Bassey ontvangt kritiek in Nigeria: 'Was traag in balbezit en opereerde matig in de verdediging'

door Cristian de Jong 111

Bron Complete Sports, Pulse Sports

Bassey ontvangt kritiek in Nigeria: 'Was traag in balbezit en opereerde matig in de verdediging'

door Cristian de Jong 111

Bron Complete Sports, Pulse Sports

Laatst geüpdatet

Calvin Bassey krijgt ook in Nigeria de nodige kritiek te verwerken. De Ajacied speelde vrijdagavond met zijn land tegen Guinee-Bissau voor de kwalificatie van de Afrika Cup. Nigeria ging verassend met 0-1 onderuit.

Na een halfuur spelen liep Mama Baldé, de spits van Guinee-Bissau, weg uit de rug van het centrale duo van Nigeria. Na een weergaloze aanname en kalme afronding bracht hij zijn land op voorsprong. Nigeria kreeg later in het duel nog grote kansen, maar wist geen enkele poging daadwerkelijk af te ronden. Tegen alle verhoudingen in was het dus Guinee-Bissau dat won van Nigeria.

In de Nigeriaanse media was men allesbehalve tevreden met het resultaat. Complete Sports geeft Bassey een vijf als rapportcijfer. 'Hij stond gewoon te slapen bij het doelpunt van de bezoekers', aldus het medium. Ook Pulse Sports was niet onder de indruk van de verdediger van Ajax. 'Hij was traag in balbezit en opereerde matig in de verdediging. Dit was geen wedstrijd die Bassey snel terug zal willen kijken.' Bij Pulse Sports krijg Bassey zelfs een vier als rapportcijfer.

Aankomende maandag kunnen Bassey en zijn teamgenoten zichzelf al revancheren. Dan is Guinee-Bissau wederom de tegenstander. Bij een overwinning stijgt Nigeria weer naar de koppositie in Groep A van de Afrika Cup-kwalificatie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.