Kabinet wil persconferentie vervroegen: 'Alle maatregelen op tafel'

door BartVeenstra 34

Bron De Telegraaf

Kabinet wil persconferentie vervroegen: 'Alle maatregelen op tafel'

door BartVeenstra 34

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Het demissionaire kabinet is van plan de persconferentie die voor vrijdag 3 december gepland stond te vervroegen naar maandag 29 of dinsdag 30 november. Dat meldt onder meer De Telegraaf. Alle maatregelen zouden daarbij op tafel liggen, zo meldt een bron bij het kabinet tegenover de krant.

Aankomende vrijdag vergadert het Outbreak Management Team (OMT) over nieuwe maatregelen, terwijl zondag de meest betrokken ministers in het Catshuis bijeen komen. Normaal gesproken vindt op dinsdag de besluitvorming plaats, maar mogelijk wordt dat een dag eerder, aldus De Telegraaf.

Afgelopen maandag gaven premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge tijdens een ingelast persmoment nog aan dat er een kentering moest komen in het aantal coronabesmettingen. Indien dat niet het geval zou zijn, zouden strengere maatregelen onvermijdelijk zijn.

Inmiddels wordt een kentering niet verwacht en zodoende lijkt het erop dat het kabinet sneller wil ingrijpen. Met welke maatregelen dit zal gebeuren, is nog niet bekend. 'Alles ligt op tafel', aldus een bron bij het kabinet tegenover De Telegraaf. Woensdag wordt bekend wanneer er een persconferentie zal zijn.

Geen publiek in voetbalstadions

Met de huidige maatregelen is het verboden toegang voor publiek in de voetbalstadions. Gezien het toenemende aantal coronabesmettingen en het toenemende aantal patiënten in de ziekenhuizen lijkt het zéér onwaarschijnlijk dat er binnen afzienbare tijd weer publiek welkom is in de voetbalstadions.

Ajax speelt sowieso tegen Sparta Rotterdam (28 november) en Willem II (2 december) zonder publiek. De kans is groot dat de Amsterdammers dit ook zullen moeten doen tegen Sporting Portugal (7 december), AZ (12 december), BVV Barendrecht (15 december), Feyenoord (19 december) en Fortuna Sittard (22 december).

Verwacht jij dat Ajax met 1-3 wint op bezoek bij Besiktas? Zet dan in en krijg 11,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties