Tadić roemt tactisch sterke Ten Hag: 'Voor AZ-thuis drie besprekingen gehad van 45 minuten'

door Bart Veenstra 28

Bron Voetbal International

Tadić roemt tactisch sterke Ten Hag: 'Voor AZ-thuis drie besprekingen gehad van 45 minuten'

door Bart Veenstra 28

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Dušan Tadić heeft zich in een uitgebreid interview met Voetbal International lovend geuit over trainer Erik ten Hag. De aanvoerder van Ajax geeft aan dat Ten Hag een controlfreak is en zijn ploeg iedere wedstrijd tot in detail weet voor te bereiden.

'Tactisch vind ik hem zó goed, dat we in feite vooraf al met 1-0 voorstaan, als we uitvoeren wat hij van ons verwacht', zegt Tadić. De Serviër geeft aan dat Ten Hag alles uitlegt. 'We hebben voor AZ-thuis bijvoorbeeld drie besprekingen gehad van 45 minuten. Daarin is ons wel vijftig keer verteld wat de kracht is van AZ en wat wij ertegenover moeten zetten. Dus ook dat Owen Wijndal mee opkomt. Kun je dan de trainer de schuld geven als het gebeurt en er een tegendoelpunt uit voortkomt? Ik vind van niet', deelt Tadić een sneer uit.

'Deze trainer is een controlfreak en laat niets aan het toeval over', vervolgt de Serviër, die ziet dat Ten Hag een trainer is die staat voor initiatiefrijk, aanvallend en attractief voetbal. 'Het is toch mooi dat een trainer met kleine wijzigingen of tactische foefjes ons een voordeel geeft in wedstrijden.'

Aanvoerder zijn onder Ten Hag

Tadić is sinds de zomer van 2019 - toen Matthijs de Ligt naar Juventus vertrok - aanvoerder van Ajax. De Serviër geniet van zijn rol als verlengstuk van de trainer. 'In de zin dat je hem op de hoogte houdt van wat leeft en hij er iets mee kan doen. Als hij dat nodig acht uiteraard. Maar daarover spreekt hij niet alleen met mij, we hebben meer oudere spelers. In zo’n gesprek met de trainer zeg ik wel altijd hoe ik over de dingen denk. Dat doe ik altijd.’

Denk jij dat Gravenberch scoort tegen Fortuna Sittard? Zet dan in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.