Pot: 'Deze ploeg is me dierbaarder dan die van 1995'

door Gino Haverkamp 9

Pot: 'Deze ploeg is me dierbaarder dan die van 1995'

door Gino Haverkamp 9

Laatst geüpdatet

Voor columnist Menno Pot is het Ajax van dit seizoen zijn meest favoriete Ajax ooit. 'Deze ploeg is me dierbaarder dan die van 1995', schrijft hij in zijn column in Het Parool.

'Ik heb het dan over teams die ik zelf heb zien spelen, dus het gouden elftal van de jaren zeventig doet niet mee, al denk ik dat ook dát het op mijn liefdesbarometer zou hebben afgelegd tegen de huidige groep', benadrukt hij.

Het applaus dat de spelers kregen na afloop van de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Tottenham Hotspur maakte veel indruk op Pot. 'het klaterende applaus voor het geslagen elftal in een stadion vol verdriet, de dankbetuiging dwars door de tranen heen, zal ik me blijven herinneren als een Ajaxmoment van grote schoonheid. Ajax is een nog mooiere club geworden dankzij deze groep spelers.'

Deze ploeg moet kampioen worden in de ogen van de journalist. 'Dat was voor mij voortdurend het hoofddoel, want de KNVB-beker is niet genoeg en de Champions League is bonus. Een heerlijke, verslavende, opwindende bonus, die ons voorjaar deed gloeien, maar toch: bonus. Het landskampioenschap is de sleutel tot duurzaam Ajaxgeluk en bovendien tot een duurzame Champions Leaguestatus. Dit Ajax moet officieel de beste van Nederland worden', besluit hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties