'Basisplaats Younes een van grootste raadsels'

door giobelloni 12

'Basisplaats Younes een van grootste raadsels'

door giobelloni 12

Laatst geüpdatet

Nico Dijkshoorn heeft zich in zijn column bij Voetbal International uitgelaten over Amin Younes. De Amsterdammer kan er maar niet bijkomen dat Ajax Younes nog steeds een plekje in het elftal gunt.

Dijkshoorn ziet in de Duitser niks terug van vleugelaanvallers van weleer. Dat heeft volgens de columnist ook te maken met zijn voorspelbaarheid. 'Je kunt op het veld van Ajax in beide linkerhoeken een houten bordje in het gras slaan met daarop de volgende tekst: Oppassen! Hier gaat Younes naar rechts om daarna naast te schieten.'

'Het is inmiddels een van de grote raadsels in het moderne voetbal, de basisplaats van Younes. In de Johan Cruijff Arena zijn de supporters inmiddels zó gewend geraakt aan iets heel slechts en lulligs op links, dat het ze allemaal niet meer uitmaakt.' Daarmee doelt Dijkshoorn op het feit dat ook voor Younes de linksbuitenpositie de afgelopen jaren niet erg sterk bezet is geweest.

Volgens de schrijver komt dit doordat Ajax niet in staat is om een goede linksbuiten op te leiden in de jeugd. 'Ieder jaar hoor je dat er in de jeugd een enorm talentvolle linksbuiten rondloopt. Maar ze komen niet naar het eerste, maar gaan juist. En niet naar de Nederlandse clubs blijkbaar.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.