'Ajax-plaaggeest Paes verlaat FC Utrecht daags voor onderlinge confrontatie'

door BadembaBarrie 30

Bron De Telegraaf

'Ajax-plaaggeest Paes verlaat FC Utrecht daags voor onderlinge confrontatie'

door BadembaBarrie 30

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Maarten Paes staat op het punt FC Utrecht te verlaten. De doelman, die Ajax eerder dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA meermaals van scoren afhield, staat voor een vertrek naar Amerikaanse Major League Soccer. FC Utrecht zou bijna rond zijn met een niet nader genoemde Amerikaanse club, zo schrijft De Telegraaf.

Paes laat Utrecht achter zich, omdat trainer René Hake met ingang van de tweede seizoenshelft voor een nieuwe eerste doelman lijkt te kiezen. Fabian de Keijzer zal, mits blessure- en coronavrij, het doel naar alle waarschijnlijkheid bij de seizoenhervatting tegen Ajax verdedigen.

De keeperswissel wordt naar verluidt doorgevoerd naar aanleiding van een serie mindere optredens van Paes in zowel de Eredivisie als de KNVB Beker. FC Utrecht zou Thijmen Nijhuis terug willen halen van zijn huurperiode bij MVV Maastricht om het gat dat Paes achterlaat op te vullen.

Plaaggeest voor Ajax

FC Utrecht lijkt zodoende dus daags voor de thuiswedstrijd tegen Ajax de doelman te verliezen die een groot aandeel had in de 0-1 overwinning die eerder dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA geboekt werd. Paes ontpopte zich daar tot een ware plaaggeest voor de Amsterdammers met meerdere goede reddingen, waaronder drie op rij op twee pogingen van Sébastien Haller en één van Dusan Tadic. Zondag treffen Utrecht en Ajax elkaar opnieuw als ze de competitie om 12.15 uur hervatten in De Galgenwaard.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties