Oud-keeperstrainer Gorter: 'Denk dat hij een echte Ajax-keeper is'

door NielsOpdam 5

Bron VoetbalPrimeur

Oud-keeperstrainer Gorter: 'Denk dat hij een echte Ajax-keeper is'

door NielsOpdam 5

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Sjoerd Woudenberg, voormalig keeperstrainer van Go Ahead Eagles, denkt dat Jay Gorter binnen een paar jaar de eerste keeper van Ajax 1 kan worden. Dat vertelt Woudenberg in gesprek met VoetbalPrimeur.

'Of hij binnen een paar jaar keeper van Ajax 1 kan worden? Als hij zich op deze manier blijft ontwikkelen: absoluut', begint de oud-keeperstrainer van Gorter. 'Ik denk ook dat hij een echte Ajax-keeper is: rust aan de bal, uitstraling, Amsterdamse bravoure, Jay kent ook totaal geen angst, er staat een beer van een keeper, je zou niet zeggen dat hij pas 21 is. Dat is echt een pluspunt van hem: hij is niet zenuwachtig, doet gewoon lekker zijn ding.'

Gorter kwam via Woudenberg terecht bij Go Ahead Eagles. Volgens de oud-keeperstrainer van de club uit Deventer moesten Gorter en zijn nieuwe collega's aanvankelijk aan elkaar wennen. 'Hij had dat Amsterdamse over zich. In Deventer houden ze daar niet zo van, die bravoure: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Maar Paul Bosvelt heeft een paar keer met hem gezeten en hem goed op de rit gekregen, daar verdient Paul wel de credits voor.'

Gorter geblesseerd en mist duel met oude club

Zondag speelt Ajax tegen Go Ahead, de oude club van Gorter. Echter is de doelman geblesseerd en daardoor mist hij in ieder geval de uitwedstrijd in Deventer. Ook Remko Pasveer is afwezig tijdens het uitduel met Go Ahead Eagles vanwege een blessure. André Onana zal zondagmiddag het doel van Ajax verdedigen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.