KNVB brengt definitief programma naar buiten; geen wijzigingen voor Ajax

door Jesse ter Haar 17

Bron KNVB

KNVB brengt definitief programma naar buiten; geen wijzigingen voor Ajax

door Jesse ter Haar 17

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB heeft vrijdagmiddag het definitieve programma voor de Eredivisie naar buiten gebracht. Via de website van de voetbalbond is het programma in te zien, waaruit blijkt dat er voor Ajax geen wijzigingen zijn ten opzichte van het conceptprogramma dat eerder verscheen.

Zodoende begint Ajax 'gewoon' op bezoek bij Fortuna Sittard, terwijl de Amsterdammers het seizoen eindigen op bezoek bij FC Twente. De eerste Klassieker heeft pas in het jaar 2023 plaats. Op 22 januari ontmoeten beide ploegen elkaar in Rotterdam. De eerste wedstrijd tegen PSV heeft plaats op 30 juni, maar dat is niet in het teken van de Eredivisie. De Amsterdammers en Eindhovenaren strijden dan om de Johan Cruijff Schaal.

'Vijf Nederlandse clubs komen volgend seizoen uit in Europees verband. Afhankelijk van hun Europese prestaties zullen er nog wijzigingen worden aangebracht om het Eredivisieprogramma beter af te stemmen op de programma’s van deze clubs', schrijft men nog wel. Tot en met 31 augustus kunnen de speelrondes tot de winterstop nog aangepast worden in datum en tijd. Dan is het immers bekend welke Nederlandse clubs in de groepsfases van de Europese toernooien actief zullen zijn.

Halverwege de maand november vindt er een pauze plaats voor de Eredivisie. Dan begint het WK in Qatar, waarbij het Nederlands elftal ook actief is. Op 12 of 13 november sluit Ajax de eerste seizoenshelft af tegen FC Emmen. Op 8 januari vervolgens, heeft de eerstvolgende wedstrijd voor Ajax in de Nederlandse competitie plaats. Dan gaat de club op bezoek bij het NEC van oud-Ajacied Lasse Schöne.

Ajax heeft het druk tot aan het WK

Overigens betekent de pauze vanaf halverwege november niet dat Ajax het voor het WK rustig heeft. In de maanden september, oktober én november worden er immers wedstrijden in de Champions League afgewerkt. In september komt Ajax in Europees verband tweemaal in actie, in oktober drie keer en de laatste wedstrijd van de groepsfase word begin november afgewerkt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties