Janssen: 'Als Klaiber nu niet speelt, moet hij echt stoppen bij Ajax'

door Bart Veenstra 16

Bron RTL 7

Janssen: 'Als Klaiber nu niet speelt, moet hij echt stoppen bij Ajax'

door Bart Veenstra 16

Bron RTL 7

Laatst geüpdatet

Theo Janssen denkt dat de komende week een belangrijke wordt voor Sean Klaiber. De voormalig Ajacied verwacht dat Klaiber volgende week bij afwezigheid van Devyne Rensch en Noussair Mazraoui in de basis mag starten tegen AS Roma. Zo niet, is het einde verhaal voor Klaiber bij Ajax, denkt Janssen.

Ajax moet het volgende week in Rome doen zonder Rensch en Mazraoui. Trainer Erik ten Hag zou er ook voor kunnen kiezen om te schuiven en bijvoorbeeld Jurriën Timber als rechtsback te laten spelen. 'Het is wel een dingetje met Klaiber', zegt Janssen bij RTL7. 'Als hij nu weer niet speelt, moet hij echt stoppen bij Ajax. Dan moet hij kijken of hij weg kan. De meest logische vervanger is daar Klaiber en de rest dan laten staan.'

Brian Brobbey

Janssen zou eveneens graag zien dat Brian Brobbey volgende week in de basis begint bij Ajax. 'En met Tadić vanaf de linkerkant. Die is daar ook gevaarlijk. En Klaassen die daar omheen speelt. Antony en Neres, die waren niet best, hè?', vraagt Jansen zich af.

Boskamp kan zich daar wel in vinden. 'Je verwacht van die twee dat ze de actie hebben en een één tegen één kunnen creëren', zegt de analist. Over Brobbey is hij wel te spreken. 'Er was een periode dat ze drie, vier kansen achter elkaar kregen. Dat was toch de inbreng van dat ventje. Ze konden hem inspelen, dan konden ze (de Roma-verdedigers, red.) niet meer voor hem komen. Hij is echt sterk man. Hij speelt goed met de rug naar de goal.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.