AD: Berghuis keert terug in Ajax-basis voor uitduel met FC Volendam, Henderson op de bank

door Timo Suur 69

Bron Algemeen Dagblad

AD: Berghuis keert terug in Ajax-basis voor uitduel met FC Volendam, Henderson op de bank

door Timo Suur 69

Bron Algemeen Dagblad

Steven Berghuis keert terug in de basisopstelling van Ajax voor het uitduel met FC Volendam, zo verwacht het Algemeen Dagblad. De linkspoot kampte lange tijd met een blessure, maar is inmiddels weer fit genoeg voor een plek in de wedstrijdselectie. Ook Brian Brobbey is waarschijnlijk fit genoeg voor een basisplaats.

Onder de lat lijkt Gerónimo Rulli de laatste wedstrijden van dit seizoen zeker van een basisplaats. Diant Ramaj is uit de roulatie met een breuk in zijn elleboog en zodoende kan de Argentijn zich opmaken voor een nieuwe basisplaats. Er wordt door het AD verwacht dat Ajax in een 4-3-3 formatie aantreedt tegen FC Volendam, waarin de achterhoede bestaat uit Devyne Rensch, Josip Šutalo, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato.

Voor Jordan Henderson lijkt een basisplaats nog te vroeg te komen na een hamstringblessure. De Engelsman staat sinds half maart aan de kant en lijkt zodoende op de bank te beginnen tegen FC Volendam. De verwachting is dat het controlerende blok op het middenveld wordt gevormd door Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk, terwijl Kenneth Taylor de aanvallende middenvelder van dienst zal zijn.

Brobbey heeft afgelopen week volledig kunnen meetrainen bij Ajax en zodoende is de spits beschikbaar voor het uitduel met FC Volendam. De verwachting is dat Brobbey in de punt van de aanval begint, terwijl Mika Godts en Steven Berghuis vanaf de zijkanten zullen beginnen. Laatstgenoemde maakte eind februari zijn laatste minuten voor Ajax door een slepende blessure, maar hij lijkt weer fit genoeg voor een basisplaats.

Tegen FC Volendam kan Ajax-trainer John van 't Schip niet beschikken over Steven Bergwijn, Benjamin Tahirović en Kristian Hlynsson. Bergwijn en Tahirović zijn geschorst, terwijl Hlynsson kampt met een blessure. Ajax is nog verwikkeld in de strijd om de vijfde plaats. Op dit moment hebben de Amsterdammers een voorsprong van respectievelijk twee en drie punten op achtervolgers NEC en FC Utrecht.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Šutalo, Kaplan, Hato; Van den Boomen, Mannsverk, Taylor; Berghuis, Brobbey, Godts.

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.