Vertonghen aangekomen op vliegveld Brussel: 'Het was gewoon het juiste moment'

door Cristian de Jong 31

Bron Het Nieuwsblad

Vertonghen aangekomen op vliegveld Brussel: 'Het was gewoon het juiste moment'

door Cristian de Jong 31

Bron Het Nieuwsblad

Laatst geüpdatet

Jan Vertonghen is geland op het vliegveld in Brussel om zijn transfer naar Anderlecht te voltooien. De 35-jarige verdediger komt over van het Portugese Benfica. Vertonghen staat op het punt een tweejarig contract te tekenen in België. De bedoeling is om de transfer donderdag nog af te ronden.

Vertonghen vertelt na aankomst op het vliegveld in Brussel dat zijn overstap niks te maken zou hebben het aankomende WK. 'Eigenlijk niet, ik doe het vooral om controle te houden over mijn eigen carrière', vertelt hij - geciteerd door Het Nieuwsblad. 'Ik wil mijn eigen pad bepalen, dat is de belangrijkste reden. Ik had het gevoel dat ik het een beetje kwijt aan het raken was, dat is een slecht teken.'

Bij Benfica kwam de Belg niet meer aan spelen toe. 'Het was gewoon het juiste moment', vertelt Vertonghen. In de zomer van 2020 verruilde Vertonghen het Engelse Tottenham Hotspur voor Benfica. Afgelopen seizoen was de Belg nog regelmatig basisklant. Dit seizoen kon Vertonghen echter niet meer rekenen op veel speeltijd. De oud-Ajacied speelde 72 wedstrijden voor Benfica en scoorde daarin één doelpunt.

Vertonghen volgt Alderweireld

Anderlecht is met de komst van Vertonghen een ervaren verdediger rijker. Ook oud-Ajacied Toby Alderweireld speelt sinds dit seizoen weer op de Belgische velden. Alderweireld zette zijn handtekening in juli onder een driejarig contract bij Royal Antwerp FC, waar Marc Overmars de technische baas is.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties