'OMT adviseert het kabinet een korte lockdown; mogelijke gevolgen voor evenementen'

door Jesse ter Haar 307

Bron NOS

'OMT adviseert het kabinet een korte lockdown; mogelijke gevolgen voor evenementen'

door Jesse ter Haar 307

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet om 'lockdown-achtige maatregelen' te nemen, zo schrijft de NOS. De reden is het tegengaan van het oplopende aantal coronabesmettingen en dat kan van invloed zijn op de mogelijkheden voor evenementen.

Het betaald voetbal valt onder de sectie evenementen en dus zou het nieuws ook weleens belangrijk kunnen worden voor Ajax en de rest van de Eredivisie. Grote evenementen als wedstrijden in het betaald voetbal zullen echter niet direct worden geschrapt, waar dat bij gewone en kleinschaligere evenementen wel het geval zal zijn.

Wel ligt het tijdens een korte lockdown voor de hand dat er gevolgen zullen zijn voor de toelating van supporters in de verschillende stadions. In het advies staat immers ook een verhaal over het aanpassen van de groepsgrootte en dat kan een vol voetbalstadion in gevaar brengen. Over of het betaald voetbal hier een uitzonderingspositie in kan verwerven, is nog niets met zekerheid te zeggen.

Ajax speelt pas op 2 december in de Johan Cruijff ArenA

Of het invloed heeft op het door Ajax spelen in de eigen Johan Cruijff ArenA echter, is nog maar de vraag. Na de interlandperiode speelt het eerst drie uitwedstrijden tegen RKC Waalwijk, Besiktas en Sparta Rotterdam, waarna er op 2 december pas weer een thuiswedstrijd op het programma staat. Op die dag is Willem II de tegenstander in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties