De Ligt aanvoerder tijdens Nations League-wedstrijd met Wales

door Bas Velzel 22

Bron AS

De Ligt aanvoerder tijdens Nations League-wedstrijd met Wales

door Bas Velzel 22

Bron AS

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt mag zich dinsdagavond aanvoerder noemen van het Nederlands elftal. Dat verklapte bondscoach Louis van Gaal tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Wales. De Ligt is de vierde aanvoerder onder Van Gaal deze interlandperiode.

Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Memphis Depay gingen De Ligt voor tijdens de afgelopen drie Nations League-wedstrijden. Opnieuw is de aanvoerder van Oranje te vinden in het hart van de defensie. 'Waar ik sta? In het midden', verklapt De Ligt. Iets waar Van Gaal wat minder blij mee was. 'Dat moet je niet zeggen', antwoordde de bondscoach met een knipoog.

De Ligt is geen onbekende in het hart van de defensie. 'Het is niet voor het eerst dat ik in het midden sta in de defensie, wel bij deze trainer.' Bij zijn club Juventus vindt hij zichzelf ook wel eens terug op die plek. 'Voor mij is het geen onbekende positie. Ik ben blij dat ik deze positie kan vervullen.'

De Ligt is te spreken over de ontwikkeling van het Nederlands elftal. 'Ik denk dat we deze twee weken enorme stappen hebben gezet. De wedstrijd tegen België was een bevestiging van het feit dat we op de goede weg zijn. De manier waarop wij dit systeem willen spelen, is heel aanvallend. Dat is, denk ik, ook wel wat het Nederlandse volk wil.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.