ECV en CED krijgen zeggenschap over organisatie Eredivisie en Eerste Divisie

door NielsOpdam 3

Bron KNVB

ECV en CED krijgen zeggenschap over organisatie Eredivisie en Eerste Divisie

door NielsOpdam 3

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De ECV (Eredivisie CV) en CED (Coöperatie Eerste Divisie) krijgen zeggenschap over de organisatie van de competities van de Eredivisie en Eerste Divisie. Dat is woensdag besloten tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal, zo meldt de KNVB. Hiermee komt een wens van de meerderheid van de betaaldvoetbalclubs uit.

Volgens de nationale voetbalbond is het doel 'de sportieve prestaties nog beter te faciliteren en de waarde van het voetbal te verhogen'. Per 1 juli 2022 is het competitiebestuur betaald voetbal verantwoordelijk voor de vaststelling van en het toezicht op de te spelen wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie. In het competitiebestuur zitten de directeur betaald voetbal van de KNVB, de directeur van de ECV en de directeur van de CED.

Het competitiebestuur krijgt een aantal taken en bevoegdheden. Zo gaan zij onder andere het wedstrijdprogramma van de Eredivisie en Eerste Divisie vaststellen en de indeling van beide competities vaststellen. Ook beslist het bestuur over het wel of niet uitstellen of uitspelen van wedstrijden in de Eredivisie en/of Eerste Divisie. Daarnaast kunnen zij ook besluiten om de competities te stoppen als deze niet kunnen worden uitgespeeld door overmacht. Tot slot stelt het bestuur de play-off competities en bijbehorende regelingen vast.

KNVB blijft wel organisator van Eredivisie en Eerste Divisie

De KNVB blijft wel organisator van de Eredivisie en Eerste Divisie, maar het competitiebestuur betaald voetbal kan sturing geven aan de kwaliteit van de organisatie. Jaarlijks wordt gezamenlijk het functioneren van het competitiebestuur betaald voetbal en de organisatie door de KNVB geëvalueerd. 'Deze evaluatie is ook gericht op de mate waarin de gewenste zeggenschap van de ECV en CED is bereikt en op de werkbaarheid van het competitiebestuur betaald voetbal.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.