Ferdinand heeft respect voor Ten Hag: 'Dit is een risico'

door Thijs Zwagerman 11

Bron Rio Ferdinand

Ferdinand heeft respect voor Ten Hag: 'Dit is een risico'

door Thijs Zwagerman 11

Bron Rio Ferdinand

Laatst geüpdatet

Rio Ferdinand heeft respect voor de aanstaande aanstelling van Erik ten Hag als de nieuwe trainer van Manchester United. Ferdinand, zelf voormalig verdediger van The Red Devils, is tevens blij met de komst van de huidige Ajax-trainer.

Op zijn eigen YouTube-kanaal reageert Ferdinand op de hoogstwaarschijnlijk aanstaande komst van Ten Hag naar Manchester United. De oud-verdediger heeft respect voor de keuze van Ten Hag. ‘Ik neem mijn petje af voor Ten Hag, want dit is een risico. Veel managers zijn hier uitgespuugd en hij staat er op dit moment goed op. Hij wordt gewaardeerd en gezien als een zeer goede trainer. Hij komt binnen en riskeert dat. We hebben veel managers gezien met veel meer ervaring, die veel meer hebben gewonnen dan Ten Hag, managers met grote reputaties. Ze kwamen hier binnen en zijn uitgespuugd. En de spelers zijn nog steeds hetzelfde.’

Volgens Ferdinand is het zaak dat Ten Hag snel grote dingen zal veranderen. ‘Hij moet een manier vinden om de persoonlijkheden en de ego's te managen. Maar wat hij eerst moet doen is de cultuur veranderen, een nieuwe cultuur brengen en deze sturen.’

Bayern München

Ferdinand stelt vervolgens dat Ten Hag veel baat zal hebben bij zijn ervaringen als trainer van het tweede elftal van Bayern München. ‘Bayern München is een enorme club, één van de grootste ter wereld. Hij begrijpt hoe het is bij een grote club met enorme verwachtingen, die er bij Manchester United ook zullen zijn. En het belangrijkste is dat hij in de buurt van grote spelers is geweest en op de achtergrond heeft gezien hoe ze werden behandeld door Pep Guardiola. Hij heeft dus de ervaring om in de buurt van grote spelers te zijn’, besluit Ferdinand.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.