Viertal mee naar Oostenrijk, dus niet in Youth League

door BvdPloeg 72

Viertal mee naar Oostenrijk, dus niet in Youth League

door BvdPloeg 72

Laatst geüpdatet

Ajax O19 (O18 op nationaal niveau) zal het in het knockout-toernooi van de Youth League moeten doen zonder enkele belangrijke sterkhouders van voor de coronaperiode. Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar en Devyne Rensch zullen alle vier met het eerste elftal meegaan naar Oostenrijk voor een trainingskamp, dat samenvalt met het jeugdtoernooi in Zwitserland.

Ajax O19 begint op 18 augustus aan het vervolg van de Youth League, op het complex van de UEFA in Nyon. De finale staat gepland op 25 augustus. Ajax 1 zal echter van 15 tot en met 22 augustus bivakkeren in Bramberg, Oostenrijk. Daarom moest Ajax keuzes maken. Brobbey, Taylor, Ünüvar en Rensch maakten bij de start van de voorbereiding al deel uit van Jong Ajax, maar mochten zich de afgelopen weken ook al meermaals laten zien bij Erik ten Hag.

O19-coach John Heitinga kan naast het ontbrekende viertal wel beschikken over Daan Reiziger, Steven van der Sloot, Neraysho Kasanwirjo, Youri Regeer, Quinten Timber, Enric Llansana en Sontje Hansen uit Jong Ajax. Met Julius Dirksen, Anass Salah-Eddine, Ammouricho Van Axel Dongen en Jay Enem heeft Heitinga ook nog vier spelers in de lappenmand zitten. Bovendien kan hij in de kwartfinale tegen FC Midtjylland niet beschikken over de geschorste Llansana.

LEES OOK: Ajax wil de Youth League winnen, maar met wie?

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.