KNVB hoopt dat stadions ook tijdens lockdown toegankelijk blijven voor publiek

door Jesse ter Haar 84

Bron RTL Nieuws

KNVB hoopt dat stadions ook tijdens lockdown toegankelijk blijven voor publiek

door Jesse ter Haar 84

Bron RTL Nieuws

Laatst geüpdatet

De KNVB hoopt dat de voetbalstadions ook tijdens een eventuele nieuwe lockdown toegankelijk blijven voor publiek, zo laat een woordvoerder van de bond weten aan RTL Nieuws. De beleidsbepalers hebben zo hun redenen voor de wens.

Bij de KNVB heeft men immers het idee dat het juist een negatief effect heeft wanneer men het publiek uit de stadions weert. 'Omdat mensen elkaar thuis gaan opzoeken om voetbal te kijken zonder controles. En 90 procent van de besmettingen vindt thuis, op het werk of op bezoek bij vrienden of familie plaats.

'Het is dus veiliger om een wedstrijd te bezoeken dan thuis mensen te ontvangen', zo luidt het oordeel van de voetbalbond. 'Je zit 90 minuten op je plek in de buitenlucht en altijd in combinatie met een goede check van het coronatoegangsbewijs.'

De reactie komt voort uit het nieuws dat het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet adviseert om een nieuwe korte lockdown in te voeren. Al snel werd bekend dat dit ook invloed zou hebben op georganiseerde evenementen, maar het werd nog niet duidelijk wat de gevolgen voor het betaald voetbal zullen zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties