Tegenslag voor Taylor: 'Hij komt nu met een litteken terug bij zijn club'

door Timo Suur 70

Bron Algemeen Dagblad

Tegenslag voor Taylor: 'Hij komt nu met een litteken terug bij zijn club'

door Timo Suur 70

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Jan van Halst en Foppe de Haan denken dat Kenneth Taylor goed geholpen moet worden door Ajax, zo zeggen zij in gesprek met het Algemeen Dagblad. De middenvelder mocht in de basis starten bij het verlies van Oranje tegen Frankrijk (4-0) en werd na een halfuur al geslachtofferd door bondscoach Ronald Koeman.

'Die jongen komt nu met een litteken terug bij zijn club', zo begint Van Halst. Hij denkt dat Taylor hier de komende weken nog last van kan hebben bij zijn club. 'Bij Ajax zal die zorg de komende weken dan ook echt aanwezig moeten zijn om die jongen hier zo snel mogelijk van op te laten krabbelen. Ja. Het blijft topsport', zo vervolgt hij. De Haan is ook van mening dat de steun van Ajax belangrijk is voor Taylor. 'Duidelijk is wel dat zo’n jongen nu eelt op zijn ziel heeft. Dat moet je met elkaar wegpoetsen zodat hij weer belangrijk wordt voor club en land', zo zegt hij.

De voormalig succescoach van Jong Oranje en sc Heerenveen heeft nog alle vertrouwen in Taylor. 'Hij kan echt wel goed voetballen. Niet voor niets heeft iedere trainer vertrouwen in hem.' De Haan ziet dat de middenvelder van Ajax dit nu pas voor de eerste keer meemaakt in zijn carrière. 'Hij krijgt voor het eerst met échte weerstand te maken. Als je 28 bent, heb je dat al meegemaakt. Je ziet het bij Virgil van Dijk, die na een blessure nog worstelt. Dat hoort bij het leven van een topsporter.'

'Er komt door sociale media zoveel op je af'

De Haan vindt dat Taylor nu zelf initiatief moet gaan nemen bij Ajax om dit allemaal te verwerken. 'Door bijvoorbeeld met de trainer van Ajax meteen dingen op een rijtje te zetten', zo stelt hij. De club heeft hier ook een belangrijke taak in. 'Daarin is het belangrijkst dat je Taylor niet laat zwemmen. Dat is de taak van de hele club.' Aanvoerder Dusan Tadić speelt hier een belangrijke rol in, zo denkt De Haan. 'Als hij de rol van captain goed speelt, gaat ie ook met hem zitten.' Tot slot heeft hij ook nog een tip voor Taylor. 'Er komt door sociale media zoveel op je af. Dus als ik Taylor was, zou ik de telefoon ook een paar dagen op slot gooien.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.