De Mos heeft nog altijd vertrouwen in Taylor: 'Hij gaat nog wel terugkomen'

door Timo Suur 77

Bron Podcast Twee Viertje

De Mos heeft nog altijd vertrouwen in Taylor: 'Hij gaat nog wel terugkomen'

door Timo Suur 77

Bron Podcast Twee Viertje

Laatst geüpdatet

Aad de Mos heeft nog altijd vertrouwen in Kenneth Taylor, zo zegt hij in de Podcast Twee Viertje. De middenvelder werd na een halfuur geslachtofferd door Ronald Koeman tegen Frankrijk (4-0 verlies), maar de analist ziet nog potentie in Taylor. Daarnaast laat De Mos zich nog uit over Steven Berghuis en de huidige staat van dienst bij Ajax.

'Taylor heeft heel veel potentie', zo begint De Mos over de middenvelder van Ajax. 'Hij is niet een man die van belang is voor de opbouw, maar meer een tweede tien. Een tweebenige speler die een laatste pass kan geven.' De analist erkent de mindere vorm van de jonge Ajacied. 'Hij heeft nu een mindere periode en wordt meegezogen met Ajax naar beneden. Hij gaat nog wel terugkomen en moet weer aan de bak. Dat zal dit seizoen moeilijk worden, maar dat zal volgend jaar moeten,' zo vindt De Mos. Hij is niet de enige speler van Ajax die zich op een slechte manier laat zien, zo vindt De Mos. 'Hij en Timber kunnen zich niet aan de malaise onttrekken bij Ajax', zo zegt hij.

Daarnaast komt De Mos te spreken over Berghuis. De middenvelder annex aanvaller is multi-inzetbaar en dit is uiteraard in zijn voordeel. 'Hij is overal inzetbaar, dus hij komt op de plek waar een dunne bezetting is', zo zegt de analist. 'Hij kan goed op nummer tien spelen met een goede spits voor zich, maar hij kan ook nog als rechtsbuiten spelen. Hij heeft een uitstekende trap in zijn linkerbeen.'

'Ze hebben nog geen topwedstrijd gewonnen'

De Mos denkt dat het een lastig verhaal wordt voor Ajax om nog de tweede plek te bemachtigen in de Eredivisie. Deze plek op de ranglijst is noodzakelijk voor het spelen van Champions League-voetbal. 'Ajax moet de kleine wedstrijden absoluut winnen, want de grote wedstrijden verlies je automatisch. Ze hebben nog geen topwedstrijd gewonnen', zo stelt de analist. Op 23 april nemen de Amsterdammers het in Eindhoven op tegen PSV. 'Dat gaan ze niet redden als het blijft zoals het is', zo denkt De Mos. Hij ziet dat er bij Ajax veel spelers uit vorm zijn op dit moment. 'Ik heb Bassey nog zien schutteren in de verdediging bij Nigeria. Hij liet zich verrassen door een bal in zijn rug.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.