Stam zet stapje richting PL; Bazoer gelijk

door JipVR 4

Traditiegetrouw is er de laatste speelronde van de Eredivisie geen voetbal op zaterdag, maar in de buitenlandse competities kwamen er wel voldoende ex-Ajacieden in actie. Ajax Showtime maakte onderstaand overzicht van de meeste wedstrijden.

Engeland:
In Engeland heeft Viktor Fischer weer wat minuten voor Middlesbrough gemaakt. De buitenspeler kwam in de zestigste minuut het veld in voor Sterwart Downing, maar toen stond tegenstander Southampton al 0-2 voor. Patrick Bamford scoorde nog wel de aansluitingstreffer voor de thuisploeg: 1-2.

Jaap Stam heeft met Reading een goede uitgangspositie voor promotie naar de Premier League behaald. De eerste play-off-wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld uit bij Fulham.

Duitsland:
Voormalig Europa League-opponent van Ajax, Schalke 04, heeft zaterdag in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Hamburger SV. Klaas-Jan Huntelaar speelde tachtig minuten mee, alvorens hij voor Benjamin Stambouli gewisseld werd. De aanvalsleider scoorde niet.

Riechedly Bazoer speelde eveneens met 1-1 gelijk. De middenvelder van VfL Wolfsburg speelde negentig minuten mee in het gelijke spel tegen Borussia Munchengladbach. Bojan Krkic wist wel te winnen in een doelpuntrijk duel tegen Eintracht Frankfurt. De aanvaller van Mainz 05 scoorde niet in de wedstrijd, die in 4-2 eindigde.