Schöne bevestigt transfer: 'Moeilijke keuze'

door SJvanveen 98

Schöne bevestigt transfer: 'Moeilijke keuze'

door SJvanveen 98

Laatst geüpdatet

Lasse Schöne vertrekt definitief naar het Italiaanse Genoa. De Deen heeft zijn laatste wedstrijd namens Ajax al gespeeld en liet na Vitesse - Ajax (2-2) weten dat het een moeilijke keuze was om de vertrouwde omgeving in Amsterdam te verlaten.

Hij zat zaterdag nog bij de wedstrijdselectie, maar maakte geen minuten meer: Schöne. De Deen heeft de interesse gewekt van Genoa en na lang wikken en wegen besloten het Italiaanse avontuur aan te gaan. 'Het is een heel moeilijke keuze geweest', bevestigt Schöne tegenover Voetbal International.

'Ik heb lange gesprekken gevoerd met mijn vrouw en degenen die ik lief heb. Iedereen bij Ajax weet hoe ik tegen de club aankijk en wat voor geweldige tijd ik hier heb gehad. Vorig seizoen was het absolute hoogtepunt en zal het afscheid moeilijk maken. Dit is geen vaarwel, maar een tot ziens', aldus Schöne, die zeven seizoenen voor Ajax uitkwam en de buitenlander werd met de meeste wedstrijden in het wit-rood-wit.

Rol bij Genoa

Bij zijn nieuwe club Genoa ligt eenzelfde rol als bij Ajax voor Schöne weggelegd: als controleur. De speler spreekt van een duidelijk plan, al had de huidige situatie bij Ajax nauwelijks invloed op zijn transfer, zo laat hij weten tegenover het Algemeen Dagblad. 'Ik wilde de strijd om een basisplaats best nog een keer aangaan. Het is normaal dat je voor je plek moet vechten. Dit was gewoon een mooie kans om toe te happen. Ze zoeken een echte nummer 6 en die rol zal ik in gaan vullen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.