet kunnen maar blijkbaar is met bovenstaande indeling de balans beter. Is zowel voor Ajax als het NL voetbal beter, over na gaan denken dus.
0 0
noahdepoah
Of gewoon stoppen met Europees voetbal. Dat doelpunt en die gelekaart van gisteren, dat kan toch niet meer in deze tijd. Ik ben er eerlijk gezegd een beetje klaar mee.

Voetbal moet leuk en eerlijk zijn en gaat steeds sneller. Daar horen goede elektronische hulpmiddelen bij. Zolang dat niet het geval is en dit soort zaken gebeuren dan zal de supporter steeds vaker afhaken.
2 0
MFox
Bij mij is er al iets geknapt na die 1-7 van Lyon bij Zagreb, terwijl we zelf gelijktijdig tot twee keer toe genaaid werden in de ArenA tegen Real. En daar is niets mee gedaan. Sinds die dag vertrouw ik de UEFA voor geen meter meer.
1 0
DirkvanDam
inderdaad.... ergerde me gister al dood aan dat doelpunt die werd afgekeurd.....
vervolgens zie je overtreding na overtreding zonder kaart bestraft worden(legia) en dan krijgen wij 2x zo'n belachelijke kaart......
2 0
maikelklaassen
of een makkie thuis, nu is het na donderdag EL: AZ uit - feyenoord uit - twente uit - vitesse - uit en dat is al jaren zo!!!
0 0
MFox
Klaassen heeft hier volledig gelijk in. De knop moet om bij de KNVB, we moeten alles op alles zetten om Europees aan te haken. En daar hoort ook bij dat Nederlandse ploegen die Europees spelen in de competitie ontzien worden rond Europese duels.

Het gaat de laatste tijd over een Eredivisie met maar 16 teams? Doe maar. Maar gebruik die vier minder speelrondes dan voor het creëren van speling in het competitieprogramma voor de topploegen. Durf een te schuiven met wedstrijden. Heb schijt aan het gezeik.
2 0
EVH
De KNVB maakt zich druk over hele andere zaken dan voetbal
0 0
WyZynDeBeste
Eens.
0 0
Michelangelo
ja echt beter. Gelukkig werken mensen door de weeks niet en hebben ze alle tijd om naar het stadion te komen. hou toch op. als je goed getraind bent dan is dit geen enkel probleem.
2 -2
AbdelhakNouri22
Inderdaad, straks krijgen we een eredivisie wedstrijd op maandag om 18:30. Belachelijke tijd voor supporters die naar het stadion moeten reizen en werken/studeren.
0 0
AlexIbarra
Als je tegenstander ook goed getraind is en 165 uur rust heeft gehad, is het toch een relatief nadeel als jij minder dan 65 uur rust hebt gehad?

Betekent niet dat je geen 100 meter meer kunt rennen maar uiteindelijk ben je toch iets minder fit en scherp. Vooral aangezien niet alleen je spieren moeten herstellen van de inspanning maar je ook met pijntjes door overtredingen etc. te maken hebt.
0 0
simok
Het is voor velen misschien heel gek, maar zo'n midweekse wedstrijd is ook een bonus. Nooit kun je zo'n goede training doen als een wedstrijd zelf.
0 0
3*stars*3
Verheijen is een naar mannetje maar hij roept het al jaren en cijfers liegen niet.
Als je na een EL duel tegen GAE moet ok maar tegen een subtopper is andere koek.

In Italië, Engeland, Spanje en Portugal worden er ook op maandag potjes gespeeld.
0 0
NouridolbergNeres34
Lijkt mij ook beter dag meer rust, gewoon vanaf volgende seizoen invoeren die regel.
0 0
jollie18
Niet zeuren het gaat ons de laatste tijd goed af na een EL duel.
0 -2
Mikes
Nah misschien moet je dan even terugkijken.
Willem II
Feyenoord
Az
Fc twente
Allemaal wedstrijden met puntverlies en allemaal na een Europese wedstrijd.
0 -2
Suarez16_
Tegen az en twente speelde we midweeks met een B-team. Verder speelde az en feyenoord beide ook EL op donderdag, dus evenlang herstel. Alleen willem 2 geldt dan nog, maar dat was een complete off day die je 1x in de 10 jaar hebt.
0 0
WestlandforAjax
toen speelde het b team
0 0