Eredivisie CV spreekt zich uit tegen tweejaarlijks WK voetbal

door Terrence Riepma 15

Bron Eredivisie

Eredivisie CV spreekt zich uit tegen tweejaarlijks WK voetbal

door Terrence Riepma 15

Bron Eredivisie

Laatst geüpdatet

De Eredivisie CV heeft zich uitgesproken tegen de komst van een tweejaarlijks WK voetbal, zo wordt beschreven op de officiële site van de Nederlandse competitie. Tijdens een bijeenkomst in Milaan is er tegen het voorstel gestemd om het WK vaker te houden.

Daarnaast heeft de Eredivisie CV ook een verzoek bij de UEFA ingediend om zich uit te spreken tegen de komst van een tweejaarlijks wereldkampioenschap. De Eredivisie is voorstander van het behouden van de huidige balans tussen interlands en wedstrijden in de nationale competities.

De Jong spreekt zich uit tegen tweejaarlijks WK voetbal

Jan de Jong directeur van de Eredivisie, komt met een statement: 'Los van de devaluatie van de titel als die iedere twee jaar vergeven wordt, zijn de clubs hun spelers vijftien à twintig dagen per jaar extra kwijt aan het nationale team. Dat is veel te veel.'

'Dat leidt tot allerlei planningsproblemen voor de wedstrijdkalender van de eredivisie, een mogelijke waardedaling door een toenemend media-aanbod van grote toernooien in de zomer, en het belangrijkste een verdere belasting van spelers met kans op nog meer blessures. Dit is de mening van alle divisies in Europa. Groot en klein', besluit De Jong.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties