'Ajax moet nu voet bij stuk houden'

door Bart Veenstra 17

'Ajax moet nu voet bij stuk houden'

door Bart Veenstra 17

Laatst geüpdatet

Nadat Dick Sintenie zich afgelopen zaterdagochtend al uitsprak over de mogelijke transfer van David Neres naar Guangzhou Evergrande heeft de journalist in Het Parool donderdag opnieuw aangegeven dat Ajax nu 'voet bij stuk moet houden'. 'De breedte van de reservebank bepaalt de kracht van Ajax. De club moet de selectie deze winter dan ook niet laten uithollen', schrijft hij.

Naar verluidt staan Max Wöber en David Neres in de belangstelling van respectievelijk Sevilla en Guangzhou Evergrande. De Amsterdammers kunnen flink zaken doen - veertien miljoen euro (Wöber) plus 43 miljoen euro (Neres) - maar Sintenie vindt dat niet noodzakelijk. 'De clubkas is de afgelopen jaren behoorlijk gevuld en komende zomer zal het eigen vermogen nog verder groeien als de beste spelers en de grootste talenten, onder wie Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, voor tientallen miljoenen zullen worden verkocht.'

Nog belangrijker vindt Sintenie de sportieve aderlating mochten Wöber en Neres tussentijds vertrekken. 'Beide spelers hebben ontegenzeggelijk hun waarde gehad in de eerste seizoenshelft. Denk aan het puike optreden van Wöber en Neres in de Allianz Arena tegen Bayern München en aan de beslissende actie van de Braziliaan tegen Benfica, die leidde tot de 1-0 zege', vervolgt Sintenie, die van mening is dat het 'geen straf' moet zijn om nog vijf maanden deel uit te moeten maken van dit Ajax.

Ajax versterkte zich eerder al met Lisandro Magallán en ook de Mexicaan Diego Lainez lijkt onderweg naar Amsterdam. Dat doet niets af aan de opvatting van Sintenie. 'Zij kunnen op korte termijn onmogelijk dezelfde inbreng en invloed hebben als Wöber en Neres. En die inbreng en invloed zijn van groot belang: de breedte van de bank bepaalt immers de kracht van Ajax.'

Deze week op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Rotjoch, presentator en oprichter van 101Barz! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.