Jansen: 'Het zal bij Bassey nog wel met vallen en opstaan gaan'

door Brent Tomassen 38

Bron Pak Schaal podcast

Jansen: 'Het zal bij Bassey nog wel met vallen en opstaan gaan'

door Brent Tomassen 38

Bron Pak Schaal podcast

Laatst geüpdatet

Calvin Bassey moet zich nog ontwikkelen als centrale verdediger, meent Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International. De mandekker, afgelopen transferperiode overgekomen van Rangers FC, zag er niet al te gelukkig uit tegen Liverpool en AZ, maar daar is voor de verslaggever een duidelijke verklaring voor.

'Het zal bij Bassey nog wel een beetje met vallen en opstaan gaan', stelt Jansen in de Pak Schaal podcast. 'Dat is ook te verklaren, want die jongen staat nog niet zo heel lang linker centrale verdediger. Die speelde vorig jaar rond deze tijd nog gewoon linksback bij Rangers. Toen heeft Van Brockhorst hem links centraal gezet. Dat kan hij absoluut. Dat hebben we ook vaak genoeg gezien, denk bijvoorbeeld aan Rangers-thuis. Daar vond ik hem echt zo ontzettend goed op die plek.'

Jansen plaatst direct de nuance: 'Alleen hij maakt nu dus ook mee dat hij tegen Liverpool en AZ onder druk wordt gezet. Tegenstanders kiezen vaak voor de minste centrale verdediger om druk op te zetten. Dan kiezen ze natuurlijk voor Bassey, omdat Timber zo comfortabel is aan de bal. Het is voor Bassey een beetje zoals autorijden, je moet het gewoon heel vaak doen en dan wordt het hem eigen.'

Devyne Rensch

Toch ligt het niet alleen aan de interantional van Nigeria. 'Het moet ook geholpen worden door het middenveld en de rest van zijn omgeving', meent de journalist. 'Maar dat heb ik met Rensch ook een beetje. Die laten ze ook een beetje verzuipen. Maar de selctie voor Oranje kan voor hem ook een boost zijn, om te werken met die grote jongens.

Denk jij dat Oranje wint van Polen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.