Van der Ende kritisch op doorgang van vijfde Ajax-treffer tegen NEC

door Jesse ter Haar 10

Bron Twitter

Van der Ende kritisch op doorgang van vijfde Ajax-treffer tegen NEC

door Jesse ter Haar 10

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Mario van der Ende, voormalig scheidsrechter, is van mening dat de vijfde treffer van Ajax tegen NEC afgekeurd had moeten worden. Bas Nijhuis staat achter zijn beslissing, maar het doelpunt van Dusan Tadić kan niet op goedkeuring rekenen van Van der Ende.

'Naar aanleiding van wat vragen over de inleiding van de 5-0 bij Ajax - NEC heb ik even de actie bekeken', zo laat de oud-arbiter weten op zijn Twitterkanaal. 'Ik denk dat de scheidsrechter en VAR constateerden dat het hoofd van de NEC-speler nog aan de ramp vastzat en daarom besloten door te spelen. Onbegrijpelijk.'

Scheidsrechter Nijhuis kon de commotie omtrent het toelaten van het doelpunt niet goed begrijpen. Hij begreep zelfs niet dat ESPN hem voor de camera vroeg. 'Ik sta in het veld en zie een speler van Ajax inkomen die de bal wegspeelt en daarna is er een botsing met een speler van NEC. Zo zie ik dat op het veld, dus ik laat doorgaan. En mijn VAR ziet eigenlijk hetzelfde', liet hij weten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.