'Eredivisie CV en KNVB volgende week bijeen over speelschema 2022/2023'

door Terrence Riepma 19

Bron Algemeen Dagblad

'Eredivisie CV en KNVB volgende week bijeen over speelschema 2022/2023'

door Terrence Riepma 19

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De Eredivisie CV zal zich volgende week met de KNVB buigen over het speelschema voor het seizoen 2022/2023. Dankzij het overvolle programma door het WK voetbal dat in november en december in Qatar wordt gehouden volgend jaar, moet er worden gekeken naar oplossingen voor de Nederlandse competitie.

Verschillende oplossingen uit het buitenland worden daarin meegenomen en overwogen. Zo zal de Premier League worden hervat op Boxing Day, ofwel tweede kerstdag op 26 december in Nederland. De Bundesliga pakt het heel anders aan: de Duitsers beginnen het seizoen extra vroeg op 5 augustus en eindigen extra laat op 27 mei. Daardoor is een winterstop in de periode van het WK mogelijk. De competitie zou dan pas in januari worden hervat.

De 'Sparta's' wel door, de 'PSV's' niet

In Nederland wordt er gekeken naar een soort tussenvorm: de clubs met nauwelijks tot geen internationals zouden dan doorspelen, terwijl de clubs met veel WK-gangers min of meer vrij krijgen die periode. Daarnaast bestaat er voor de Keuken Kampioen Divisie de mogelijkheid dat het gelijktijdig aan het WK in Qatar 'gewoon' door zal gaan en zal overlappen. De vrijdag voor de finale zou dan kunnen worden aangewezen als speeldag. Dan zijn er immers nog maar vier landen actief (voor de WK-finale en finale voor de derde plek, red.).

'Maar dan zou je onderlinge verschillen in aantal gespeelde duels krijgen, is dat wenselijk?', vraagt Henk van Stee, technisch directeur van Sparta Rotterdam, zich af in het Algemeen Dagblad. 'En daarbij: PSV zou zonder een aantal internationals ook met kerst nog een prima team overhouden tegen RKC. Maar omgekeerd is het voor RKC of Sparta al een enorme aderlating als één WK-ganger ontbreekt tegen PSV.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties