Meer invloed Overmars in nieuwe vorm TH

door Bart Veenstra 67

Meer invloed Overmars in nieuwe vorm TH

door Bart Veenstra 67

Laatst geüpdatet

Door het terugtreden van Edwin van der Sar als voorzitter van het Technisch Hart heeft directeur spelersbeleid Marc Overmars meer zeggenschap gekregen. Dat blijkt uit een samenvatting van een overleg tussen Ajax enerzijds en een delegatie supportersgroeperingen, waaronder de AFCA Supportersclub, anderzijds.

Doel van dit overleg was om meer duidelijkheid te krijgen over- en inzicht te krijgen in de ontwikkelingen van Ajax, zowel beleidsmatig als sportief, zo schrijft de AFCA Supportersclub. Vanuit de achterban en supporters is namelijk veel kritiek op de huidige sportieve malaise, het aan- en verkoopbeleid en het functioneren van het Technisch Hart.

De vraag was dan ook: functioneert het Technisch Hart wel en is het niet een blok aan het been als het gaat om het aan- en verkoopbeleid? Overmars heeft daarbij toegegeven dat het de afgelopen jaren stroperig ging - wat mede veroorzaakt kan zijn door Dennis Bergkamp die de rol heeft om jeugdspelers naar voren te schuiven voordat er wordt aangekocht - , waardoor er niet met volle snelheid zaken gedaan konden worden. Zo is er in de afgelopen zomer een transfer niet doorgegaan wat veroorzaakt werd door traag handelen van Ajax zelf.

Door de recente wijzigingen binnen het Technisch Hart heeft Overmars nu meer zeggenschap over het aan- en verkoopbeleid en wanneer men er binnen het Technisch Hart (Overmars, Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali) niet uitkomt, hakt Edwin van der Sar als algemeen directeur de knoop door. Tenslotte benadrukt Overmars dat de Raad van Commissarissen vanaf nu geen vertraging meer zal veroorzaken bij aan- en verkopen. 'Deze situatie mag niet meer voorkomen', valt te lezen.

Nu in de uitverkoop: Forever 14 t-shirts! Op = op!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties