Kabinet vervroegt coronapersconferentie naar vrijdag

door Terrence Riepma 197

Bron NOS

Kabinet vervroegt coronapersconferentie naar vrijdag

door Terrence Riepma 197

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Het demissionaire kabinet vervroegt de coronapersconferentie van vrijdag 3 december naar aanstaande vrijdag, zo meldt onder meer de NOS. Woensdagavond al komt het Outbreak Management Team (OMT) bijeen voor een spoedadvies voor het kabinet.

Het gaat geheel de verkeerde kant op met de coronacijfers en daarom moet er worden ingegrepen. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vertelt over de situatie: 'Het beeld is somber en zorgelijk, we zien al weken heel hoge aantallen besmettingen, een flinke toename van patiënten in ziekenhuizen ook. De afgelopen twee dagen kwamen er al ruim 700 patiënten erbij.'

Doordat de coronabesmettingen de pan uit rijzen, liggen vrijwel alle nodige maatregelen op tafel. Vandaag, woensdag 24 november, werd de anderhalve meterregel alweer verplicht gesteld. Volgens bronnen wordt een schoolsluiting ook een mogelijkheid. Dinsdag alleen al waren er 23.000 nieuwe besmettingen, al werd er nog gehoopt op een kentering.

Maatregelen voor de voetballerij

Dankzij de huidige maatregelen is er al geen publiek meer welkom in de voetbalstadions. Deze regel geldt echter voor drie weken en zou 3 december weer voorbij moeten zijn. Daar lijkt nu geen sprake meer van te zijn. Ajax neemt het daardoor sowieso tegen Sparta Rotterdam (28 november) en Willem II (2 december) op zonder publiek. Er hoeft waarschijnlijk ook niet op publiek te worden gerekend tegen Sporting Portugal (7 december), AZ (12 december), BVV Barendrecht (15 december), Feyenoord (19 december) en Fortuna Sittard (22 december).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties