Kabinet komt met 'gedeeltelijke lockdown' van drie weken: stadions wederom leeg

door Bart Veenstra 735

Bron NOS

Kabinet komt met 'gedeeltelijke lockdown' van drie weken: stadions wederom leeg

door Bart Veenstra 735

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Het demissionaire kabinet kondigt vrijdagavond een gedeeltelijke lockdown aan die drie weken moet gaan duren, zo meldt de NOS. De nieuwe maatregelen moeten zaterdag om 19.00 uur ingaan.

Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes. Zo wordt de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen aankomende dinsdag in een leeg stadion gespeeld. Het eerstvolgende thuisduel van Ajax, op 2 december ontvangt Ajax Willem II, zal zodoende ook zonder publiek gespeeld worden. Tot die tijd speelt Ajax uit bij RKC Waalwijk, Besiktas en Sparta Rotterdam.

Het kabinet zal ook bekendmaken dat de horeca en niet-essentiële winkels om 19.00 uur dicht moeten. Verder zal het advies gelden om thuis maximaal vier bezoekers uit te nodigen en moeten mensen zoveel mogelijk thuis werken. Theaters en bioscopen blijven waarschijnlijk wel open.

2G-beleid

Het kabinet denkt ook na over maatregelen voor de langere termijn, zoals het houden van anderhalve meter afstand. De NOS meldt dat nieuwe wetgeving voorbereiden en die behandelen in de Tweede en Eerste Kamer ongeveer een tot twee weken duurt.

Ook het gebruik van het coronatoegangsbewijs wordt uitgebreid. Zo is dit bewijs straks nodig in dierentuinen en pretparken, al moet dit nog wel juridisch worden geregeld. De discussie over het afschaffen van de mogelijkheid om met een negatieve test een geldige QR-code te krijgen is nog niet afgerond. Tegen dit 2G-beleid leven nog bezwaren, zo valt te lezen.

Vrijdagavond om 19.00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie over de nieuwe maatregelen. Overdag zullen er nog besprekingen plaatsvinden, waarbij de laatste knopen zullen worden doorgehakt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties