Zwartkruis: 'Het is de vraag hoe de spelersgroep van Ajax gaat reageren op Ihattaren'

door Thijs Zwagerman 56

Bron Voetbal International

Zwartkruis: 'Het is de vraag hoe de spelersgroep van Ajax gaat reageren op Ihattaren'

door Thijs Zwagerman 56

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Simon Zwartkruis, journalist van Voetbal International, vraagt zich af of Mohamed Ihattaren heeft geleerd van zijn verleden. De kersverse Ajacied vertrok afgelopen zomer na meerdere conflicten bij PSV en kende vervolgens ook in Italië een roerige periode. Zwartkruis betwijfelt of Ihattaren lering heeft getrokken uit die gebeurtenissen.

De journalist begrijpt dat Ajax het gokje met Ihattaren aandurft, maar betwijfelt wel of de talentvolle linkspoot er klaar voor is om mogelijk zijn laatste kans in het topvoetbal te pakken. ‘De belangrijkste vraag is of Ihattaren heeft geleerd van zijn verleden. Of hij hard kan zijn voor zichzelf en minder afhankelijk van omgevingsfactoren. Uit recente interviews in De Telegraaf bleek dat vooralsnog niet. Zijn betoog was eenzijdig, de spiegel der zelfreflectie nog flink beslagen’, schrijft Zwartkruis.

Vervolgens stelt hij dat het ook nog maar valt te bezien of de Ajax-selectie zit te wachten op de komst van Ihattaren. ‘Ook is het de vraag hoe de spelersgroep van Ajax gaat reageren op een jongeling die nog moet bewijzen dat hij over de vereiste mentaliteit beschikt. Hoofdtrainer Erik ten Hag zal beseffen dat alleen een fysiek en mentaal sterke Ihattaren door de gelouterde spelers geaccepteerd zal worden. Maar dat is van later zorg in Amsterdam. Want hij moet beginnen op het trainingsveld van Jong Ajax, zonder rugnummer. Onderaan de ladder.’

Zwartkruis concludeert tot slot dat Ihattaren nog veel terrein te winnen heeft bij Ajax. ‘In Amsterdam moet Ihattaren niet alleen Ten Hag, maar ook gestaalde profs als assistent-coach Winston Bogarde en aanvoerder Dusan Tadić gaan bewijzen dat hij een derde kans verdient. Met een invalbeurtje bij Jong Ajax tegen pakweg FC Dordrecht als eerste doel. Het is een langdurig en onzeker project. Maar het is te vroeg een negentienjarige jongen, onder complexe omstandigheden, nu al af te schrijven. Het woord is straks aan de linkervoet en bovenal aan de intrinsieke motivatie van Ihattaren zelf.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.