'De fitheid van Ajax is opzienbarend'

door Gino Haverkamp 8

'De fitheid van Ajax is opzienbarend'

door Gino Haverkamp 8

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag beschikt dinsdagavond tegen Juventus, mits Frenkie de Jong in staat is om te starten, over een fitte selectie. En dat is redelijk uniek te noemen in dit stadium van het seizoen. 'De fitheid van Ajax is opzienbarend', schrijft Trouw dinsdagochtend.

De wedstrijd tegen de club uit Turijn wordt voor Ajax al de 51e van dit voetbalseizoen. 'Het is het elftal nauwelijks aan te zien', merkt Trouw op. Andere Champions League-kwartfinalisten moeten puzzelen met hun opstelling, terwijl Erik ten Hag structureel met de vaste basiself kan starten. Bij Juventus zijn bijvoorbeeld Giorgio Chiellini en Mario Mandzukic geblesseerd afgehaakt.

Niet alleen fysiek zijn de Ajacieden fris. Ook op mentaal gebied maken de spelers een goede indruk. 'Elke wedstrijd, of het nu de competitie, het bekertoernooi of de Champions League is, wordt aangevangen met dezelfde intensiteit en hongerigheid. Dat is bewonderenswaardig gezien de eindfase van het seizoen, waarin de wedstrijden zich snel opvolgen.' Spelers als Daley Blind, Dusan Tadic, Donny van de Beek en vele andere basisspelers hebben deze jaargang al meer dan 45 duels gespeeld.

Het helpt volgens Trouw dan ook mee dat voor veel jonge spelers de Champions League een nieuwe ervaring is. Zij zijn tot op het bot gemotiveerd. 'Ze zijn gretig om zich te tonen voor het oog van de wereld', besluit de krant.

Denk jij dat Ajax en Juventus met 2-2 gelijkspelen in Turijn? Zet dan in en krijg 13,75 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.