Berghuis maakt indruk: 'Maar in Oranje heeft hij het niet vaak laten zien'

door Gino Haverkamp 19

Bron Voetbal International

Berghuis maakt indruk: 'Maar in Oranje heeft hij het niet vaak laten zien'

door Gino Haverkamp 19

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis heeft indruk gemaakt op Simon Zwartkruis. In een video van Voetbal International vertelt de verslaggever dat de Ajacied de ideale creatieve speler is op het middenveld van het Nederlands elftal, dat vrijdag met 1-4 won van België. Berghuis scoorde niet, maar gaf wel een assist bij de eerste goal van Memphis Depay.

Zwartkruis vertelt dat bondscoach Louis van Gaal een trainer is (geworden) die zijn opstelling en speelwijze af laten hangen van het spelersmateriaal wat hij tot zijn beschikking heeft. Bij Oranje kiest hij voor Berghuis als de creatieve factor op het middenveld. 'Hij is daar waarschijnlijk vrolijk van geworden, want eerder deze week heeft hij het bijvoorbeeld gehad over een creërende speler op het middenveld die de snelle spitsen moet lanceren.' Die creërende speler was Berghuis in deze.

Normaliter is Georginio Wijnaldum vaste basisklant op het middenveld, maar hij is er deze interlandperiode niet bij. Berghuis is wat dat betreft een wat creatievere speler die belangrijke passes kan geven. 'Zo'n type is Wijnaldum minder dan Berghuis, die een splijtende pass op Memphis door de Belgische verdediging gaf. Dat is precies zoals het in het tekenboek van het trainingsveld van afgelopen week staat.'

'Dit is hoe het de bedoeling is'

Berghuis' prestaties verrassen Zwartkruis niet. 'Want je weet dat hij dit kan en bij Ajax heeft hij het ook laten zien', zegt hij. 'Wel met wisselend succes, want op een gegeven moment zakte zijn niveau wat naar beneden.' Berghuis is het type middenvelder, zo vertelt Zwartkruis, die met één pass een speler voor de keeper kan zetten. 'We weten dat hij het kan, maar hij heeft het in Oranje niet heel vaak laten zien. Dit is hoe het de bedoeling is.'

Sportbookies had van de vorige wedtips zeven van de negen goed! Bekijk de nieuwe wedtips voor dit weekend!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.