'Situatie De Jong een dilemma voor Ten Hag'

door Gino Haverkamp 14

'Situatie De Jong een dilemma voor Ten Hag'

door Gino Haverkamp 14

Laatst geüpdatet

Het is nog niet zeker, maar Frenkie de Jong kan tegen Juventus waarschijnlijk meedoen met Ajax. Dat zou echter wel een risico met zich meebrengen, denkt journalist Willem Vissers. Hij onderbouwt die stelling in De Volkskrant.

De Jong viel tegen Excelsior na een klein half uur al uit met hamstringklachten. Dat was afgelopen zaterdag. Mocht hij vandaag meespelen, dan bestaat de kans dat de blessure verergert. 'Het is wel een dilemma voor coach Erik Ten Hag', meent Vissers. 'Als die blessure vanavond (dinsdag, red.) verergert, dan mist hij misschien de komende wedstrijden in de Eredivisie.'

De journalist vervolgt: 'Stel je voor: vanavond verliezen in de Champions League en ook een van je beste spelers kwijtraken met het oog op het landskampioenschap. Dat is een lastige situatie.' Ajax moet dit seizoen nog vier Eredivisiewedstrijden afwerken, terwijl het bovenaan staat met een gelijk aantal punten als PSV. Elke misstap kan fataal worden voor de titelaspiraties. De resterende tegenstanders in de competitie zijn FC Groningen, De Graafschap, Vitesse en FC Utrecht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.