Oranjevrouwen boeken ruime zege op Japan

door ArthurV 0

Het Nederlands vrouwenelftal is uitstekend begonnen aan de Algarve Cup. Tegen vice-wereldkampioen Japan boekte het elftal van Sarina Wiegman een ruime 2-6 overwinning.

De Nederlandse vrouwen konden zich geen beter eerste half uur wensen. Na vijfendertig minuten spelen stond de 0-4 in het voordeel van Nederland al op het scorebord door doelpunten van Lieke Martens, Lineth Beerensteyn, Siri Worm en Shanice van de Sanden. Nadat Emi Nakajima namens Japan de aansluitingstreffer wist te maken, zorgde Stefanie van der Gragt er met haar doelpunt voor dat Nederland met een stand van 1-5 de rust inging.

De tweede helft was echter een stuk minder spectaculair aan de kant van Nederland. Nadat Martens kort na de thee Nederland de zesde treffer bezorgde, werden de volgende kansen niet meer benut en zo wisten de voetbaldames, ondanks de tweede treffer van Japan, de eerste wedstrijd af te sluiten met een ruime overwinning. Namens Ajax stond Van der Gragt negentig minuten in de ploeg. Kelly Zeeman en Desiree van Lunteren kwamen gedurende de tweede helft in binnen de lijnen. Aanstaande vrijdag staat het treffen met Denemarken op het programma.

0-1 Martens (4')
0-2 Beerensteyn (8')
0-3 Worm (31')
0-4 Van de Sanden (35')
1-4 Nakajima (38')
1-5 Van der Gragt (44')
1-6 Martens (52')
2-6 Iwabuchi (82')