Oranje O18 eindigt als tweede op vierlandentoernooi na overwinning op Faeröer Eilanden

door BadembaBarrie 3

Bron OnsOranje

Oranje O18 eindigt als tweede op vierlandentoernooi na overwinning op Faeröer Eilanden

door BadembaBarrie 3

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal O18 heeft de Calidá Supercup afgesloten met een 3-2 zege op de O19 van de Faeröer Eilanden, zo meldt OnsOranje. De zege bleek uiteindelijk niet genoeg voor de groepswinst. Omdat het eerste duel van het toernooi tegen de leeftijdsgenoten van Engeland verloren ging, eindigt de ploeg van bondscoach Mischa Visser als tweede.

Namens Oranje scoorden achtereenvolgens Ezechiel Banzuzi, Tim van den Heuvel en Wessel Kooy. De laatste drie doelpunten van de wedstrijden vielen allen pas na de tachtigste minuut. In minuut 82 kwamen de Faeröer Eilanden op een 2-1 voorsprong, maar Van den Heuvel en Kooy wisten in de 87e minuut en in de blessuretijd die achterstand toch nog om te buigen in een overwinning.

De dramatische overwinning bleek uiteindelijk niet genoeg om ook de groep en daarmee het toernooi te winnen. Eerder had Oranje namelijk van Engeland O18 verloren, eveneens door een doelpunt in de blessuretijd. De Engelse leeftijdsgenoten gaan er zodoende vandoor met de groepswinst.

Ajax-delegatie

Voor het vierlandentoernooi waren bij Nederland O18 zes Ajacieden opgeroepen. Alvaro Henry, David Kalokoh, Gabriël Misehouy, Oualid Agougil, Silvano Vos en Yoram Boerhout werden allen geselecteerd door bondscoach Visser. Onduidelijk is vooralsnog wie van hen wel of niet tegen de Faeröer Eilanden speelde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.