Super League-clubs leveren deel van Europese inkomsten in | Ajax Showtime

Super League-clubs leveren deel van Europese inkomsten in

door Jesse ter Haar 12

Bron UEFA

Super League-clubs leveren deel van Europese inkomsten in

door Jesse ter Haar 12

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

De initiatiefnemers van de Super League hebben vrijdag meer te horen gekregen over de gevolgen van de gesmede ideeën voor een nieuwe Europese competitie. De teruggekrabbelde clubs leveren onder andere vijf procent van de Europese inkomsten in, terwijl er ook drie clubs zijn die zich nog niet terugtrokken.

Rob Harris, correspondent van persbureau AP, heeft de feiten in handen en vertelt over de gevolgen voor de clubs die zich al wel terugtrokken. Het inhouden van vijf procent van de Europese omzet is daarbij de meest in het oog springende sanctie. Verder moeten de clubs een totaal van vijftien miljoen euro doneren ten goede van onder meer de jeugd.

Ook moeten de clubs de door de UEFA opgestelde principes en waarden accepteren. Mochten de clubs in de toekomst nogmaals proberen in een niet geautoriseerde competitie uit te komen, dan volgt er een boete van honderd miljoen euro. Verder moet het aan de verplichtingen van de European Club Association voldoen, anders riskeert men een boete van vijftig miljoen euro.

Overigens zijn er ook drie initiatiefnemers die zich nog altijd niet terugtrokken uit de Super League. Juventus, FC Barcelona en Real Madrid gingen niet akkoord met de door de UEFA gestelde voorwaarden en worden nu doorverwezen naar de disciplinaire instanties van de UEFA.

Denk jij dat Haller de eerste goal scoort en Ajax wint van Feyenoord? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties