Sterk O19 pakt de winst na doelpuntenfestijn

door Finn Dekker 144

De O19 van Ajax heeft woensdag het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht. In de Youth League versloeg het team van John Heitinga de leeftijdsgenoten van Valencia. Op het jeugdcomplex in Spanje werd het een waar doelpuntenfestijn, waar de Amsterdammers aan het langste eind trokken. Er vielen uiteindelijk acht goals.

De openingsgoal kwam op naam van Youri Regeer, die in eerste instantie faalde voor het goal, maar vervolgens alsnog scoorde met een prachtige omhaal. De kansen stapelden zich vervolgens in een rap tempo op. Nordin Musampa was uiteindelijk de volgende die succesvol was. Een fraaie aanval rondom de zestien eindigde bij de verdediger, die de bal makkelijk kon intikken.

Valencia had weinig te zeggen in het eerste bedrijf. Toch kwam het weer terug in de wedstrijd. Pablo Gozalbez was het eindstation van een counter van de Spanjaarden. Ajax was vervolgens even verward, aangezien de goal vrij onnodig was. Maar gelukkig herpakten de talenten zich snel. Opnieuw was het Regeer die zijn ploeg bij de hand nam. Na een ragfijne voorzet van Kenneth Taylor kon de middenvelder afdrukken met het hoofd. Daarna volgden nog wat kansjes voor beide ploegen, maar tot nog een doelpunt kwam het niet.

In de tweede helft lieten de goals vervolgens wederom niet lang op zich wachten. Na een minuut of vijf werd de marge alweer groter. Guillem Molina was de ongelukkige met een eigen doelpunt, na goed werk van Taylor en Regeer. Maar Regeer wilde zijn hattrick voltooien en deed dit dan ook. De rechtspoot werd weggestuurd, passeerde de doelman en rondde keurig af in een leeg doel.

Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Maar toch werd het nog even spannend. Eerst werd de marge weer drie na een goal van Jorge Ruiz, enkele minuten later werd er ook nog eens een penalty verzilverd. Via Jordi Escobar, die na zijn gemiste penalty in de rebound alsnog het net liet bollen. Na de derde van Valencia was Ajax het helemaal kwijt. Echter, van een enorme kansenregen van de Spanjaarden was ook geen sprake en dus bleef het bij 3-5.

Door de overwinning van de Amsterdammers staat men aan kop in de Youth League. Ajax heeft met zes uit twee een perfecte score. Lille won woensdagmiddag van Chelsea, waardoor de Londenaren net als Valencia op één punt staan. De Fransen staan op de tweede plek met drie punten. De volgende tegenstander is Chelsea, dat eind oktober op bezoek komt in Amsterdam.